MihaiStoica Postat Octombrie 13, 2005 Partajează Postat Octombrie 13, 2005 Stie cineva cum poate fi exportat fisierul de cablaj *.pcb in fisier Gerber? bogdanm: se muta la "Componente, documentatie si scheme" Link spre comentariu
bobtech Postat Octombrie 13, 2005 Partajează Postat Octombrie 13, 2005 in Protel ai un fel de imprimanta virtuala ... Gerber RS274 pe care o foloesti sa printezi in fisiere gerber. poate o fi la fel si in aplicatia ta, dar nu stiu ca n-am lucrat cu ea Link spre comentariu
one Postat Octombrie 18, 2005 Partajează Postat Octombrie 18, 2005 Nu cred ca fisierul PCB de la ExpressPCB poate fi exportat in Gerber.Acest tip de fisier este folosit de autorii programului EPCB pt. a face cablajele, de aceea dau programul gratis, sa faca ei cablajele pe bani.Daca ati observat, nici nu se poate printa, fara o culoare de fundal, tocmai pentru a nu putea fi utilizat pt. a-ti face singur cablajele.Sau poate ma insel. Link spre comentariu
junior Postat Octombrie 19, 2005 Partajează Postat Octombrie 19, 2005 Intradevar pogramul nu poate printa fara grid si fundal dar poti scapa de ele usor.Pentru aceasta tb sa folosesti PDF Factory si Adobe Photoshop :-printezi cablajul folosind driverul de imprimanta virtuala PDF Factory. In ExpressPCB dai Print si selectezi PDF Factory-deschizi cu Photoshop 8 (sau mai nou) fisierul "pdf" obtinut mai inainte.Selectezi rezolutia de 600dpi si nu 72dpi cum e pe default.-selectezi cablajul si cu copy-paste si CTRL-N faci un nou fisier care sa contina numai cablajul si nu intrega pagina-din meniul Image-Adjustments-selective color modifici tonurile de Black Neutrals si White => ultimul cursor il pozitionezi la max sau min.Astfel dispar punctele si fundalul gri.-din meniul Image-Mode selectezi Grayscale-salvezi ca tiffSpor la lucru. Link spre comentariu
m4xx Postat Iulie 2, 2006 Partajează Postat Iulie 2, 2006 la mine cand printez nu-mi apare grid-u...insa cum fac ca sa pun cablajele in niste documente pdf....ca sa le pot da si la alti...si mai important de atat cum fac sa printez in oglinda....imi tre pt silkscreen :supz: Link spre comentariu
junior Postat Iulie 3, 2006 Partajează Postat Iulie 3, 2006 Instalezi PDF Factory Pro.Astfel poti da File>Print>.... si alegi PDF Factory Pro ca imprimanta .Obtii un fisier pdf cu PCB-ul dorit. Link spre comentariu
junior Postat Iulie 3, 2006 Partajează Postat Iulie 3, 2006 Ca sa faci mirror , deschizi pdf-ul in Photoshop si dai Image>RotateCanvas>Flip canvas Vertical . Link spre comentariu
m4xx Postat Iulie 3, 2006 Partajează Postat Iulie 3, 2006 aha... am inteles :drinkers: as mai avea o intrebare de unde imi pot lua niste librarii mai bune...ca ce are programu standard.....e super putin...de ex la capsule pt tranzistori sunt vreo 3 modele :prayer: Link spre comentariu
junior Postat Iulie 4, 2006 Partajează Postat Iulie 4, 2006 Simplu .Le faci tu singur.Vezi ca zice in tutorial.Eu mi-am facut componente pentru diferite piese pe care le am pe acasa( bobine , traf , cond. etc).Este chaiar simplu. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum