Adrian_BBS Postat Decembrie 7, 2010 Partajează Postat Decembrie 7, 2010 salut.....am si eu nevoie de o schema pentru o sursa stabilizata de 44vcc (doar negativ) si 500mA maxim...tensiune intrare 45Vca.....cautai toata ziua integrate gen LM-uri care sa faca treaba asta si nu gasii.....cautai scheme pe google si gasii numai surse de laborator...gasii totusi niste comentari despre construirea cu tranzistori gen BD139/140 dar nu am idee cum se face. Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Decembrie 7, 2010 Partajează Postat Decembrie 7, 2010 Daca aveti scheme cu tranzistoare, atunci transpuneti una dintre ele pentru tensiune negativa.Tranzistoarele npn le inlocuiti cu pnp si invers (cu aceiasi parametri !). Inversati sensul tuturordiodelor, a diodelor zener (daca sunt pe schema) si al condensatoarelor electrolitice.Bineinteles, nu uitati sa inversati si polaritatea tensiunii de intrare ! Link spre comentariu
Adrian_BBS Postat Decembrie 8, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 8, 2010 pai tocmani ca nu am....am zis mai sus ca am gasit decat discutii despre ele, dar n-am gasit nici o schema Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Decembrie 8, 2010 Partajează Postat Decembrie 8, 2010 O schema banala de stabilizator serie. Deoarece dvs. va trebuie o tensiune negativa in raportcu masa, va trebui doar sa inlocuiti tranzistorul serie cu unul de tip pnp si sa inversati sensuldiodei zener. Fiindca la intrare aveti 63 V (45 x 1,41) si consumul maxim este de 0,5 A la 44 V,se impune montarea tranzistorului pe un radiator relativ modest ca dimensiuni, el disipand maiputin de 10 W. Dioda zener o puteti inlocui cu mai multe zenere inseriate, pana obtineti tensiunea dorita. Link spre comentariu
marinescug Postat Decembrie 8, 2010 Partajează Postat Decembrie 8, 2010 Atentie !Schema de mai sus, face ceea ce s-a cerut in enunt. Dar NU stie protectie. Adica nu declanseaza protectiile pe sursa-mama si nici nu etse oprita de sursa mama daca nu e alimentata din ea. Pentrui evitarea nepalcerilor ulteriaore spune despre ce echipament e vorba.Sa nu aiba nevoie de o anumita secventa de aparitie a tensiunilor la bornele sursei. Maa gandes aici doar la defunctul calculator Cobra, dar lista ramane deschisa. Link spre comentariu
Adrian_BBS Postat Decembrie 8, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 8, 2010 am vazut pe internet acum ceva vreme un amplificator care necesita pentru alimentarea partii de atac o tensiune negativa stabilizata de 44V si nu stiam cum se face o sursa stabilizatata mai mare de 37V cat poate LM337...atata tot Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Decembrie 8, 2010 Partajează Postat Decembrie 8, 2010 Nu este absolut nici-un impediment in a completa schema cu un circuit deprotectie la scurtcircuit (sau suprasarcina). In cazul dvs. mai trebuie o dioda si o rezistenta de cca. 1,2 ohm/0,5 W.Schema de principiu a unei astfel de protectii o gasiti pe forum, este deosebit de simpla. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum