Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

President Jackson

Vizitator Filip Cristian

Postări Recomandate

Vizitator Filip Cristian

Am capatat recent un transceiver cb President Jackson. Cand l-am probat am avut surpriza sa constat ca pe emisie nu lucreaza, pe receptie merge perfect.Am gasit un fir de la +Vcc dezlipit de undeva dar nu stiu de unde...Mentionez ca am facut rost de schema dar acea legatura nu apare pe schema..Ma poate ajuta cineva?Mi-ar trebui schema circuitului imprimat...Multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• nikos

1

Vizitator Filip Cristian

am gasit site-ul acesta chiar cand am luat statia.intre timp am gasit una din probleme...era ars prefinalul de emisie, un 2SC216 dar acum a aparut alta problema la care lucrez. am probleme cu pre-ul de microfon (NJM4558)care este comandat de un tranzistor 2SC945 care nu stiu ce functie are(T26).O sa pun si schema, poate ma ajuta cineva.

Link spre comentariu
Vizitator mister_rf

Tranzistorul T26 are rolul de a limita nivelul semnalului de microfon, pe o cale obtinuta de la controlul ALC/AMC si pe de alta parte ca o limitare interna, in blocul de amplificare audio...

Posted Image

Link spre comentariu
Vizitator Filip Cristian

merci pt. informatie, o sa mai sap si o sa va mai cer sfatul daca o sa mai fie nevoie.Mufe de alea pt. microfoane de statii President unde as putea gasi?(cu 6 fire si mama si tata)

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
Vizitator andreic21

am gasit site-ul acesta chiar cand am luat statia.intre timp am gasit una din probleme...era ars prefinalul de emisie, un 2SC216 dar acum a aparut alta problema la care lucrez. am probleme cu pre-ul de microfon (NJM4558)care este comandat de un tranzistor 2SC945 care nu stiu ce functie are(T26).O sa pun si schema, poate ma ajuta cineva.

Prefinalul e 2166 dar poti pune 2SC2078 (final de CB de 4W) in locul lui, nu mai stiu al pini daca e identic dar trebuei sa mearga, dupa care refaci bias-ul.O solutie de modificare utila daca iti permiti ar fi sa folosesti MRF455 in final, ca si Lincoln-ul/Uniden modelele noi, presupune ceva modificari dar macar sti ca faci o treaba cu ala. FInalul original nu prea il mai gasesti ca nu se mai fabrica (477)
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări