_adi_ Postat Decembrie 5, 2010 Partajează Postat Decembrie 5, 2010 salut am o problema cu un schneider chassis CTU-AA, are defect trafo linii (orega 40337-60) si am gasit compatibile HR8904 si HR7428 dar beleaua e ca nu gasesc nicaieri de cumparat asa ceva. as vrea sa adaptez altul dar inca nu am gasit unul care sa scoata in secundar 12V si 45V (pentru blocul vertical) si sa fie alimentat la 101V. aveti cunostinta despre un alt transformator care sa scoata tensiunile acestea, ati intalnit vre-o schema cu un traf asemanator? va multumesc pentru timpul acordat! Link spre comentariu
Hyzny Postat Decembrie 5, 2010 Partajează Postat Decembrie 5, 2010 Cosulta site-ul HR Diemen si vezi ce posibilitati ai,bafta. Link spre comentariu
tv1 Postat Decembrie 5, 2010 Partajează Postat Decembrie 5, 2010 salut am o problema cu un schneider chassis CTU-AA, are defect trafo linii (orega 40337-60) si am gasit compatibile HR8904 si HR7428 dar beleaua e ca nu gasesc nicaieri de cumparat asa ceva. as vrea sa adaptez altul dar inca nu am gasit unul care sa scoata in secundar 12V si 45V (pentru blocul vertical) si sa fie alimentat la 101V. aveti cunostinta despre un alt transformator care sa scoata tensiunile acestea, ati intalnit vre-o schema cu un traf asemanator? va multumesc pentru timpul acordat!Daca mai avea vreun echivalent fii sigur ca il treceam aici:viewtopic.php?f=16&t=40698 Link spre comentariu
_adi_ Postat Decembrie 5, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 5, 2010 salut am o problema cu un schneider chassis CTU-AA, are defect trafo linii (orega 40337-60) si am gasit compatibile HR8904 si HR7428 dar beleaua e ca nu gasesc nicaieri de cumparat asa ceva. as vrea sa adaptez altul dar inca nu am gasit unul care sa scoata in secundar 12V si 45V (pentru blocul vertical) si sa fie alimentat la 101V. aveti cunostinta despre un alt transformator care sa scoata tensiunile acestea, ati intalnit vre-o schema cu un traf asemanator? va multumesc pentru timpul acordat!Daca mai avea vreun echivalent fii sigur ca il treceam aici:viewtopic.php?f=16&t=40698 mersi, am vizualizat topicul, nu mi-e frica de modificari dar caut ceva care sa poata alimenta TDA8357J care este amplificatorul de cadre, nu trebuie sa fie un transformator care sa se nimereasca pin la pin cu cel original sau cu cele doua HR-uri ce sunt compatibile! Link spre comentariu
ROBEERT Postat Decembrie 5, 2010 Partajează Postat Decembrie 5, 2010 Infasurarea de 45 volti o poti bobina tu pe miezul de ferita a trafului. Am bobinat eu o infasurare de 180 volti si a mers, da pai 45 volti? Floare la ureche. Pentru 180 volti am tras cca. 40 spire. Atentie: trebuie tinut cont de sensul bobinei ( intr-un sens ai tensiune mai mica si in celalalt sens ai tensiunea reala ). Cum iti dai seama? Bobinezi un anumit numar de spire ( prin tatonare ) si un capat al bobinei il legi la masa, iar la celalalt ii montezi dioda redresoare si condensatorul de filtraj ( le lasi momentan in aer ). Cand ai ajuns la tensiunea de 45 volti, montezi dioda si condensatorul pe placa ( o poti folosi pe cea de pe placa ). Cele mai multe trafuri au tensiunea de 25 volti necesara pentru cadre. In serie cu aceasta, mai bobinezi pana la 45 volti. Daca tragi multe spire si tensiunea nu creste, inseamna ca trebuiesc inversate capetele bobinei. Cam asta e. Nu-i mare inginerie. Am facut asta la foarte multe TV-uri. Ultima data am facut-o la un Grundig. Nu avea tensiunea de 180 volti. Cred ca cineva i-a pus alt traf, sau acel traf avea intrerupta infasurarea pentru 180 volti, nu mai stiu care era explicatia. Pe dioda care redresa 180 volti aveam 0 volti ( rezistenta balast, dioda, etc. erau bune ). Am bobinat cca. 40 spire si gata. Link spre comentariu
ianc Postat Decembrie 6, 2010 Partajează Postat Decembrie 6, 2010 Si eu lam cautat pe hr7428 si pana la urma am pus in locul lui un hr80076,merge perfect,din cate mai retin am facut o rocada 9 cu 10,in rest ok,ecivalent la 7428 este FBT41020 lam gasit si pe aceste da era prea mare pretul. Link spre comentariu
ianc Postat Decembrie 6, 2010 Partajează Postat Decembrie 6, 2010 Mai complectez:(orega 40337-60)echivalent FBT41020 care se gaseste la https://ishop.aswo.com/aswoShop/startPa ... toreId=568 Link spre comentariu
_adi_ Postat Decembrie 6, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 6, 2010 am gasit deocamdata un trafo care scoate aceste tensiuni dar se alimenteaza ;a 115V fata de 101V la care era alimentat cel original. o sa vad daca reusesc ceva si in caz ca nu voi cumpara un fbt8007 ca pare ok Link spre comentariu
_adi_ Postat Decembrie 7, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 7, 2010 gata, l-am facut, gasisem un transformator care avea 45V si 16V ramura de 12V am bobinat-o pe miezul de ferita al transformatorului. va multumesc pentru sfaturi! Link spre comentariu
ROBEERT Postat Decembrie 7, 2010 Partajează Postat Decembrie 7, 2010 gata, l-am facut, gasisem un transformator care avea 45V si 16V ramura de 12V am bobinat-o pe miezul de ferita al transformatorului. va multumesc pentru sfaturi! :aplauzePuteai sa faci ceva si mai simplu si anume: din tensiunea de 16 volti, ii puneai o sursa LM7812 si un filtraj pe iesirea de 12 volti si terminai balciul ( economiseai si o dioda rapida ). Link spre comentariu
_adi_ Postat Decembrie 7, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 7, 2010 m-am gandit la asta dar am considerat ca e ceva consum pe ramura de 12V ca se alimenta finalul cadre dar se mai ducea si in alte blocuri ale schemei si decat sa se incalzeasca exagerat LM7812 am ales sa mai bobinez cateva spire Link spre comentariu
ROBEERT Postat Octombrie 24, 2011 Partajează Postat Octombrie 24, 2011 Buna seara. Am primit si eu un televizor Sinudyne model 20425 - Mambo TLV la reparat. Surpriza: trafo linii defect. I-am pus un FBT8186 si functioneaza corect fara modificari desi in cele doua scheme ale trafurilor HR7428 si HR 8186, conform acestor scheme ar trebui inversati pinii 9 cu 10 ( infasurarea de filament ). I-am inversat si fenomenul nu s-a schimbat si vazand acestea, i-am pus la loc ( puteam sa am surpriza " tensiune de filament prea mica " ). Nici poveste. Merge perfect pin la pin. Aviz amatorilor care mai schimba trafuri la acest sasiu. Sa puna FBT8186 ca merge perfect.Singura problema ( nesemnificativa ) este cu recuperata de +180 volti c.c. care ia nastere din pinul 7 care scade la cca. 165 volti. M-am gandit sa-i mai pun niste spire pe traf in serie cu aceasta infasurare s-o aduc la 180 volti dar am vazut ca rastrul este ok si l-am lasat asa.Acum problema este ca nu sunt sigur daca telecomanda din attach sau echivalenta sa For You IR1422 se potriveste la el. Eu am mai gasit niste IR-uri cu semnul intrebarii in biblioteca telecomenzii mele programabile si anume IR557 si IR391. Oricum incarc telecomanda cu aceste coduri dar maine seara ca am uitat-o la atelier. Mai jos vin cu detalii:-model: 20425 - Mambo TLV-sursa: TDA4605-procesor: SAA5531PS / M4 / 0657-jungle: STV2246C-memorie: 24C04-sasiu: CTS ABDeci poate stie cineva daca telecomanda din attach sau vreun IR din cele de mai sus se potrivesc la acest sasiu.Maine seara aduc telecomanda programabila acasa si o incarc cu aceste coduri.Multumesc. O seara buna. Link spre comentariu
mariancalinescu Postat Octombrie 25, 2011 Partajează Postat Octombrie 25, 2011 Telecomanda originala are codul RC 2143.Echivalenta ei este MFY cod 170.Intrarea in meniul de instalare cu tasta "Sound".Merg bine si alte coduri MFY:-352 -->meniu instalare cu Shift+OK -1207-->meniu instalare "Sound". Merg telecomenzile pilot P1696,P3046.Nu merg codurile MFY:1422,557,391. - MFY1422 merge pe Orion cu procesor OECF009B,Matsui 1407S proc.OEC6047B etc -557-->Beko 12.5 -391 echivalent pilot P1576Y -->Schneider DTV1Cu stima Marian Calinescu Link spre comentariu
ROBEERT Postat Octombrie 29, 2011 Partajează Postat Octombrie 29, 2011 Buna seara. S-au potrivit codurile IR170 si IR1207 ( intr-adevar, menu-ul de instalare cu tasta " Sound ". ). Multumesc domnule mariancalinescu pentru raspuns. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum