Vizitator mikerudra Postat Decembrie 7, 2010 Partajează Postat Decembrie 7, 2010 Ciao, Pentru mine electronica e un hobby de aceea as avea nevoie de un pic de ajutor. Daca e cineva dintre voi care ma poate ajuta cu un frecventmetru cu PIC, voi recompensa efortul, in mod categoric. Am programator de PIC. Am luat tot de pe aici de pe forum schema pentru frecventmetru, imi mai trebuie cateva lucruriIata specificatiile: - frecventmetru cu rata de 1Hz, daca se poate si cu mai putin de 1Hz chair mai bine. Pt 1 Hz am schema cu PCB cu tot, putem sa facem un toner-transfer pentru cablaj- max frecvente - 1MHz- mi-ar trebui o memorie seriala pe care sa o pot accesa din program (512 ar fi ok)- un loader pentru program - ca sa nu programez PIC ul de 1000 de ori pe parcursul debug-ului (deci si seriala mai trebuie)- programul pentru frecventmetru (pe langa asta o sa mai scriu eu ce mai am nevoie pentru aplicatia mea)- LCD cu 2 randuri de caractere- o sa mai fie nevoie de control din PIC pentru un potentiometru digital de natia astuia de exemplu: MCP4011-503E/MS Cam asta e aplicatia, cine vrea sa ajute... este binevenit cu orice constructiv... pana si cu o vorba buna :oPMultam. Link spre comentariu
puiu Postat Decembrie 9, 2010 Partajează Postat Decembrie 9, 2010 1. Am sa incerc sa-ti raspund pe rand: a) Ce fel de frecventmetru doresti? care sa masoare impulsurile in intervalul de timp sau care sa masoare tinpul dintre doua impulsuri consecutive? Nu spui de la ce nivel a tensiunii trebuie sa fie sensibil? Daca trebuie sa fie separat galvanic?b) frecventa maxima cu cati digiti trebuie sa fie afisata? dar frecventa minima? c) daca iti trebuie o memorie de 512 octeti, vezi ca sunt procesoare in clasa PIC18 care au memorie EEPROM de pana la 1024 octeti. Iti trebuie memoria pentru ce, si daca iti trebuie externa neaparat trebuie sa fie pe serila sau paralela. trebuie sa vezi daca ai modulul electronic aferent.d) nu prea am inteles afirmatia dar am inteles ca iti trebuie un loader RS232, desi o sa fii c-am dezamagit deoarece mai nou trebuie port USB si ceea ce implca el. Deci am inteles ca iti tremule un USART.e)trebuie sa fii mai darnic cu informatiile ce iti trebuie tie deoarece nu stiu ce module periferice iti trebuie tie.f) Am inteles ca trebuie sa fie un LCD alfanumeric pe doua randuri, dar cu cate caractere pe rand?Vreau sa spun ca acest parametru iti spune cat timp iti ia transmisia si astfel o iei pe 8 biti sau pe 4 biti. Mai tii cont si de inertia ochiului.? Ce doresti sa fie pe acest afisaj?g)trebuie sa tii cont ca acest tip de periferie necesita de obicei o periferie de tip CCCP sau faci prin soft adaptarea?2. De fapt tu vrei ajutor pentru a alege PIC-ul? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum