Vizitator UncleFucker Postat Octombrie 13, 2005 Partajează Postat Octombrie 13, 2005 Am facut o incinta din acea brosura si anume cea de la pagina 17, cu difurile srp1010 si inaltele dtf20, iar filtrul nu am vrut sa-l pun cel pe care il recomanda cei de la sal pentru ca este un simplu condensator si ceva rezistente, si ma gandesc eu ca foarte multe nu inluenteaza acest filtru si vreu sa pun unu mai bun, dar problema mea este alta : am testat incintele pentu a vedea cam cat material fonoabsorbant (si anume lana de oaie mioritica sa pun :smt005 ), si spre marea mea surprindere am ajuns la concluzia ca nu suna prea bine nici cu material fono nici fara, repet ca am facut acest test fara filtru si fara difu de inalte conectat dar acesta l-am montat. Problema mea este ca basu la aceste incinte este destul de nasol in sensul ca suna de parca ar fi niste incinte dinalea de plastic din comert, dar un pic mai bine, am impresia ca suna a " gol " sper ca intelegeti.Le-am dat cu un amplif cu tda2030 si cu doi finali facut tot de mine si de la calc prin winamp de unde am setat niste frecvente mai rezonabile. Amplifu este bun , nu are nici o problema Ce credeti ca ar fi problema ?Ce ar trebui sa mai facSi va rog frumos fara ironii si chestii de genu ala.Va multumesc pentru ajutorul acordat Link spre comentariu
Vizitator UncleFucker Postat Octombrie 13, 2005 Partajează Postat Octombrie 13, 2005 Am facut aceste incinte din curiozitate, pentru ca aveam palul respectiv si cum de mana de lucru nu duceam lipsa m-am apucat de ele, dar se pare ca am sa folosesc pana la urma incintele pe post de ghiveci la flori :(Am scris pe forum pentru a afla daca mai are rost sa mai dau banii pe filtru si pe finisaje. Link spre comentariu
caudiodesign Postat Octombrie 13, 2005 Partajează Postat Octombrie 13, 2005 Incearca mai intai sa le lasi cuplate cateva zile......... O sa se mai lase suspensiile.Am patit la fel la SBX 2030.Mai mult ca sigur ca o sai nevoie de un L-PAD pentru tweeter Link spre comentariu
LUCI Postat Octombrie 13, 2005 Partajează Postat Octombrie 13, 2005 da pre mult bas nu poti sa obti dintr-un dif 10 cm in diamertu.Acel dif e bun sa faci niste incinte in sisteme 2.1;5.1 etc. Link spre comentariu
Vizitator UncleFucker Postat Octombrie 13, 2005 Partajează Postat Octombrie 13, 2005 Nu ma asteptam sa obtin nu stiu ce bas dar totusi ceea ce am obtinut este destul de departe termenul hi-fi, daca ma intelegi. Nu voiam sa iasa bas ,ca daca voiam , atunci faceam un subwoofer ,ci ma asteptam sa-si faca treaba ca si o incinta micuta ce este : un pic de bas ,medii si inalte care sa fie cat de cat de calitate Link spre comentariu
cristimm Postat Octombrie 13, 2005 Partajează Postat Octombrie 13, 2005 Fa-le un rodaj. Cu un genreator de semnal bagi 2xFs nu foarte tare timp de cateva ore (difuzoarele scoase din cutii) timp de cateva ore sa se mai lase membranele. Link spre comentariu
Vizitator UncleFucker Postat Octombrie 13, 2005 Partajează Postat Octombrie 13, 2005 Problema mea este ca nu am un generator de semnal, nu se poate sa rulez ceva in genu asta pe calculator ca si mp3. Le-as roda si cu muzica dar degeaba oi fi eu " audiofil " dinala rau ca mama nu-i amatoare de muzici si atunci vine si mi le da de cap :axe: Ma tot intreb daca asta o fi problema, ca miam mai facut niste incinte standfloor cu aceeasi serie de difuzoare srp dar 1620, si pe alea leam pus sus nerodate si mergeau SUPER boxele chiar daca erau facute cu difuri SAL , de astea am fost foarte multumit Link spre comentariu
Vizitator UncleFucker Postat Octombrie 13, 2005 Partajează Postat Octombrie 13, 2005 M-am razgandit si am sa fac un sigur filtru ca sa vad cum suna , si as vrea sa stiu cam ce frecventa de taiere sa-i pun. Ma ajutati va rog, intr-un fel sau altul, daca simulati in bass box cu parametrii de la srp1010 pentru o incinta de 6 litri o sa vedeti mai mult decat va pot explica eu.Eu mam gandit o frcventa de taiere la filtre de vreo 3500-4000 Hz, ce ziceti ? Link spre comentariu
VTP Postat Octombrie 13, 2005 Partajează Postat Octombrie 13, 2005 Imi pare rau ca nu va convingeti odata ca aceste difuzoare nu sunt altceva decat niste chinezisme trecute prin Ungaria! Nu sunt cu nimic mai bune decat Yn Chun-urile si Tze-Dun-urile de pe Maica Domnului.Pune-le exact filtrele recomandate si fii sigur ca mai mult nu scoti din ele, chiar daca le torni inauntru ulei de pila cu Duralube!De unde nu e nici Dumnezeu nu cere! Link spre comentariu
cirip Postat Octombrie 14, 2005 Partajează Postat Octombrie 14, 2005 Unchiule,Io nu pot sa-ti zic ce sa le faci la boxe, dar daca vrei un fisier "de rodaj" zi-mi ce frecvente vrei si cat sa dureze si ti-l face baiatu' mintenash. Zi doar atata: 20Hz... 10 secunde30Hz... 12 secunde40Hz... 14 secunde...Si da capo al fine. Buclarea o faci cu repeat in WinAmp. Fac oferta asta ptr ca ai zis ca nu ai generator. Cat despre rodajul de care zic baietii pe-aici, habar n-am daca are vreun efect. Da' zi cam ce te-ar coafa ca semnale.Cirip Link spre comentariu
Vizitator BAZ Postat Octombrie 14, 2005 Partajează Postat Octombrie 14, 2005 Pentru generator de audio frecventa cauta pe google ceva de genu' "true rta" . Si are si osciloscop. Link spre comentariu
Vizitator UncleFucker Postat Octombrie 14, 2005 Partajează Postat Octombrie 14, 2005 Cirip-tare as vrea sa-ti zic cam ce frecvente de rodaj sa-mi faci dar chiar nu ma pricep, ca eu nu am facut rodaje.Baz- amu am instalat true rta si sa stii ca-i meseriash programu, cautatil si voi pe net, cred ca ar fi perfect pentru ceea ce vreau sa fac,dar as vrea sa imi zica si mie cineva cu experienta cum se fac rodajele: la ce frecvente si cat timp sa dureze, si tot ceea ce trebuie ?Va multumesc :prayer: Link spre comentariu
Vizitator BAZ Postat Octombrie 14, 2005 Partajează Postat Octombrie 14, 2005 Zicea cristimm mai sus : 2*Fs (de ce habar nu am) in plus in timp ce faci rodajul Fs se modifica....sau cel putin asa cred ....Timpul cat trebuia lasate : atat cat e nevoie . Parca scria intr-o carte ceva de genu a 200 ore (?). La boxele mele am observat ca suna diferit una fata de cealalta . Cu una am ascultat mai mult (difurile fiind noi). Link spre comentariu
Mircea Bartic Postat Octombrie 14, 2005 Partajează Postat Octombrie 14, 2005 o metoda simpla care a dat rezultate de fiecare data:pui boxele fata in fata legate in atifaza le legi la amplificator si pui niste muzica la un nivel marisor sa spunem 50% din puterea RMS. pui o patura peste ele pt a absorbi frecventele medii si inalte care nu se anuleaza prin amplasarea fizica a boxelor (bass-ul se va anula) le lasi asa sa mearga macar 24 de orepartea frumoasa este ca nu ai nevoie de o locatie dedicata acestui gen de indeletniciri, pt ca nu face galagie poti s-o faci si in bloc fara sa deranjezi vecinii :finga: Link spre comentariu
cristimm Postat Octombrie 14, 2005 Partajează Postat Octombrie 14, 2005 Se alege 2Fs ca sa nu intre in rezonanta si fiind pozitionate in aer sa nu se depaseasca cumva Xmax. Este buna recomandarea sa le pui fata in fata si in antifaza ca sa nu te deranjeze. Cred ca 10 ore e suficient restul se mai face si pe muzica. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum