Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

radio cu scanare automata

Postări Recomandate

Acum o luna am cumparat un radio cu scanare automata pe FM. Am dat 8 RON. Vad ca e bunisor: prinde cam toate posturile..vreo 3-4 daca "sare"peste.Frecventele pe care se opreste in iasi sunt: 87,8 (pro fm); 91,1 (magic fm); 92,7 (trinitas); 94,9 (radio hit); 96,3 (iasi fm); 97,9 (delta rfi); 99,2 (info pro/pro fm); 100,4 (nord-est fm); 101,6 (radio 21); 102 (radio md 1); 103,1 (cultural); 104 (vox t); 105 (guerrilla); 106,5 (europa fm) la apasari de scurta durata(cum ar fi sa dau un click la pc). Este stabil daca il mai mut de ici colo in casa,dar si afara daca il iau in drum spre fac sau la plimbare..ma rog,se aude ok. Ce nu inteleg: de ce "sare" peste 88,4 (impact fm); 91,9 (kiss fm); 101,1 (actualitati) si 107 (micul samaritean).Daca sa zicem dupa 87,8 sau inainte de a apasa "scan" pt a prinde 87,8 si tin "scan"putin mai mult pot prinde si 91,9 sau 101,1..alteori si 107..ma rog..Poate conteaza acel "puls"care si-l stabileste el de la prima data cand scanezi banda..in functie si de "lungimea"apasarii de la prima scanare dupa resetare..Ascultat cam zi de zi..alteori si multe ore pe zi cu niste baterii R6 marca Carrefour pt Digital la 2600mAh tine si acum si lanterna lumineaza si acum bine.P.S.:nu merge sa pun pozele...sunt peste 500K limita maxima admisa de forum.....

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dumitru_a

3

• andreidaniel

3

Zile populare

Top autori în acest subiect

Posturile de radio pe care le receptionezi sunt cele cu un semnal mai mare , cele care au un semnal mai mic decit pragul de sensibilitate reglat in receptor nu pot fi receptionate . Conteaza sensibilitatea receptorului, antena locul unde te afli dar la pretul pe care l-ai dat pe el cred ca atita poate , incearca sa legi un fir la antena sa o maresti si vei vedea daca receptioneaza mai bine !

Link spre comentariu

Aham.Mc pt sfat.Eu l-am luat vreau sa zic prin oras mergand cu castile(castile drept antena)sau alteori pe speaker si foloseam antena lui.E realtiv stabil,mai stabil fata de radioul de la Nokia E51 al meu.La scanare daca posturile sunt cam prea apropiate trebuie apasat mai scurt pe buton am observat in rest e ok.Pot zice ca minunile astea n-au moarte..N-ai condensator variabil care se zapaceste.Singura piesa e posibil potentiometrul cu intrerupator,dar se poate inlocui la o adica.Sunt in comert de cumparat si daca am si scula desteapta ciocan cu pompa nu se strica cablaju si pot inlocui lejer.Cred ca modelul care il am e cel bun fata de restul care mi-au trecut prin maini de la diferiti prieteni,doar unul pe langa asta era cam la fel de bun,numai ca ala avea cipul original TDA7088 si nu echivalentul SC1088.De curiozitate: daca mai iau unul la fel se poate face ceva ca sa il transform in scanare manuala?Adica cand apas scan sa nu-mi caute automat ci cand apas sa imi ia 87...87.1 ...87.2 87.3 si tot asa?

Link spre comentariu

Nu stia :freaza: am sa incerc si eu sa vad daca se aplica"reteta"la toate.Eu tinusem odata putin mai mult dar cauta acolo in legea lui (fara sa se auda)si cand dadeam drumu se oprea la care ajungea cu cautarea.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări