TESSLA Postat Decembrie 13, 2010 Partajează Postat Decembrie 13, 2010 Diferenta nu tebuie sa fie atat de mare ca sa se auda/miste diferit. Eu am inseriat becuri de 12 V aceiesi putere, 21 W, acelasi model si se aprindeau un pic deiferit. Cat despre impedanta, nu ai cum sa o masori, poti sa calculezi. Ce ai masurat tu e rezistenta in curent continuu. Si ami e ceva, vezi sa fie inseriate ca bateriile unei telecomenzi, de ex, astfel "montajul" sa aiba "+" si "-". Link spre comentariu
Foryn Postat Decembrie 13, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 13, 2010 eu stiu ca impedanta e omaju la boxe, si omaju il poti masura cu aparatu de masurat ohmi, intreaba pe cine vrei sa vezi ca asa e, citeste aici viewtopic.php?f=66&t=39480 Link spre comentariu
TESSLA Postat Decembrie 13, 2010 Partajează Postat Decembrie 13, 2010 Domle, mai studiaza dumneata, nu ma trimite pe mine sa cer pareri! Daca citeai atent ce scrie in topicul pe care mi l-ai trimis ai fi remarcat ca este vorba de rezistenta masurata in CURENT ALTERNATIV si nu continuu cum masoara ohmetrele. Si ca sa te convingi ca nu-s prostii ce spun eu, ia si masoara cu ohmetrul primarul unui transformator. Pe urma, din relatia lui Ohm (ar trebui un pic ajustata pentru curent alternativ, da merge si asa, in scop didactic) determina intensitatea curentului prin transformator. Ai sa fii surprins cand o sa-ti iasa din calcul o intensitatea mult peste intensitatea reala! De ce? Datorita reactantei inductive a transformatorului. Rectanta impreuna cu rezistenta constituie impedanta. Reactanta poate fi de doua tipuri, inductiva ( datorata bobinelor) sau capacitiva (datorata condensatorilor). Mai pe romaneste, reactanta este un fel de rezistenta suplimentara care apare cand circuitul care contine o bobina , un condensator sau ambele, este strabatut de curent alternativ. Link spre comentariu
CBI Postat Decembrie 13, 2010 Partajează Postat Decembrie 13, 2010 poate nu stie care e diferenta intre curent continuu si curent alternativ,de aceea nu intelege ce e rezistenta si ce e impedanta,pt ca "omaj" nu este o marime definita in cartile de fizica ci este scoasa din burta tot de necunoscatoriscrie tot ce trebuie in topicul unde a pus link,chiar si mai mult,dar trebuie sa-l citeasca altii in locul lui difuzoarele nu prea se leaga practic in serie din simplul motiv ca exista o toleranta intre parametrii luati ca o medie si pusi in datele de catolog.Daca nu ai posibilitatea sa sortezi difurile sa aibe aceste tolerante cat mai strans,ele se vor comporta diferitDe aceea in general se leaga in paralel,mai ales chinezariile sau fara date corecte despre eleBTW,legat de prima intrebare,de ce nu ai cautat minet,vatelina,cum vrei sa-i zici, folosita la captusirea hainelor,plapumilor etc,este f buna si nu se imprastie ca vata medicinala,plus ca e deja asezata ca sa aibe cam aceeasi densitate peste tot.Vata aia o sa se preseze si faca ghemotoc daca nu o prinzi cumva si la treaba cu imprastiatul prin cutie daca o lasi asa nu te-ai gandit dinainte Link spre comentariu
TESSLA Postat Decembrie 13, 2010 Partajează Postat Decembrie 13, 2010 Pai si eu i-am spus acelasi lucru legat de "identicitatea" difuzoarelor. Si nu e o problema ca e Toma Necredinciosul, da stie sa trimita pe altii sa ceara pareri cand el are nevoie de una. Si de o carte de Fizica de la liceu, profil real. Link spre comentariu
CBI Postat Decembrie 13, 2010 Partajează Postat Decembrie 13, 2010 nu trebuie sa te superi din atata lucru,se vede ca e si el incepator dupa felul cum formuleaza frazele,dar nu ar strica si putin mai multa moderare in cuvinte din partea lui mai ales cand stie ca nu are cunostinte prea multe in domeniu Link spre comentariu
Foryn Postat Decembrie 13, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 13, 2010 stiu care e diferenta intre curent alternativ si continuu, eu am legat boxele in serie pt ca am 4 difuri, si am cate 2 pe o cutie, si daca le legam in paralel, aveam 2 ohmi pe boxa, iar eu nu am aplificator pe 2 ohmi, deci pana la urma imi va trebuii filtre, numai pentru bass, ca pt asta le tin, ca am iesire pentru subwoofer din statie Link spre comentariu
TESSLA Postat Decembrie 13, 2010 Partajează Postat Decembrie 13, 2010 Nu ma supar, si nu vreau sa mi-o ia in nume de rau dar atata vreme cat nu esti cat de cat stapan pe ce spui....mai bine te abtii. Sa intrebi nu e o rusine. Link spre comentariu
Foryn Postat Decembrie 13, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 13, 2010 nu e vorba de rusine, ca nu le stiu eu pe toate, stiu cat de cat asa in mare, dar eu cam asta am inteles de la scoala, ca impedanta e omaj... Link spre comentariu
TESSLA Postat Decembrie 13, 2010 Partajează Postat Decembrie 13, 2010 In mod similar denumirii des intrebuintate de amperaj, voltaj, cred ca ar trebui sa scrii ohmaj, cu h. desi nu prea am vazut sa fie intrebuintat conceptul asta. Iar dupa cum ai putut citi in mesajele de mai sus, notiunea de impedanta include pe cea de rezistenta . Reciproca nu e valabila deci notiunile sant doar partial sinonime, atunci cand componenta reactiva e zero. Link spre comentariu
Foryn Postat Decembrie 18, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 18, 2010 mi-am terminat boxele despre care tot vorbeam si am zis sa pun cateva poze cu ele, nu am poze cand l-am construit ca nu am avut aparat sa fac poze... si sa nu va speriati ca sunt deja zgariate ca nu sunt, nu le-am curatat eu pe capacele din spate Link spre comentariu
TESSLA Postat Decembrie 18, 2010 Partajează Postat Decembrie 18, 2010 No, faina lucrare ma ficior! Bravo! Link spre comentariu
remus68 Postat Decembrie 18, 2010 Partajează Postat Decembrie 18, 2010 Felicitari pentru munca depusa. Boxele arata bine. Cum se aud? Link spre comentariu
Foryn Postat Decembrie 18, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 18, 2010 ms ms, numai ca imi ramane de cumparat 2 boxe de podea, pana in 1200 lei maxim, eu de obicei ascult muzica trance si la muzica trance...e fain sa ai cat de cat claritate la sunet, dar din pacate nu am atatia bani, m-am gandit sa iau magnat supreme 800, ca au si destula putere vad dupa cum scrie despre ele, dar de claritate nustiu, poate imi spune cineva care lea ascultat daca au un sunet cat de cat clar. Link spre comentariu
Foryn Postat Decembrie 18, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 18, 2010 se aud fain, dar sunt numai de bass, de aia vreau sa imi cumpar 2 boxe de podea, sa am si medii si inalte... si e o problema mica..cam vibreaza aeru la port-bass, si nici amplificator pe masura lor nu am Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum