slave2anubis Postat Decembrie 13, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 13, 2010 bine multumesc, am sa incerc sa schimb blueprintul, legat de condensatori de decuplaj au un rol specific pentru ca nu iam vaut in multe scheme...?wally nu inteleg la ce te referi prin calculat divizorul de intrare eu nu am calculat nimica am facut cablajul dupa schema... Link spre comentariu
zal Postat Decembrie 13, 2010 Partajează Postat Decembrie 13, 2010 Ideal era un cond nepolarizat tip MPP, MKT, MKS la minim 100V, dar avea şi gabarit mare.Oricum, ampliful nu se foloseşte fără puţometru la intrare, de 47-100k logaritmic. Ăla are şi rol de protecţie cînd e cu cursorul la volum mic. Link spre comentariu
wally_gatter Postat Decembrie 13, 2010 Partajează Postat Decembrie 13, 2010 nu trebuie sa calculezi nimic.. calculul e nevoie pentru divizor doar cand vrei sa folosesti semnalul de iesire(al difuzorului) altui amplificator.. Link spre comentariu
slave2anubis Postat Decembrie 13, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 13, 2010 scuze ca sunt asa un pic idee dar despre ce vorbesti? defazor de semnal pt bridgeing? sau despre altceva? Link spre comentariu
wally_gatter Postat Decembrie 13, 2010 Partajează Postat Decembrie 13, 2010 scuze ca sunt asa un pic idee dar despre ce vorbesti? defazor de semnal pt bridgeing? sau despre altceva? cam altceva... daca te intereseaza iti spun in pm.. aici incarcam topicul degeaba.. se poate si fara calculele de care vb.. e doar o idee , ne e necesara in cazul tau, crede-ma Link spre comentariu
slave2anubis Postat Decembrie 13, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 13, 2010 gata am mai ajustat ce mai trebuia... si acum sper sa fie ok, am de gand sa merg pe bd-uri ca imi sunt mai accesibile si ca pret si ca procurare, si pentru finali voi folosi mj150001/2 dar nu stiu daca sunt originali la magazinu de unde ii cumpar eu costa 2 euro si ceva si nu cred ca sunt o sa incerc sa fac rost de uni mai de doamne ajuta... :daLE am uitat sa intreb din pacate la multimetrul meu e arsa partea de masurare de curent si nu pot sa il reglez curentu de mers in gol in felul traditional, dar pot sa masor caderea de tensiune pe unu din rezistentele de putere dar ma intreb regula e aceiasi? sub 100mv undeva pe la 50mv? Link spre comentariu
zal Postat Decembrie 13, 2010 Partajează Postat Decembrie 13, 2010 Reglezi să ai 500-550mVcc fără semnal pe fiecare b-e la trz finali, asta-i tot.Sper că T7 va fi un BD139 prins pe radiator. Link spre comentariu
slave2anubis Postat Decembrie 13, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 13, 2010 desigur am folosit blueprintul de la tranzistor doar asa dar intradevar vor fii fire si voi pune un bd139 pe radiator izolat cu mica... Link spre comentariu
slave2anubis Postat Decembrie 18, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 18, 2010 sunt gata si cablajele, am si lista de componente (e scrisa in spaniola dar cred ca va descurcati) si cine vrea poate intra pe topicul asta pt cablaje! Multumesc Link spre comentariu
slave2anubis Postat Decembrie 31, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 31, 2010 la multi ani, si multa fericire... am terminat aproape tot, mai am de pus tranzi finali si sa vedem daca mere... Link spre comentariu
wally_gatter Postat Ianuarie 9, 2011 Partajează Postat Ianuarie 9, 2011 deci.... merge? Link spre comentariu
slave2anubis Postat Ianuarie 18, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 18, 2011 imi pare rau ca a durat atata pana am postata dar am fost ocupat in ultima vreme... am finalizat ampliful pana la urma si pot spune ca merge foarte bine, imi pare rau ca nu am poze dar nu am cu ce sa fac ca sa se vada bine, in orice caz am sa redesenez schema originala dupa modificarile aduse de mine deoarece cred ca merg facute unele schimbari... In principiu am optinut un amplif foarte stabil fara oscilati sau alte probleme care a mers din prima fara prea multe batati de cap, suna foarte bine nu are zgomot de fond si toate acestea fara tranzistori imperechiati. O sa incerc sa fac niste poze inainte sa il vand ca sa vedeti ce a iesit... Link spre comentariu
wally_gatter Postat Ianuarie 18, 2011 Partajează Postat Ianuarie 18, 2011 asteptam poze cu cablajele populate.. Link spre comentariu
slave2anubis Postat Ianuarie 20, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 20, 2011 Cam asa ar arata schema mea, nu sunt mari modificari dar cred ca e mai bine decat originala... Link spre comentariu
wally_gatter Postat Ianuarie 20, 2011 Partajează Postat Ianuarie 20, 2011 R15 si R18 era bine sa le lasi de 2K7 ptr tensiunea de +/-35V , condensatorii de decuplare din driveri si prefinali erau bine si de 100pF/1KV .. Q6 si Q7 era bine sa fie amandoi MJE340 iar Q5 MJE350, ca prefinali MJ15031 si MJ15030 , iar in etajul diferential sa ai grija ca sa fie bine imperecheati si sa aiba factorul de amplificare cat mai mare Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum