avolocaru Postat Decembrie 7, 2010 Partajează Postat Decembrie 7, 2010 Am nevoie de un hard disk, mai marisor sa zicem un maxim de 500Gb, sa-mi pun pozele si alte fisiere pe care vreau sa la pastrez. Inca de acum 100 de ani, de pe vremea cand butonam la 486, am "descoperit" marca Western Digital marca careia i-am ramas fidel in continuare. Totusi in ultimii ani nu mai sunt la curent cu acest domeniu si de aceea va rog sa-mi recomandati un hard disk WD. Sa zicem ca nu este o tragedie daca viteza de accesare este ceva mai mica, ma intereseaza in mod special fiabilitatea. Sa nu ma trezesc ca imi crapa instantaneu si fara motiv. Stie cineva un model anume recunoscut ca fiind foarte bun, sau care ar fi modelul pe care ar trebui sa-l evit?Merci Link spre comentariu
Vizitator delta2k2 Postat Decembrie 9, 2010 Partajează Postat Decembrie 9, 2010 Indicate ar fi cele blue sau black green = low power / low performance blue= medium power / medium performance black = high power / high performance Link spre comentariu
former_Alfred Postat Decembrie 9, 2010 Partajează Postat Decembrie 9, 2010 Pot să întreb de unde e clasificarea asta?Ce producător de hard-disk-uri vinde device-uri clasificate astfel? Link spre comentariu
avolocaru Postat Decembrie 9, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 9, 2010 In principiu ma intereseza, daca stie cineva sa-mi spuna "vezi ca modelul X este slab" si asta nu pentru ca s-a intamplat sa-l schimbe in garantie ci pentru ca in revista y sau exista semnale clare, cu care evident eu nu sunt la curent, cum ca acel model este slab cotat. Sau cumpara modelul z pt ca a fost premiat bla bla ca fiind hdd-ul anului.Altfel am sa cumpar un hdd nici prea scump nici prea ieftin, intrucat sper sa-mi fac un sistem nou cu un sistem RAID pt o protectie mai buna a datelor.Multumesc Link spre comentariu
former_Alfred Postat Decembrie 9, 2010 Partajează Postat Decembrie 9, 2010 Cred că ar trebui să procedezi invers, să vezi ce modele de WD găseşti de cumpărat şi să cauţi pe Internet referinţe despre acele modele. N-are rost să cauţi un model anume, chiar dacă e foarte bun. Poate în România nu importă nimeni acel model foarte bun, aşa că mai bine vezi ce modele sunt disponibile pe piaţa de la noi şi evaluează calitatea acelora. Link spre comentariu
avolocaru Postat Decembrie 9, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 9, 2010 Pai asta fac, caut referinte, inclusiv pe acest forum. Link spre comentariu
Jimmy Postat Decembrie 12, 2010 Partajează Postat Decembrie 12, 2010 Eu am 2 bucati dinastea http://www.price.ro/preturi_western_dig ... 140891.htm pe care le folosesc impreuna intr-o matrice RAID1 (Mirror) pentru documente importante. Au cam 2 ani si functioneaza perfect. De ceva timp a aparut si varianta cu cache de 64MB si interfata SATA3, care mi se pare o alegere foarte buna. http://www.emag.ro/hard_disk-uri/hdd-we ... WD1002FAEX Link spre comentariu
zoro Postat Decembrie 12, 2010 Partajează Postat Decembrie 12, 2010 Eu il am pe ăsta : http://www.emag.ro/hard_disk-uri/hdd-we ... WD5001AALS Eu l-am luat doar de câteva luni , dar amicul care mi l-a recomandat are două de vreo doi ani și nu a avut probleme cu ele. E destul de silențios și un lucru important,are garanție 5 ani, deci teoretic, producătorul a fost preocupat ssă facă un lucru de calitate, dacă se așteaptă să funcționeze atâta fără probleme. Link spre comentariu
avolocaru Postat Decembrie 12, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 12, 2010 Multumesc. in cateva zile sper sa hotarasc definitiv. Link spre comentariu
ph3e4r Postat Decembrie 14, 2010 Partajează Postat Decembrie 14, 2010 Cele black sunt zgomotoase dar rapide. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum