ggg Postat Noiembrie 23, 2011 Partajează Postat Noiembrie 23, 2011 Imi cer scuze, dar care ar fi problema cu catozii legati impreuna?Nu ai de ce sa-ti ceri scuze . Problema este a celor doua rezistente in paralel care sunt puse aproape degeaba.Referitor la M-Audio, nu stiu din ce considerente ti-ai cumparat-o dar acest device ca si multe altele destinate pt Home Recording nu exceleaza in redarea muzicii . Ele sunt folosite pt imprimari si ofera multe facilitati dar au si impedante de lucru specific echipamentelor si instrumentelor de studio.Revenind la amplificatorul tau ,el ar trebui sa produca cca. 7W . Metoda de invertor catodina este foarte populara si de obicei nu sunt probleme. Chiar si in documentul la care ai facut trimitere spune ca numai in momentul in care este in "overload conditions" este posibil sa apara reactiile astea . Daca decuplezi rezistenta 4.7 K ,de langa C1, ai semnalul corect in anodul invertorului ?Sau daca micsorezi progresiv nivelul semnalului de intrare , exista vreun moment cand dispare problema ? Si cat simti ca se diminueaza puterea ? Link spre comentariu
bob808 Postat Noiembrie 23, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 23, 2011 Imi cer scuze, dar care ar fi problema cu catozii legati impreuna?Nu ai de ce sa-ti ceri scuze . Problema este a celor doua rezistente in paralel care sunt puse aproape degeaba.Referitor la M-Audio, nu stiu din ce considerente ti-ai cumparat-o dar acest device ca si multe altele destinate pt Home Recording nu exceleaza in redarea muzicii . Ele sunt folosite pt imprimari si ofera multe facilitati dar au si impedante de lucru specific echipamentelor si instrumentelor de studio.Revenind la amplificatorul tau ,el ar trebui sa produca cca. 7W . Metoda de invertor catodina este foarte populara si de obicei nu sunt probleme. Chiar si in documentul la care ai facut trimitere spune ca numai in momentul in care este in "overload conditions" este posibil sa apara reactiile astea . Daca decuplezi rezistenta 4.7 K ,de langa C1, ai semnalul corect in anodul invertorului ?Sau daca micsorezi progresiv nivelul semnalului de intrare , exista vreun moment cand dispare problema ? Si cat simti ca se diminueaza puterea ?Placa de sunet am primit-o gratis, de-aceea o folosesc. Si fiindca a fost gratis prefer s-o parlesc pe ea decat placa de sunet din laptop Deocamdata am transformat totul intr-un SE si ma joc putin, dar pot sa va spun ca problema apare doar de la un anumit moment in sus. Deci pana pe la 400mV semnal din placa de sunet totul este ok foarte curat, doar peste acest nivel apare problema. (cand ma refer la semnal ma refer la un sinus de 100hz generat prin placa de sunet) Link spre comentariu
ggg Postat Noiembrie 23, 2011 Partajează Postat Noiembrie 23, 2011 Te rog sa ne spui cu ce (aparat) masori 0.4V . Cand reduci nivelul la 0.4V puterea scade simtitor ? Link spre comentariu
89-CEC Postat Noiembrie 23, 2011 Partajează Postat Noiembrie 23, 2011 Nu ai de ce sa-ti ceri scuze . Problema este a celor doua rezistente in paralel care sunt puse aproape degeaba. http://www.r-type.org/pdfs/el84.pdfStiu ca rostul forumului este sa ne ajutam si sa invatam unii de la altii dar cand vad asemenea aberatii parca imi vine sa ma las de meserie . Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 23, 2011 Partajează Postat Noiembrie 23, 2011 89-CEC va dat solutia pentru modul trioda EL84-PP(g2 conectata anod) etaj final prezentat in catalog: Ub=300V ,Raa=10k , Rk=560 pentru fiecare tub in parte , ia0=2x24ma ,atac g1-g1 20Vrms Pu=5,2W cu distoesiuni totale 2,5%. Link spre comentariu
ggg Postat Noiembrie 23, 2011 Partajează Postat Noiembrie 23, 2011 89-CEC va dat solutia pentru modul trioda EL84-PP(g2 conectata anod) etaj final prezentat in catalog: Ub=300V ,Raa=10k , Rk=560 pentru fiecare tub in parte , ia0=2x24ma ,atac g1-g1 20Vrms Pu=5,2W cu distoesiuni totale 2,5%.Domn'Vali , fara nicio suparare dar va grabiti si dvs la fel ca antevorbitorul care ...ce solutie a oferit??? .Discutia era despre situatia in care catozii finalelor EL84 sunt legati in comun si cuplati la masa prin grupul de rezistente de 270 ohm dispuse in paralel(din fericire chiar este nevoie de cel putin 1W acolo) dar nedecuplati dinamic prin vreun condensator. Asta inseamna ca fiecare tub beneficiaza de 270 Ohm , cat este in catalog ? Dvs.spuneti 560/tub . Ok! Dar chiar si asa .Pe de alta parte la amplificator cu catodina, recomandati etaj final diferential(atata timp cat catozii in comun nu sunt decuplati dinamic la masa) ??? dar cand vad asemenea aberatii parca imi vine sa ma las de meserie .Eu nu mai tolerez atitudinea asta . Fiecare vine si-si bagu' nasul in topic fara ca macar sa citeasca cu atentie despre ce este vorba. Link spre comentariu
89-CEC Postat Noiembrie 23, 2011 Partajează Postat Noiembrie 23, 2011 Domn'Vali , fara nicio suparare dar va grabiti si dvs la fel ca antevorbitorul care ...ce solutie a oferit??? .Discutia era despre situatia in care catozii finalelor EL84 sunt legati in comun si cuplati la masa prin grupul de rezistente de 270K dispuse in paralel(din fericire chiar este nevoie de cel putin 1W acolo) dar nedecuplati dinamic prin vreun condensator. Asta inseamna ca fiecare tub beneficiaza de 270 Ohm , cat este in catalog ? Dvs.spuneti 560k/tub . Ok! Dar chiar si asa . Pe de alta parte la amplificator cu catodina, recomandati diferential in catod ??? dar cand vad asemenea aberatii parca imi vine sa ma las de meserie .Eu nu mai tolerez atitudinea asta . Fiecare vine si-si bagu' nasul in topic fara ca macar sa citeasca cu atentie despre ce este vorba. http://www.elforum.info/download/file.php?id=8063&mode=viewDupa ce ca nu stiti sa citit o schema mai si aruncati cu pietre . E clar trecuta valoarea de 270 ohm in schema si nu de 270K , dar in schimb vorbim de criogenari si alte SF-uri . Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 23, 2011 Partajează Postat Noiembrie 23, 2011 Domn'ggg nu va puteti concentra de loc se pare ,mai spun si eu personal cite ceva cind si cind ,dar de aceasta data eu am repetat pur si simplu ce este trecut in foaia de catalog ! si ce a sesizat 89-CEC in foaia de catalog ,intelegeti acum ? img. de mai jos pentru o mai buna intelegere. Adica Mullard spune in conditiile date 560Ω bla,bla,bla.(Simulati daca nu credeti ). Link spre comentariu
ggg Postat Noiembrie 23, 2011 Partajează Postat Noiembrie 23, 2011 Dupa ce ce nu stiti sa citit o schema mai si aruncati cu pietre .Eu arunc cu pietre ??? Eu am inceput sa aberez sau sa ma bag in seama neavand cunostinta despre ce se discuta aici ???Chiar daca mai sar vreo litera sau o pun gresit (ca nu stau acum sa fac compuneri) ,in context, se intelege ca este vorba de 270 Ohm. Dar daca nu stim sa citim , ce vina am eu ? Sau mai grav nici macar nu intelegem despre ce se dicuta.Iar de schema ce sa mai zic !!! Daca nu stiai , trebuie sa aflii ca circuitele electrice se calculeaza pe noduri . Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 23, 2011 Partajează Postat Noiembrie 23, 2011 89-CEC va dat solutia pentru modul trioda EL84-PP(g2 conectata anod) etaj final prezentat in catalog: Ub=300V ,Raa=10k , Rk=560 pentru fiecare tub in parte , ia0=2x24ma ,atac g1-g1 20Vrms Pu=5,2W cu distoesiuni totale 2,5%..... Domn'ggg nu mai "mari şi îngroşarea " decit cind esti sigur. Link spre comentariu
ggg Postat Noiembrie 23, 2011 Partajează Postat Noiembrie 23, 2011 Domn'ggg nu va puteti concentra de loc se pare ,Domn'Vali , ba, de acum chiar ca o sa ma concentrez Dar am si spus mai devreme "OK" pt 560 Ohm . Am luat ambele date de catalog (PP si pentoda si trioda) ca oricum nu pica cu nici una . Dar repet . Era vorba despre rezistentele de 270 Ohm dispuse in paralel nedecuplate printr-un condensator . Asta inseamna ca pt fiecare catod in parte am 270 Ohm ??? Ca de 560 R nici nu poate fi vorba.P.S. Am ingrosat si am subliniat ce ati scris dvs ca sa scot in evidenta situatia celor doua rezistente montate in paralel.Adica prin comparatie. Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 23, 2011 Partajează Postat Noiembrie 23, 2011 Lasa domne ce folosea bob808(bob808 fiind mai "nou" aici) ,89-CEC a pus foaia de catalog la dispozitie pentru edificare. Link spre comentariu
ggg Postat Noiembrie 23, 2011 Partajează Postat Noiembrie 23, 2011 Pai, Domn'Vali eu discutam cu Bob808 despre o situatie particulara, nu vorbeam generalitati . Eu sunt de acord sa discutam impreuna . Dar fara sa citeasca despre ce se discuta, se baga in "vorba" si trage concluzii deplasate .Poate sa puna cat date de catalog vrea , simulate sau nedesimulate Numai sa nu ne mai ameninte ca nu stiu ce face cu meseria ca nu vreau sa-l am pe constiinta Link spre comentariu
Depanatoru Postat Noiembrie 23, 2011 Partajează Postat Noiembrie 23, 2011 Doua bucati 270ohm in paralel si catozii legati impreuna sunt valorile corecte pentru pentoda , a incercat si asa si de aici o fi aparut greseala in schema unde finalele sunt ca triode si trebuia 560ohm .Oricum domnu' ggg n-are nici o importanta ca e pus sau nu condensator de decuplare , tot 270ohm vede fiecare lampa , sau ti-a dat simularea altceva? Link spre comentariu
ggg Postat Noiembrie 23, 2011 Partajează Postat Noiembrie 23, 2011 Corect. Asa ar fi trebuit sa fie.Discutia cu Bob808 era vis-a-vis de aceste rezistente care nu sunt decuplate dinamic.In schema nu este . In situatia asta, doar rezistenta/rezistentele nu-si indeplinesc scopul doar daca fiecare catod se cupleaza separat cu cate o rezistenta de valoare (x) . Despre asta era vorba .In fine. Ma retrag ca mai am si ceva treaba . Oricum domnu' ggg n-are nici o importanta ca e pus sau nu condensator de decuplare , tot 270ohm vede fiecare lampa ...Nasol.Mai mult nu zic ca da "nashpa" la imagine ....nu a mea. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum