Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

TRansformator 2x18V

wiseboy1900

Postări Recomandate

Buna seara.Imi trebuie o sursa de 2x17,5V sau 2x18V la 650mA.Ce transformator ar trebui sa achizitionez ca sa am aceasta tensiune dupa filtrare?Stiu ca dupa redresare si filtrare tensiunea creste cu radical din 2.E tensiunea care va intra in cosumator sau daca o pun in sarcina se reduce la 12v?Ce curent ar trebui sa scoata traful?Va multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• wiseboy1900

3

• bogdan_

2

• radusa

1

• florentinTV

1

Top autori în acest subiect

pt tensiunea de17-18v cc poti folosi un traf care are in secundar 12v ca.cit despre curent, depinde la ce vrei sa-l folosesti.daca i-ti trebuie curent mare ,in secundar trebuie sa aiba conductor gros[ vezi in tabele pt diametru sirma cupru-curent debitat,din calculul transformatoarelor] .daca il cumperi din comert, vezi ca scrie pe el ce curent scoate in secundar.

Link spre comentariu
Vizitator tyc

In sarcina tensiunea va fi cea medie; cea cu radical din 2 e tensiunea de virf. Daca ai nevoie de 650mA atunci curentul maxim va fi de 650mA.Trafurile din comert se incalzesc in gol ...pune unul de 1A; alea toroidale sant ok ,ajunge de 700mA.Cand consumul de curent e constant tensiunea e constanta... cand consumul scade ,tensiunea merge spre virf .In acest context,foloseste ce a indicat bogdan_ .

Link spre comentariu

As vrea sa alimentez un mixer bheringer care foloseste o sursa exterioara de 2x17,5V ,la 2x650mA (am cautat o poza pe net cu adaptorul si exact asa scrie pe el).Sursa nu mai exista deci trebuie sa o construiesc eu.Multumesc

Link spre comentariu

e posibil ca mixerul sa aiba stabilizator in el. Ai putea sa il desfaci sa te uiti ?Varianta sigura ar fi sa iei un traf de 2x18 la 1A si sa faci si stabilizare dupa. Daca are si el inauntru, nu ii strica.

Link spre comentariu

Era vorba despre un mixer bheringer ub802 pe care as vrea sa il cumpar dar care nu are transformatorul.nu stiu nimic despre el.nu am cum sa fac poze...o sa revin cu poze daca o sa cumpar mixerul.fara sfaturile primite aici oricum nu puteam sa imi fac o parere.Va multumesc!

Link spre comentariu

Daca te uiti atent pe adaptor vei vedea ca scrie 2x17.5V~/2x650mA, ceea ce inseamna ca iti trebuie un simplu traf de 2x17.5V care sa poata debita cei 650mA si toata partea de redresare-stabilizare este in aparat.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări