Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

schema simpla cu triac BTA41600B

Vizitator bionnik

Postări Recomandate

Vizitator bionnik

Am 2 rezistente de 2500W pe care le comand cu 2 contactoare care in timp au devenit cam zgomotoase.Am 2 triace BTA41600B si as dori o schema simpla sa inlocuiesc cele 2 contactoare.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bassbox

1

• em2006

1

• Apetrei florian

1

• radiomanyo

1

sau asa daca vrei

Nu e cazul sa foloseasca o schema pentru sarcini inductive, pentru ca sarcina lui e rezistiva.

Rezistentele sunt de la un boiler....

La ce tensiune sunt bobinele contactoarelor pe care vrei sa le inlocuiesti? Tensiunea de comanda e separata galvanic, sau comanzi direct din 220V? Adica, in schema de automatizare, ai traf de comenzi? Daca da, la ce tensiune?
Link spre comentariu

Buna Ziua!Am avut si eu treaba cu asemenea generatoare de aburi. Nu degeaba producatori consacrati in domeniu folosesc in continuare contactoare . In mediul umed ( aburi si condens) este destul de greu de realizat un montaj electronic fiabil . In plus la cele mai multe generatoare comanda contactoarelor este realizata prin niste contacte ale limitatoarelor de pe plutitor direct la 220 VCA .La comanda cu triace trebuie rezolvata si aceasta problema. Totusi daca ar trebui sa fac o asemenea modificare as folosi relee statice care se comanda simplu , si practic inauntru ele au tot montajul pe care ar trebui sa-l faci pentru a comanda triacul . Cu relee statice de tipul care comuta le trecerea prin zero a tensiunii in plus asiguri o viata mult mai lunga pentru rezistentele de incalzire.In plus este nevoie de o cutie protejata la apa , cu trecerea cablurilor prin presetupe , etc. La urma urmei decide cel care va plati lucrarea daca merita sau nu investitia, mai ales ca e criza..succes !Cu stima, radioman_yo

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări