Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tv NEI (indiana 200)

doru tv

Postări Recomandate

Salut, am urmat intocmai sfaturile colegilor de a schimba tot ce se putea. Rezultatul este acelasi. Atasez foto. Cer un sfat celor care au mai intalnit o astfel de problema. Multumesc anticipat.

Condensatorul de cuplaj cu deflexia V l-ai schimbat(C407)?Daca cu UG2 la minim ai imagine ceva e dubios acolo poate traful e stfit si muncesti aiurea,sau nu are legatura la masa,sau rez de pe ABL dusa,nu cred ca poate fi alta cauza ca sa ai lumina chiar daca aiurea cu UG2 la minim.(daca scoti firul de screen care vine de la traf tot ai imagine?)
Am scos screen-ul de pe placa TK si am imagine tot cu dungi (la fel ca inainte).Oare sa se fi ars traful de linii?Dar din ce motiv?
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 32
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• doru tv

11

• dan cod

4

• naebv

3

• radu ionel

3

Top autori în acest subiect

Nu este trafo linii defect. Sigur si precis. Eu as crede ca este ceva pe ABL ( 4 volti, cam mic ).

am verificat tot circuitul ABL si nu am gasit nimic,am inlocuit si ic tda8305.ce naibi sa ii mai fac? :nas: precizez o gresala facuta ,cind am verificat tunurile RGB am pus din gresala G2 la masa , tv-ul a intrat in protectie si sa oprit.
Link spre comentariu

verificati si tensiunea de 33v pe TAA 550 care se afla in partea de jos a lui tda8305,pe la jumatatea sasiului ,catre tub ,arata ca un tranzistor :speriat

Care este legatura ca nu am inteles? nu este sasiu Vestel ca tensiunea de 33V sa poata afecta cadrele ,totusi schimbati si TDA 3653.Succes!
Link spre comentariu

verificati si tensiunea de 33v pe TAA 550 care se afla in partea de jos a lui tda8305,pe la jumatatea sasiului ,catre tub ,arata ca un tranzistor :speriat

Care este legatura ca nu am inteles? nu este sasiu Vestel ca tensiunea de 33V sa poata afecta cadrele ,totusi schimbati si TDA 3653.Succes!
Tensiunea stabilizata de 33V mai este utilizata prin R002 la polarizarea pin 2 jungle pentru functionarea oscilatorului cadre (producerea Vrampa la pin 2 TDA8305A).
Link spre comentariu

Salut, am citit sfaturile Dvs. si mentionez ca am schimbat tubul si simptomul este acelasi. Am desfacut tensiunea UG2 (screen) dupa placa TK si nu se schimba nimic. Tensiunea de 33V, mentionata de Dvs. mai sus, am gasit-o dupa urmarile date de schema si pe sasiul meu este de 34V. Si inca o simptoma care trebuia sa se intample si nu se intampla: in momentul in care masor tensiunea G2 pe placa TK, luminozitatea tubului trebuia sa se inchida, ceea ce nu se intampla. Ce ma mai sfatuiti sa mai fac la acest sasiu ca deja mi-a scos fire de par alb. Va multumesc!

Link spre comentariu

Verifica pe baleiaj vertical ; undeva este o rezistenta de ordinul Mega nu stiu daca 1 sau 1,5 dar sigur este aceasta. Nu am momentan schema in fata dar am intimpinat acesta ciudata problema . Succes !

Link spre comentariu

Verifica pe baleiaj vertical ; undeva este o rezistenta de ordinul Mega nu stiu daca 1 sau 1,5 dar sigur este aceasta. Nu am momentan schema in fata dar am intimpinat acesta ciudata problema . Succes !

salut.nu gasesc rezistenta de valoare 1m in modulul cadre :nas: atasez schema poate am omis eu undeva :nas:
Link spre comentariu

salut.nu gasesc rezistenta de valoare 1m in modulul cadre :nas: atasez schema poate am omis eu undeva :nas:
Aceasta rezistenta daca bine stiu este in sasiu 10.3 ori aici este vorba de Indiana 200 deci nu o mai cautati in BV ca nu este.
Link spre comentariu

mii de multumiri colegilor petru sprijin si atentia acordata,tv rezolvat.cauze:soclu la pini tub pe placa tk defect[7kv],ic tda 3653.tv-ul functioneaza in parametri normali.sa auzim de bine,multumesc :101 :101 :101 :aplauze

Link spre comentariu
  • 3 ani mai târziu...

Postare revizuita, a rezolvat in timp ce scriam mesajul.

Dar o mica completare, cineva inaintea colegului a pus 4,7micro/250v in locul celui de 100micro de pe intoarcere cadre.

L-a vazut nou, de aceeasi dimensiune, si nu l-a citit. Asa ca a umblat aiurea prin tv in urma unui nechemat. Asa se intampla cand vor unii sa-si repare singuri telev.

Stiti formularea: nu sant electronist dar cu ajutorul vostru sant sigur ca o sa ma descurc...

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări