Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Frecventmetru PFL-23

Vizitator nepotu17

Postări Recomandate

Vizitator nepotu17

Salutari tuturor!Am primit de curand acest frecventmetru de la un prieten si as vrea sa obtin o documentatie despre modul sau de utilizare, pe cat posibil in romana si sa-mi sugereze cineva o carte sau orice altceva, dincare sa invat in general modul de lucru cu un frecventmetru, deoarece este primul aparata de masura de acest gen pe care pun mana.Va multumesc si astept recomandari!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Golem

1

• florincccc

1

• vergil

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Aparatul dvs. e o piesa de muzeu, incercati sa comparati rezultatele afisate de acesta(pe un anumit domeniu), cu un frecventmetru nou, cel mai probabil vor fi teribil de diferite...cat despre modul de utilizare, e normal sa va simtiti incurcat, pur si simplu aceasta rapandula cu afisaj Nixie, nu poseda autoscalare, si trebuie sa stabiliti manual baza de timp, functie de frecventa pe care o...banuiti ! :ras:

Link spre comentariu

In mufa BNC din fata se infige sonda de masura.Butonul rosu din fata dreapta sus trebuie sa fie pe measurement.Masoara frecvente intre 10Hz si 25MHzSemnalul de intrare trebuie sa fie intre 50mV si 50VImpedanta de intrare 100Kohmi/ 40pFCand butonul rosu e pe check atunci se verifica functionarea lui , masoara frecventa unor semnale de 1Hz/10Hz/100...10MHz pe care le stabiliti de la butoanele din spate.Pacatul lui cel mai mare e stabilitatea redusa, poate daca referinta interna cu quartz ar fi fost termostatata....oricum e din anii 70Stabilitatea e redusa e in comparatie cu alte aparate de laborator mai moderne nu in comparatie cu multimetre chinezesti cu functie de frecventmetru.Am cartea tehnica in poloneza dar nu reusesc s-o atasez

Link spre comentariu
Vizitator nepotu17

Multumesc Florin de precizari, dar urmare a celor spuse de voi, dupa ce voi incerca sa il alimentez, pt ca acum nu mare cordon de alimentare - este taiat, daca vad ca tuburile sunt functionale, am vazut ne net ceasuri superbe create cu asemenea tuburi si am sa incerc sa fac unul, cand voi avea timp.Salutari!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări