Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Stabilizator de retea / Autotransformator, teorie + practica

Vizitator robby_selfbuild

Postări Recomandate

• Răspunsuri 121
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

N-am inteles exact despre care dintre cele 3 scheme este vorba.-Prima schema, cea din "Tehnium" se bazeaza pe un autotransfomator ridicator de tensiune. Ea contine si un transformator de mica putere, alimentat din tensiunea de iesire a stabilizatorului, care furnizeaza tensiune pentru circuitul de comanada al tiristorului.-A doua schema, cea din "Radioelektronik" se bazeaza pe inserierea tensiunii de retea cu tensiunea secundara (mult mai mica) a unui transformator care e folosit in acelasi timp si pentru alimentarea circuitului de comanda.-A treia schema este similara cu prima, deci tot cu autotransformator ridicator de tensiune, numai ca, in locul unui tiristor montat pe diagonala unei punti redresoare, foloseste 2 tiristoare antiparalel. Partea de comanda se alimenteaza direct din retea printr-un limitator cu dioda zener care asigura si sincronizarea DCG.

Link spre comentariu
Vizitator andrei_bastanu_bv

salut am si io nevoie de un stbilizator la care sa ii poti regla tensiunea de esire pe care trebuie sa tina constantasa sa imi tina la esire de exemplu si cel mai ideal 0-24v acu depinde de ce valoare vrei sa reglezi va rog ajutati-maimi trebuie atunci cand fac cate un montaj sa am la ce sa il alimentez si daca se poate sa aiba si volt metru digital propriu sa nu mai trebuiasca sa ii conectez eu vreo unu :da :freaza: acu sa nu ma injurati da ar putea sa ma ajute foarte mult acest stab multumesc anticipat

Link spre comentariu

Aici se discuta despre stabilizatoare de tensiune alternativa, sigur asta vrei?

...imi trebuie atunci cand fac cate un montaj sa am la ce sa il alimentez ...

Ce montaje ai in vedere, care sa aiba nevoie de tensiune alternativa stabilizata 0-24V?

Nu cumva e vorba de tensiune continua?

Link spre comentariu

poi nu ca orcum daca functioneaza circuitele tot la curent alternativ vor fi puse asa ca e mai bun unu la curent altternativ ca toade circuitele cand le folosesti in curent alternativ adica prin transformator da tot alternativ ramane cand am zis stabilivat mam referit sa tine aceiasi valosre adica sa fie tensiunea cat mai uniforma (sa fie de exemplu reglata de mine la 24v si sa nu varieze tensiunea mai mult de 24,1v si 23,9v )cam asta as vrea eu :da :da va multumescabea astept propuneri sa ma apuc sa il fac :freaza: sa nu mai umblu cu suta de transformatoare si rezistoare dupa mine cand incerc un circuit :freaza: :dans:

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

poi nu ca orcum daca functioneaza circuitele tot la curent alternativ vor fi puse asa ca e mai bun unu la curent altternativ ..... sa fie tensiunea cat mai uniforma (sa fie de exemplu reglata de mine la 24v si sa nu varieze tensiunea mai mult de 24,1v si 23,9v )cam asta as vrea eu ..... sa nu mai umblu cu suta de transformatoare si rezistoare dupa mine cand incerc un circuit :freaza: :dans:

tie iti trebuie de fapt o sursa de c.c., nu c.a. sa alimentezi montajul X sau Y (chiar nu stiu cum ai ajuns in topicul asta)chiar daca esti pe langa, iti propun sa cauti pe net un pdf cu LM317 (pana la 1,5 A) sau LM338 (max. 5A). In datasheet ai toate datele pentru sursa de care ai tu nevoie.
Link spre comentariu

32A la 220V inseamna aproape 8kW.

Defapt , 32*220=7040VA , adica in jur de 5.5kWIdeea cu ups-ul nu e rea , sunt ups-uri pana la 1000kva :ras: Isi cumpara unu de 50kva , care , la fel ca si restul echipamentelor de genul asta , e cat un frigider , langa care mai ai nevoie si de un spatiu de vreo 6 metrii patrati in care sa depozitezi acumulatorii :ras:
Link spre comentariu

tie iti trebuie de fapt o sursa de c.c., nu c.a. sa alimentezi montajul X sau Y (chiar nu stiu cum ai ajuns in topicul asta)chiar daca esti pe langa, iti propun sa cauti pe net un pdf cu LM317 (pana la 1,5 A) sau LM338 (max. 5A). In datasheet ai toate datele pentru sursa de care ai tu nevoie.In prinul rand nu sunt chear pe langa, mai am si io habar de electicitate pentru ca totusi, am ajuns si io la o olimpiada pe tara unde am luat locu 4 cei drept .Da a fost concurenta mare, si un nenorocit de locu 1 pe Brasov si deci nu sunt chear pe langa. Si mai stiu ca unele circuite e neaparat sa le alimentezi in c.a. cum ar fi un circuit ce include o bobina sau ceva un transformator.Deci io stiu ce vreau sa fac, si stai linistit ca pana la urma am reusit io cu cunostintele mele sa imi fac un stabilizator care functioneaza bine , deci nu trebuie sa va mai strofocati sa imi dati sfaturi.Ca mati cam luat peste picior pe forumul asta in general .Am sa va postez zilele astea pe topicul asta sau pe un alt topic vad eu care se potriveste mai bine schema care am facuto io, si stati linistiti ca e buna pentru ca am conceputo in proteus 7 si tot cu acest program a fost testata inainte de a o executa deci functioneaza sigur. :sparge: :ciuda: :da spere ca ati inteles ce am vrut sa va transmit, daca nu am sa ma apuc sa va desenez (spun astea asumandu-mi riscurile).

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări