ari_panterra Postat Decembrie 6, 2010 Partajează Postat Decembrie 6, 2010 difuzorul acela e destinat aplicatiilor auto si nu prea are nici o treaba cu hi-fi.ca brand, "maxxcanciul" are produse cam slabute cu specificatii "nereale",exceptie o mai face mbquart ,ca idee vezi pagina 5 din pdf-ul prezentat,ultima diagrama (8 ohmi in loc de 4),si asta mare cat casa in paginile unui catalog oficial care se vrea respectat.concluzia despre firma si produsele lor am traso dupa ce m-am jucat cu mai multe "jucari" de-ale lor.vinde tuciul si cauta un difuzor hi-fi cu diametru de 8-10',pe care sa-l poti integra usor intr-un proiect.cat despre treaba cu pozitionarea portului bass reflex,eu unul am fost incantat de incintele care-l aveau montat pe peretele opus difuzorului,intradevar , mai pretentios la asezarea in camera,fata de perete,dar cu un sunet mai dinamic ce ducea spre sunetul unei incinte inchise dar cu excursia in frecvente f joase a uneia bass reflex/band pass. Link spre comentariu
bographics Postat Decembrie 6, 2010 Partajează Postat Decembrie 6, 2010 Eu tocmai ce am terminat de construit un subwoofer cu difuzor auto si momentan sum multumit de modul cum se aude in camera. Sunt convins ca un subwoofer hi-fi ar fi fost mai bun, dar si pretul ar fi fost altul! Eu am montat tubul de bas in fata, imediat sub difuzor. Daca vrei sa-mi vezi proiectul poti arunca un ochi aici. Eu zic ca cel mai important lucru la un tub de bas reflex (dupa diametru si lungime) il reprezinta zonele evazate de la capete, care reduc considerabil turbulentele la trecerea aerului prin tub. La pozitionarea tubului in incinta, trebuie sa lasi suficient spatiu de jur imprejurul capatului interior al acestuia, tot din motive de aerodinamica. Legat de influentarea sunetului la pozitionarea tubului (in fata, spate sau lateral) nu ma pronunt, deoarece nu am studiat diferentele. Ce stiu este ca trebuie respectata o anumita distanta minima de la iesirea tubului pana la perete (sau alte obiecte), deci un subwoofer cu tub in fata este ceva mai practic. La frecvente joase, undele stationare nu sunt o problema pentru incinta deoarece lungimea de unda este foarte mare (de ordinul metrilor), deci nu au cum sa se formeze intr-o incinta de dimensiuni decente. O problema cu undele stationare o vei avea insa la nivelul camerei sau al intregii locuinte. Eu de exemplu am remarcat ca pe hol se produc rezonante foarte deranjante pe anumite frecvente... mi-e groaza cum se aude la vecini Un lucru foarte important la un subwoofer il reprezinta rigiditatea peretilor. Se recomanda MDF si cat mai multe intarituri la interior. Eu am sarit putin calul si am aplicat si vreo 3Kg de vopsea insonorizanta pe toti peretii, pentru a le mari masa. Rezultatul: se reduce semnificativ sunetul "de cutie". Concluzia mea este ca difuzoarele auto nu sunt chiar atat de rele, considerand pretul lor. Daca ai cu ce sa "dai in ele" pot fi o solutie buna de compromis, daca nu sunt chiar cele mai ordinare si daca incinta este facuta corect. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum