Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Probleme cu Sal ahx 3040

Vizitator chry5_2k

Postări Recomandate

Vizitator chry5_2k

Salut! am cumparat acum ceva timp un dif sal ahx 3040 i-am facut incinta si dadeam in el. cu 50w. acum am facut un amp de 150w si se aude.. prost.. nu are bass se aude ca un capac de borcan, imi puteti spune daca.. este din cauza la difuzor.. sau de la incinta, ori este o chinezarie.. dif-ul?? Sincer ma asteptam la mai mult de la el..

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mircea888

2

Zile populare

Top autori în acest subiect

Spune ce schema ai folosit pentru amplificatorul de 150w, majoritatea amplificatoarelor au un filtru trece-sus RC pe intrare, daca nu dimensionezi corect componentele poate sa rezulte o frecventa mare de taiere si astfel sa nu ai bass.Cauzele pot fi multiple, poate subwooferul este in antifaza cu alte boxe pe care le folosesti, incearca sa inversezi firele la difuzor sa vezi daca nu cumva se imbunatateste raspunsul la frecvente joase.

Link spre comentariu
Vizitator chry5_2k

Amplificator cu Tda 7294 Punte alimentat 2x35v 8A probleme la polaritate nu sunt ca l-am verificat.. cutia am facuto bassreflex de 60l am bagat un condensator de 10mf pe intrare sa imi mai dea bass dar. degeaba app si am bagat si filtru trece jos si nimik.. tot se aude praf

Link spre comentariu

1: Tu pui sarcina de 4Ω la iesirea unui amplificator TDA 7294, in configuratie punte, alimentat in +35v?

2: Ai pus condensator de 10μF (presupun ca asta ai vrut sa zici si nu milifarad) la intrarea cui?

3: Ai pus filtru trece jos la intrarea cui? a amplificatorului? prin filtru trece jos se intelege un filtru activ de subwoofer? reglabil?

4: Ai facut o cutie de 60l din ce material? cum? cu ce dimensiuni ale portului?

La 60 l ai nevoie de 2 tuburi KAH 303Posted Image

66mm diametru "intinse" la 220 mm lungime... cica asa zice producatorul...

Link spre comentariu

Degeaba imi spui ca ai condensator de 10uF serie pe intrare daca nu spui ce valoare are rezistorul de dupa condensator (ala intre semnal si masa de dupa condensator) Ft=1/2*pi*R*C -formula frecventei de taiere

E posibil sa te astepti la prea multe de la difuzorul ala... am crezut ca se auzea bine pe amplificatorul de 50w si acum nu mai merge cum trebuie, nu ramane decat sa incerci alt amplificator sa vezi cum se aude.

Fazarea nu inseamna chiar polaritate, pana la urma avem curent alternativ deci e impropriu sa vorbim de polaritate.

Incearca totusi sa inversezi firele la subwoofer (daca folosesti si alte boxe in acelasi timp) sau vezi cum se aude doar subwooferul singur ca sa nu existe posibilitatea sa fie in antifaza cu celelalte boxe.

Posibil sa se comorte ciudat TDA-urile pe sarcina de 4ohmi in punte, am vazut ceva de genul asta la cineva.

Link spre comentariu

fie sarcina il zapaceste, fie e ceva putred la ansamblul difuzor-incinta, fie undeva e o "buba" care nu prea isi are locul acolo... pentru ca, amplificatorul in cauza, daca e executat corect, n-are nici pe dracu'... presupunand ca sarcina e una de 16Ω, asa cum e specificat in catalog, alimentat dintr-o sursa potenta cu tensiunea de +35v, ar trebui sa rupa ficatii din tocana aia de difuzor... am experimentat personal destul de mult cu amplificatorul asta...

Link spre comentariu
Vizitator chry5_2k

Deci am pus condensator de 10 microfarazi serie cu intrarea la amplificator am pus filtru subwoofer pe iesirea amplificatorului si apoi difu este un filtru cumparat .. da la amplificatoru asta folosesc dif de 4 ohmi. si nu are nik.. adica se incalzesc unpik integratele dar nu e problema am 2 tuburi de refulare.. pe care le-am cumparat exact cum scria in schema de la producator. incinta este facuta dupa schema de la producator.. !Amplificatorul este ok.. am bagat si alte difuzoare.. pe el. si le distruge dar cu Sal. vad ca se schimba situatia eu totusi zic ca este ceva de la dif are ceva

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări