Vizitator dminxs Postat Decembrie 3, 2010 Partajează Postat Decembrie 3, 2010 salut colegi.ma poate ajuta cineva cu o schema de temporizator sau ceva asemanator care la actionarea unui buton cu contact normal-deschis sa-mi actioneze un releu pt o perioada de 5-10 sec? Link spre comentariu
Mikrosha Postat Decembrie 3, 2010 Partajează Postat Decembrie 3, 2010 Schema e clasica, integratul este un LM555 care se gaseste peste tot. La iesire, la apasarea butonului, va iesi un impuls de 5s de 12V, apoi va ramane la 0. Pentru perioade mai mari, se mareste C1 sau R1. Link spre comentariu
Vizitator dminxs Postat Decembrie 4, 2010 Partajează Postat Decembrie 4, 2010 multam tare fain Link spre comentariu
Vizitator alex m Postat Iulie 3, 2013 Partajează Postat Iulie 3, 2013 Pentru a avea la iesire 24 de v ce ar trebui sa fac ?sau daca ma poti ajuta cu o schema pentru un temporizator care sa imi dea 24 v timp de 1 minut in decurs de 24 de ore. Link spre comentariu
em2006 Postat Iulie 3, 2013 Partajează Postat Iulie 3, 2013 Pentru durate atat de mari (24h) iti trebuie un timer digital, nu cu 555. Ceva in genul: http://www.elpedia.ro/temporizator-digital-ciclic/ Pentru ce e nevoie de timerul acela? Specifica toate cerintele, poate-ti proiectez unul mai bine adaptat scopului. Se poate face in mai multe moduri, cu numaratoare CMOS. Link spre comentariu
Vizitator bogdanovici Postat Februarie 9, 2015 Partajează Postat Februarie 9, 2015 se poate la schem de mai sus prezentata sa setez pentru 4 minute? Link spre comentariu
validae Postat Februarie 9, 2015 Partajează Postat Februarie 9, 2015 Păi se vede clar din articol că se poate, l-ai citit cu atenție ? Ai jos de tot și un tabel cu valori prestabilite, dar și formula de calcul a temporizării, în funcție de valorile condensatorilor sau rezistențelor folosite. Link spre comentariu
Vizitator bogdanovici Postat Februarie 13, 2015 Partajează Postat Februarie 13, 2015 Păi se vede clar din articol că se poate, l-ai citit cu atenție ? Ai jos de tot și un tabel cu valori prestabilite, dar și formula de calcul a temporizării, în funcție de valorile condensatorilor sau rezistențelor folosite. L-am citit nu stiam daca merge la timpi mai mari de 1 minut Am vazut tabelul ,multumesc! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum