bob808 Postat Decembrie 6, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 6, 2010 Desfa grila jumatatii de 6n1 care duce la ochiul magic , asa nu e bine cum sunt legate impreuna grilele , si pune un condensator pe intrare cum ti s-a spus ca sa fie izolata in cc grila de sursa ta de semnal . Sa fie chiar schema de defazor din linkul tau , fara nimic in plus sau in minus . Daca nici asa nu merge inseamna ca ai o greseala evidenta de montaj pe care nu o observi ... se mai intampla am scos de vreo 2 zile ochiul magic nu mai exista in montaj deloc. mai intai sa fac amp-ul sa functioneze abia apoi vad ce si cum. ce valori pentru semireglabil si condensator?am aceleasi valori si cu semnalul la masa... Link spre comentariu
Depanatoru Postat Decembrie 6, 2010 Partajează Postat Decembrie 6, 2010 Condensatorul 100nF \ 250V in stadiul asta ... , semireglabilul pentru brum in jur de 100ohm , merge foarte bine si cu rezistente fixe 47ohm-100ohm sau chiar un capat la filament legat la masa .Dar nu stiu ce sursa de semnal ai ... fara inca un etaj suplimentar de amplificare inainte de defazor iti trebuie aproape 10Vef ca sa ajungi la putere maxima Link spre comentariu
bob808 Postat Decembrie 6, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 6, 2010 Testele le-am facut cu un telefon mobil ca sursa de semnal. Am niste casti care-mi acopera toata urechea si se aude destul de tare in ele, banuiesc ca nu este f slab semnalul. Am incercat si cu iesirea pe casti de la placa audio si se aude ceva mai tare, dar putin. Ultimele teste le-am facut cu mobil-ul dar in general tin semnalul la masa. Link spre comentariu
bob808 Postat Decembrie 6, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 6, 2010 am luat condensatorul pentru intrare si potentiometru. revin mai tarziu cu info Link spre comentariu
bob808 Postat Decembrie 7, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 7, 2010 Am reusit!!! Functioneaza bine. Am facut testele cu 6n6p direct. Am schimbat rezistenta intre B si C cu una de 23.5k (2 de 47k in paralel), am pus inapoi rezistenta de 2.2k pe katodul de la 1/2 6n6p sj rezistentele de 33k. practic am facut ca in schema. Am pus si un potentiometru de 220k pe intrare legat la masa. Am schimbat condensatorii de 1uF cu 100nF tot pe 630V si-am pus unul la fel si pe intrarea semnalului (sunt unii ieftini pe la 1 ron bucata pastila rosu-caramiziu. exista ceva mai calitativ? care sa contribuie la un sunet mai bun? eu am luat primii care i-am gasit in primul magazin de electronice)Am acum urmatoarele valori:in punctul C+ 247Vanodul 6n6p 175Vcatodul 6n6p 75Vintre anod si catod 6n6p 104Vanodul el84 de pe catodul 6n6p 287V si catodul acestei lampi 9.4Vanodul el84 de pe anodul 6n6p 290V si catodul el84 9.2Vde asemenea am facut 2 teste la semnalul de la telefon si de la calculator (cu calc se aude clar mai tare)la mobil intre semnal si masa 0.6V maximla laptop intre semnal si masa 1.4 maximCam cat ar fi bine sa fie maxim semnalul pentru a pastra calitatea intacta? Si pot sa pre-amplific eventual semnalul de la laptop prin a 2-a trioda 6n6p sau prin 6n1p?Am atasat si schema modificata cum am facut-o acum cu mentiunea ca pe catozii de la el84 am folosit rezistente de 150 ohm.orice adaugire pentru sunet mai calitativ/tare este binevenita. de asemenea vreau sa leg si em84 ... daca aveti alte idei decat cea din prima schema va rog nu ezitati. Link spre comentariu
bob808 Postat Decembrie 7, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 7, 2010 am uitat, cu masa la impamantare nu am brum deloc, este perfect as putea spune. daca pun pauza la muzica din calc si stau cu urechea lipita efectiv de difuzor nu aud nimic. si asta fara bobina de shoc. Link spre comentariu
bob808 Postat Decembrie 13, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 13, 2010 Salutare. Am reusit sa termin un canal de la amplificatorul stereo PP cu el84 in finale, 6n6p in preamplificare si 6n1p in defazaj. Initial ma interesa un amplif cu 3 lampi pe canal, dar am ajuns sa am 9 in total pe ambele canale. Am atasat schema folosita, preamplificarea o face o trioda din 6n6p pe ficare canal, iar defazajul il face o trioda din 6n1p, celalata trioda amplificand semnalul pentru em84. Una am inceput sa fac, alta mi-a iesit. Din acest motiv au aparut consumatori in plus, s-au dat peste cap putin tensiunile initiale si as avea nevoie de ajutorul vostru pentru un acordaj fin al schemei, daca mai recomandati pe undeva ceva nu ezitati va rog. Dar in mare prefer sa pastrez schema cum este. Se aude bine, dar vreau sa fie cat se poate de bine. Voi prezenta si cateva valori masurate in schema:Traful de intrare are un secundar de 240V 400mA care trebuie sa-mi tina ambele canale. Pe fiecare canal am 2 EL84, 1 6n1p, 1 EM84 si 1/2 6n6p. Pentru alimentarea filamentelor am 2 secundare a cate 6.3V si 6A fiecare deci aici nu vor fi probleme. Am adaugat in schema la alimentare punctul E care defapt e primul dupa puntea redresoare. Intre E si A era un drossel trecut acolo dar cum nu am gasit nici-unul si nu am deloc zgomot in boxa l-am inlocuit cu o rezistenta de 150ohm si am adaugat ca punct de conexiune deoarece am 313V si poate e folositor pentru anumite ramuri din schema. Initial aveam cu totul alte tensiuni pe-acolo mult mai bune pt 6n1p.Curentul pe anod la el84 este de 44-47mA la 270V. La 6n1p defazaj am 158V pe anod si 40.5V pe catod si am masurat un curent de 1.1mA pe anod. la trioda care amplifica em84 am 2.7mA pe anod. Pe pinul 7-9 la em84 am 52V iar pe pinul 6 an 147V. Iar la trioda de preamplificare 6n6p am 110V pe anod cu 3.7mA si 5.4V pe catod. In acest setup EM84 incepe sa miste doar la volum mare, si in mod normal nu se ating la mijloc cele 2 linii. Potentiometru de gain de 6n6p trebuie sa-l tin deschis la maxim, daca incerc sa dau mai incet imi apare foarte mult zgomot, probabil nu am facut bine impamantarea. In rest se aude foarte frumos, in schimb as vrea sa scot tot ce pot din toate lampile din sistem. EM84 sa functioneze la fel si la volum mic si la volum mare, 6n6p sa preamplifice puternic si curat iar 6n1p sa-mi faca defazajul cum trebuie si in sfarsit el84 sa-mi scoata 15W pe canal, cel putin atat are fiecare traf de iesire. Astept sugestii.P.S. rezistenta de 177 ohm de pe catozii el84 am facut-o din 3 in serie ) ca nu aveam ceva mai exact. O sa incerc s-o fac de 180 pe viitor Link spre comentariu
zal Postat Decembrie 13, 2010 Partajează Postat Decembrie 13, 2010 Încearcă cu drosel ptr tuburi de Ne, unul de 20W ar trebui să fie bun. Totuşi 15 W din EL84 în ct? Extraordinar de optimist. Link spre comentariu
bob808 Postat Decembrie 13, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 13, 2010 Încearcă cu drosel ptr tuburi de Ne, unul de 20W ar trebui să fie bun. Totuşi 15 W din EL84 în ct? Extraordinar de optimist.pai 15W din 2 pe un canal nu pare asa mult, 7.5W pe tub... Link spre comentariu
suat Postat Decembrie 14, 2010 Partajează Postat Decembrie 14, 2010 pai fa un calcul simplu P = u X iiar mai sus spui ca pe anozi ai 270 v cu 47 mA 12,69 W mai mult de atat nu ai cum sa obtii... iar atat vei obtine daca folosesti un traf de iesire ideal. ai max 10 W / canalVreimai mult... calculeaza amplificatorul functie de trafurile de iesire pe care le ai [ diametrul sarmei din primar ca sa nu tise incalzeasca/ strapunga ] si ii dai tensiune anodica mai mare [ maxim cat poate duce lampa ]. Citeste topicul d-lui Valderma, unde are o realizare ... unicat, in care a reusit sa scoata puteri neobisnuit de mari din PP EL84, sa vezi acolo tensiuni anodice de te crucesti Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 14, 2010 Partajează Postat Decembrie 14, 2010 pai fa un calcul simplu P = u X i iar mai sus spui ca pe anozi ai 270 v cu 47 mA 12,69 W ... Ce ati calculat dumneavoastra mai sus este puterea disipata de anodul fiecarui tub final (EL84) in repaos ,ma rog aceasta putere este ceva mai mica(avind in vedere negativarea automata 263V X 0,047 = 12,3W).Tinind cont de clasaA-PP sa zicem si negatvarea automata(asa cum este prezentat/schema in discutie) puterea va fi de circa 10W in sarcina la iesire , daca in schimb s_ar trece de exemplu la negativare fixa si clasa AB2 sau B (curent mic anodic de repaos-circa 20mA) pe o sarcina adecvata anod-anod puterea ar putea creste lejer la 20W chiar si 30W sau in extemis 40W(cu numai doua finale EL84-PP) pe canal. Link spre comentariu
bob808 Postat Noiembrie 3, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 3, 2011 Readuc la viata acest topic in speranta ca va fi de folos cuiva urmatoarea schema. Am facut rost de-o pereche de difuzoare eficiente (96db) si m-am gandit ca are sens sa duc la capat acest proiect inceput in urma cu mai bine de-un an. Schema finala foloseste un tub 6n1p-ev si doua el84 in push-pull pentru 12W. Tubul 6n1p-ev este folosit jumate pentru driver jumate pentru defazor.Bias-ul driverului este la 1.92V, 155V pe anod la 5.74mA (o zona liniara) cu un Ra de 29K. Defazorul are 240V pe anod avand bias de 3V pe grila. Am atasat si-o schema cu liniile de rigoare (e posibil sa nu fi fost tocmai bune graficele fiindca ies putin decalibrate). Gain-ul este in jur de 23. Daca aveti vreo idee pentru imbunatatiri fine sunt deschis. Se aude foarte bine dar inca nu l-am pus pe-un osciloscop.Am atasat si-o fotografie cu transformatorul de iesire Link spre comentariu
300B SE Postat Noiembrie 4, 2011 Partajează Postat Noiembrie 4, 2011 Sunt curios cum suna? Link spre comentariu
Liviu Ianush Postat Noiembrie 4, 2011 Partajează Postat Noiembrie 4, 2011 Arata foarte bine, la prima vedere. Totusi verifica tensiunile in anodul fiecarei lampi si curentul. Link spre comentariu
bob808 Postat Noiembrie 10, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 10, 2011 suna foarte bine! dar tot nu sunt multumit, am facut rost de un E88CC si voi adapta putin schema sa semene mai mult cu Bevois Valley amp, voi face niste comparatii de auditie, de asemenea astept sa-mi pun pe picioare si osciloscopul sa vedem ce se intampla. De asemenea la schema actuala as face si un feedback global, gain-ul fiind prea mare... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum