anddy Postat Decembrie 4, 2010 Partajează Postat Decembrie 4, 2010 Salut si sper ca am postat unde trebuie. Zilele acestea am luat de la un coleg de servici o statie aruncata pe la el in curte si pe langa alte chestii am gasit in ea acesti 2 cond. k50-37 15000 microfarazi 63V 9101 (asa scrie pe amandoi). I-am gasi pe net produsi de firma elecond, am luat si datasheetul de la ei. Problema e ca vreau sa stiu daca mai sunt buni de ceva, nu stiu data fabricatiei lor dar in datasheet da "shelf life" - 15 ani. Singurul mod in care am avut posibilitatea sa-i testez a fost sa-i incarc la 12,47 V iar dupa o noapte lasati, tensiunea a fost 4,73V respectiv 4,24V. Scos imediat de la tensiune unul se descarca mai repede un pic decat celalat. http://www.elecond.ru/eng/k50_37.php?flash=1%5C%5C%5C%5C1228374187 Rog pe cineva care se pricepe la cond. sa-mi zica daca mai sunt buni sau ba. multumesc anticipat! Link spre comentariu
em2006 Postat Decembrie 4, 2010 Partajează Postat Decembrie 4, 2010 Pe ce sarcina i-ai descarcat? Link spre comentariu
anddy Postat Decembrie 4, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 4, 2010 descarcati fara sarcina in ambele cazuri. Link spre comentariu
em2006 Postat Decembrie 4, 2010 Partajează Postat Decembrie 4, 2010 Incearca sa-i mai formezi, tinandu-i sub tensiune. Mai urca tensiunea.Din ce sursa ii incarci? Link spre comentariu
anddy Postat Decembrie 4, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 4, 2010 dintr-un traf cu tensiunea redresata, o sa caut un traf sa bag vreo 50V in ei sa vad cum se comporta si revin cu rezultate Link spre comentariu
zal Postat Decembrie 4, 2010 Partajează Postat Decembrie 4, 2010 ...2 cond. k50-37 15000 microfarazi 63V 9101 (asta e data fabricaţiei)... Singurul mod in care am avut posibilitatea sa-i testez a fost sa-i incarc la 12,47 V iar dupa o noapte lasati, tensiunea a fost 4,73V respectiv 4,24V. Scos imediat de la tensiune unul se descarca mai repede un pic decat celalat. Rog pe cineva care se pricepe la cond. sa-mi zica daca mai sunt buni sau ba. multumesc anticipat! Formatează-i cum ţi s-a recomandat mai sus, acum nu se prezintă prea bine, dar fiind electrolitici umezi, trebuie să ai grijă la supapă, e bine să pui o peliculă de prenadez pe ea, ca să nu răsufle.Verifică şi capacitatea cu un ohmmetru cu ac pe o scală mai mică (de exemplu 1k) prin comparaţie cu capacităţi cunoscute. Cu ocazia asta descoperi şi dacă chiar au pierderi, urmărind încărcarea şi dacă acul se duce la infinit pe scala cea mai mare (100k - 1M). Unii în stare bună trebuie să scadă lent după o încărcare la o tensiune mai mare (de exemplu 50V), pînă la cîţiva volţi într-o lună, să zicem. Formatarea şi încărcarea le faci printr-o rez de 100 Ohmi/3W. Link spre comentariu
anddy Postat Decembrie 5, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 5, 2010 Multumesc pentru sfaturi, pacat ca statia in care i-am gasit a stat vreo cativa ani aruncata afara, si implicit si cond.. Sapt. care vine ma apuc de ei, dar mai intai sa testez traful din statie care e la uscat Apropo.. pe canal sunt 4 finali 2n3055, dar radiatorul la fiecare canal e facut pt. 6 finali....si traful si montajele la amplif sunt facute de vreun amator. Traful are sectiunea miezului de 22cm patrati si infasurarile sunt pe suport de carton. Link spre comentariu
zal Postat Decembrie 7, 2010 Partajează Postat Decembrie 7, 2010 Sigur au fost înlocuiţi trz finali de un meşter care nu a cunoscut decît 2N3055 la viaţa lui. Precis tensiunea de alimentare era mai mare decît cea suportată de 2N3055. Link spre comentariu
anddy Postat Decembrie 7, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 7, 2010 Salut, revin cu date culese si poze de condensatori si restul. Am lasat condensatorii sub tensiune de 32V de la o sursa de imprimanta vreo 24 de ore in total, i-am lasat numai cand eram acasa ca sa-i supraveghez, nu s-a intamplat nimic cu ei...sa paraie, sfaraie. Acum dupa mai mult de 30 de ore de cand i-am scos de la tensiune au:15.3V respectiv 14.8V. O sa-i bag si la 50V sau chiar mai mult ca merge si trafu gasit in statie,si tot zilele astea o sa fac rost si de un ohmmetru cu ac sa vad incarcarea, desi nu am mari sperante cu ei o sa-i mai resurscitez. Traful gasit dupa cum am zis merge. In secundar am tensiunea de 25,7x2 ,iar sarma are fi=1,2mm, ciudat este (se vede si in poza) ca s-a bobinat cu amandoua infasurarile secundare in paralel ...sau poate nu am mai vazut eu asa bobinare, banuiesc ca s-a facut asa din cauza ca etajele finale nu se alimenteaza simetric desi etajele finale nu au cond. pe iesire, am pus si poze cu etajele finale...mai au putin noroi pe ele .Cand o sa am timp mai mult o sa ma bag si la ele la masurat finali si poate si o proba.....dar mai intai sa vad si schema poate poate o gasesc. Stima! Link spre comentariu
em2006 Postat Decembrie 7, 2010 Partajează Postat Decembrie 7, 2010 Daca tii cont de ce ti-a spus Zal si faci incarcarea printr-o rezistenta serie, nu trebuie neaparat sa-i pazesti permanent. Cum s-ar zice azi, ti-a dat un hint. E o masura de protectie simpla si eficace. Link spre comentariu
anddy Postat Decembrie 8, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 8, 2010 Am facut azi traful, am unit infasurarile si am 51 V, am legat condensatorii printr-o rezistanta de 100ohmi dar tensiunea pe ei se ridica la 67,5 V. Acum va intreb nu e cam mare? ca depasteste cei 63V trecuti pe cond. Eu am pus si un bec de 220 40W in sarcina si tensiunea scade la 54V. Sa las becu sau nu? Link spre comentariu
em2006 Postat Decembrie 8, 2010 Partajează Postat Decembrie 8, 2010 Nu e bine sa depasesti tensiunea nominala, chiar daca in mod normal condensatoarele pot admite o usoara supravoltare. Mai da jos din spirele trafului, se poate si fara a demonta miezul. Cam 47V trebe sa ai tens alternativa in gol. Cand le dai jos, numara-le, cu ocazia asta afli si numarul de spire pe volt. Link spre comentariu
zal Postat Decembrie 8, 2010 Partajează Postat Decembrie 8, 2010 Am înţeles eu greşit că e vorba de un amplif rusesc, acum văd că e unul artizanal.Bobinarea cu 2 fire în paralel asigură tensiuni cît mai egale între secundare, dar are riscul apariţiei tensiunilor mari între 2 conductoare diferite la capete. De obicei emailul rezistă la 25Vca. Probabil că se redresa fiecare secundar separat şi se înseriau tensiunile continue rezultate, ptr o alimentare simetrică (+/-33...34V). Nu e greşit nici cum ai făcut, prin înserierea secundarelor, dar atenţie la tensiunile de la capete, eventuale scurcircuite între fire.Se pune cîte un cond pe fiecare polaritate faţă de masă (firul comun). Link spre comentariu
anddy Postat Decembrie 14, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 14, 2010 Salut, dupa cum am zis revin cu rezultate de la condensatori, i-am tinut vreo 3 zile la 54V, acum dupa inca vreo 3 zile de stat fara tensiune pe ei unul are 25V si unul are 5V. Cel care se descarca mai greu la inceput acum s-a descarcat cel mai repede, sau poate sa fie si din cauza unui incident cand stateau la incarcat, a dat cineva peste ei si a facut flama de s-au speriat ai mei in casa ...dupa asta i-am pus din nou la tensiune dar pentru cateva ore doar.Acum ce ma sfatuiti, sa-i mai las la tensiune?... daca ii pun in scurt fac flama mare, se sudeaza sarma de 1mm. Precizez ca au stat la temperatura de 10 grade +/- 2. daca influneteaza cu ceva. I-am pus si la 68V cu o rezistenta si nu au scos nici un sunet. Link spre comentariu
em2006 Postat Decembrie 14, 2010 Partajează Postat Decembrie 14, 2010 In primul rand, nu-i mai pune in scurt, ca o sa-i termini.In al 2-lea rand, nu-i mai supravolta, chiar daca ai rez serie.Te joci. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum