Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ce memorie sa cumpar?

bubi

Postări Recomandate

• Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bubi

7

• Spitfire

2

• RobyToby

2

• zoro

2

Top autori în acest subiect

Din câte se vede în poze, placa ta bază are doar două sloturi de RAM şi nu suportă decât maximum 2 GB în total. Dar are suport dual-channel, deci se va comporta mai bine cu două module de câte 1GB (câte unul în fiecare slot) decât cu un singur modul de 2GB.

Pe de altă parte, ţinând seama că vechiul modul de 512 MB oricum nu-l vei mai folosi, fiind prea mic, poţi să cumperi şi module RAM de 800 MHz sau chiar de 1066 MHz, în ideea că le vei putea folosi pe viitor pe o altă placă de bază. Memoriile se vând frecvent cu 5 ani garanţie, în timp ce placa de bază o vei schimba mai repede, fiind destul de modestă pentru zilele noastre.

Posted Image

Link spre comentariu

Da, e mai bine să renunţi la modulul vechi, e mic şi merge şi la frecvenţă redusă.În mod normal, placa bază ar trebui să suporte şi module de frecvenţă mai mare, chiar dacă le va folosi la frecvenţă mai redusă. Dar poate ar fi bine, înainte de a cumpăra, să probezi un modul de frecvenţă mai mare de la un prieten, ca să fii sigur.P.S. Am editat mesajul, formularea veche te putea induce în eroare.Ar fi convenabile cele pe care le-ai găsit, dar vezi poate găseşti ceva similar pe un forum de componente, ca să le poţi şi proba pe placa ta, înainte de a le plăti. Eu aşa procedez mereu, îmi fac upgrade-uri cu componente cumpărate de pe un forum din oraş. Şi pe forumurile de componente e o regulă nescrisă, mai întâi se probează şi apoi se achită.

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări