Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

P3a vs. Elma 100W

Postări Recomandate

Scuze daca am inceput aiurea un topic dar nu prea am gasit ce voiam...

Vreau sa imi construiesc un amplificator si nu ma pot decide la o schema... Am de gand sa cumpar o carcasa de la un amplif AS3220 si sa imi montez modulele folosind traful din carcasa...

Am mai facut un asa proiect si mia placut, am folosit schema de la P3A lui eliot si pot sa zic ca am ramas inpresionat de sunet! dar mam gandit sa fac ceva nou si am vazut schema asta si mam gandit sa o fac. Problema ca nu am mult timp la indemana sa o fac si ar fii bine sa stiu din inainte daca suna bine si care dupa parerea voastra e mai buna?

Inca ceva daca are cineva un cablaj proiectat pentru schema de la elma va rog sa il puneti aici!

Multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 55
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Păi, la P3A schema e cu reţea boostrap, ca-n anii 70. La volum mare va avea distorsiuni mai mari ca altele. Ptr ceva de calitate alege o schemă cu simetrie totală (Leach, Motorola, B. Popescu, Sava... etc). Elma aia are unele greşeli la cablaj şi la dimensionarea unor piese, găseşti observaţiile la ea pe prima pagină la ''Scheme de amplifuri''. Ptr diverse explicaţii despre amplifuri simetrice, poţi studia aici: http://www.elforum.info/viewtopic.php?f=205&t=38151

Link spre comentariu

da am vazut observatile dumnul zal si am sa le urmez, deci cea de la elma este mai calitativa sa inteleg... eu am facuto pe cea lui eliot si mia placut cum suna dar sunt deschis sa incerc si ceva nou, am sa fac o schema cu modificarile mentionate acolo si dupa mai putem discuta... oricum nu vreau ceva foarte sofisticat sau scump... ci ceva mai de toata ziu sper ca ma fac inteles...multumesc!L.E mam uitat si peste amplificatorul domnului zal si imi place dar nu prea imi place partea cu separare a parti de intrare cu partea de putere, as prefera totul pe o placa sa vedem daca ma enervez putin ma pun sa ii fac un cablaj serios in express PCB...

Link spre comentariu

salut.....am facut eu un cablaj la schema asta, pentru ca am vrut sa vad cum se aude dar din lipsa de timp am renuntat la el.....cablajul este facut in graba, rezistentele de puteri mai mari le-am impartit in grupuri de rezistente cu puteri mai mici (montate in paralel)(nu stiu daca este tocmai corect)......daca vrei mai terziu il mai pot aranja putin.....

Link spre comentariu

intradevar arata bine, numai ca daca ai putea sa o reaaranjezi in felul urmator:- numai cu o pereche de finali;- sa scoti sigurantele de la sfarit sa fie putin mai mica;- eventual punu doar cate 2 rezistente de putere in paralel de 3W;multumescInca ceva mi se pare ceva ciudat schema de la elma e cu doi NPN pe iesire in schimb a ta e push-pull care e treaba cu asta? in rest vad ca sunt similare...

Link spre comentariu

este cond de 10 pe intrare de 10uF 25V sau 16V... conzi de anti oscilati am zis ca ii plantez pe partea din dos a cablajului sa poata fi schimbati usor daca trebuie alte valori, decuplarile nu eram sigur daca sunt de folos daca folosesc o filtrare bunicica... dar se pot pune fara probleme, iar condensatorul pe iesire (47nF/250v) cred ca e suficient locul ma gandeam sa folosesc unul la tensiune mai mica 100V...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări