Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Coship

Postări Recomandate

Salut tuturor,De o vreme ma intriga eticheta pusa de multi ,,conservelor,, de la Boom si Dolce ,ca ar fi de ,, unica folosinta,, si de aceia din curiozitate am studiat putin problema , si iata ce am constatat eu : - multi se pling ca portul RS232 al receptorului ar fi blocat din fabricatie ,eu cred ca este fals . Din procesor vin la mufa RS232 semnale in format digital care nu pot fi fructificate de PC decat daca intre cele doua se afla un circuit ex. MAX 232 pentru conversie si adaptare .Concluzia mea este bazata pe studiul lui KAON 100 care este dotat tot cu nu STi si are ce spuneam mai sus.-o alta abordare a fost studierea PDF-ului general pentru STi 5517 care confirma accesul pe RS 232.- daca este blocat , pe unde se face service ? Uni vor spune ca inainte de asamblare cipul se scrie se izoleaza pini de acces pe RS 232 , dar daca la verificarea pe stand s-ar constata probleme pe soft ,ar fi mult mai costisitore remediere , cea ce ma face sa nu accept ideia .-singurul lucru care ma tine pe loc ar si mufa mama de pe PCB careia nu stiu sa-i dau atribute.Eu o suspectez ca ar fi pentru verificarea si reglarea pe standul de fabricatie , era mai buna pt jTAG , cel putin pentru noi. Eu am lansat acest subiect ,astept si parerile voastre poate , puse cap la cap va dispare sintagma de receptor dedicat . :dsgfds

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• SHADYYY

12

• tv1

2

• blue36

2

• kdog

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Nu faceti comparatie intre STI5517 si STI5518, acesta din urma poate fi rescris fara probleme.STI5517 este protejat la scriere, momentan receptoarele NDS care le folosesc cei de la Dolce si Boom NU pot fi rescrise. Modalitatea de rescriere a softului inca este bine protejata si nu exista nicio informatie cum poat fi piratate aceste receivere!

Link spre comentariu

Eu am dat un indiciu : RS232 (cine are posibilitatea sa vizualizeze semnalele pe KAON100 si pe Coship 5668 va intelege mai multe ).Cum ei sunt asa secreti pe bani clientilor(daca erau gratuite s-au in custodie ii credeam ), mai ales ca la final ramii cu o ..conserva ..noi de ce nu am incerca sa le stopam abuzul . Oare numai ei pot face service ? ,,capete luminate sunt peste tot , ai sa fim mai optimisti . doar nu le decriptam transmisiile ci ne revendicam aparatele proprietate care au fost platite . :sparge:

Link spre comentariu

Eu am facut mutle experimente pe receptoarele de Dolce, inclusiv am dat jos STI5517 pentru a gasi punctele de conectare cu JTAG. NU exista definitie, respectiv Jkeys.def, pentru respectivul procesor. Fara aceasta definitie nu reusesti sa te conectezi nici macar cu JTAG-ul pe el. STI5516 si STI5518 nu este problema cu ele dar STI5517.....lasati-va pagubas.

Link spre comentariu

Iata uneltele de lucru .si o poza cu cele 3 puncte de pe placa din jurul lui STi care merita putin cercetate (scuze pentru claritatea pozei -doua deasupra procesorului pe langa quartz si unul in stanga jos ),cat despre cablu mai ramane in lucru sa ma edific.Ar mai fi ceva - daca poate cineva sa vizualizeze cu un osciloscop semnalele pe pini RS232 si sa ne comunice constatarile ,ar fi ok (chiar si pe cele 3 puncte) .

Link spre comentariu
Vizitator expression

Cu osciloscopul nu am prins decat cateva impulsuri in timp ce recul booteaza. Si semnalul e destul de mic, cred ca e nivel TTL (poate asta e marea smecherie).Altcineva nu mai are o scula mai pricopsita?

Link spre comentariu
ression">

Cu osciloscopul nu am prins decat cateva impulsuri in timp ce recul booteaza. Si semnalul e destul de mic, cred ca e nivel TTL (poate asta e marea smecherie).

Altcineva nu mai are o scula mai pricopsita?

Ms. eu tot pe aici ma invarteam ,suspectam de TTL pe RS232(primul post ). Sa incerc o interfata cu MAX 232 si sa vedem rezultatul .
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator dagos

Salutare tuturor,iata ca ma bag si eu in discutie.Receptorul comunica normal pe portul RS232, dar asteapta la randul lui o confirmare pentru a deschide portul...Folositi programul Hyperterminal din WinXP, setati 115200;8;None;1;None , conectati un cablu RS232 1:1 si veti observa caci apare la initializare un cod ASCII urmat apoi de serial numberul receptorului :da Nivelele pe serial sunt CMOS si nu mai trebuiesc adaptate. In receptor langa conectorul serial se afla doua tranzistoare (Q33;Q34) care realizeaza functia de 'level shifter" si nu mai trebuie folosit Max232 .. :ras: Ca o concluzie, daca in perioada initializarii se transmite pe serial un cod de deblocare pentru receptorul respectiv, se poate realiza apoi upgrade sau backup normal pe acest port...Formatul fisierelor este de tip .rs232 :sparge: Cat despre JTAG, am incercat, dar din pacate la STI5517NUB, alta este configurarea padurilor comparativ cu desenul ce contine STi5517KUB :freaza: dagos

Link spre comentariu
Vizitator dagos

Iata uneltele de lucru .si o poza cu cele 3 puncte de pe placa din jurul lui STi care merita putin cercetate (scuze pentru claritatea pozei -doua deasupra procesorului pe langa quartz si unul in stanga jos ),cat despre cablu mai ramane in lucru sa ma edific.Ar mai fi ceva - daca poate cineva sa vizualizeze cu un osciloscop semnalele pe pini RS232 si sa ne comunice constatarile ,ar fi ok (chiar si pe cele 3 puncte) .

...softwareul folosit in comunicarea pe portul serial nu este cel pe care l-ai atasat. Am pus in atasament cel corect.dagos
Link spre comentariu

-dragos ,ma bucur ca ai intervenit .Eu am deschis acest subiect cu scopul de a aduna cat mai multe pareri despre acest receptor ce se vrea securizat beton.Ba mai mult cu cat conlucram mai multi , pot creste si sansele.Acum eu studiam modalitatea de flash pentru M28W320 si legatura care poate exista intre circuitul SI2457 si CON8 (este posibil ca upgrade de soft sa se faca pe aici , dar in alt mod de cum banuim noi -linia aia telefonica nu cred ca este aiurea .Mai vorbim. LA MULTI ANI ,SANATATE SI MULTE REALIZARI in 2011 - :da TUTUROR.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări