Vizitator aurelian08 Postat Decembrie 3, 2010 Partajează Postat Decembrie 3, 2010 Am urmatoarea problema . La un ford fiesta cu inchidere centralizata din fabrica am montat o alarma thor . Va rog sa-mi spuneti cum functioneaza inchiderea centralizata ( atasez schema) . La ce fire trebuie sa leg firele de comanda ale alarmei (deschis , inchis ) la inchidere . Multumesc . Link spre comentariu
davidut5 Postat Decembrie 3, 2010 Partajează Postat Decembrie 3, 2010 Vezi ca in firele care ies din usa in mufa sunt 3 fire subtiri, daca mai tin bine minte unul este negru altul negru cu galben si altul negru cu verde, negrul este masa si celelalte doua inchis si deschis Link spre comentariu
Vizitator aurelian08 Postat Decembrie 3, 2010 Partajează Postat Decembrie 3, 2010 Bun , am inteles . La alarma cele 6 fire in ce mod trebuie sa le leg ? Am acolo mai multe feluri de legaturi , pozitiv , negativ , etc . Mersi inca odata . Link spre comentariu
Vizitator rim-garage Postat Decembrie 3, 2010 Partajează Postat Decembrie 3, 2010 salut, trebuie sa fie pe negativ. Link spre comentariu
Vizitator aurelian08 Postat Decembrie 3, 2010 Partajează Postat Decembrie 3, 2010 Deci sa recapitulez :1. Leg firele ce ies din alarma pe negativ , daca tin minte bine e ceva de genu galben si galben / negru pe minus si alb si alb/negru vor fi comenzile 2. Trebuie sa caut in manunchiul de fire ce intra in portiera cele doua fire responsabile pentru deschis si inchis si sa leg cele doua fire de comanda din alarma la ele . Intrebare: Prin ce metoda pot sa determin care sunt exact acele doua fire si nu pe bajbaiala ? Multumesc mult pentru ajutorul acordat Link spre comentariu
davidut5 Postat Decembrie 3, 2010 Partajează Postat Decembrie 3, 2010 Nu e bajbaiala, pui pe oricare la masa printr-o lita subtire ca sa fii sigur si vezi ce face. NU ai ce sa arzi, la celalalt capat in broasca sun 2 microcontacte, cu masa comuna si cu cele 2 fire pentru incuiat, descuiat. Link spre comentariu
LARY Postat Decembrie 3, 2010 Partajează Postat Decembrie 3, 2010 Mii de scuze ca ma bag si eu in seama, poate spui si tu din ce an e fiesta?Care e, modelul mai vechi sau sau mai nou?E cel cu butonul de avarie pe cochilia volanului sau deasupra CD-ului? Link spre comentariu
Vizitator ciprianeduard Postat Decembrie 3, 2010 Partajează Postat Decembrie 3, 2010 Sal , cel mai simplu e sa pui prin o lampa de control la masa si dai cu o lama ascutita pe fiecare fir care intra in usa din stanga dar mai intai inchizi broasca usi cu o surubelnita ca altfel nu se va inchide centralizata . Ce an este masina? La alarma legi galben si galben/negru la minus, alb si alb/negru la inchiderea masinii , iar portocaliu si portocaliu/negru le tai si le lasi nelegate (sau le scoti cu tot cu pin din cupla). Link spre comentariu
Vizitator aurelian08 Postat Decembrie 3, 2010 Partajează Postat Decembrie 3, 2010 Mii de scuze ca ma bag si eu in seama, poate spui si tu din ce an e fiesta?Care e, modelul mai vechi sau sau mai nou?E cel cu butonul de avarie pe cochilia volanului sau deasupra CD-ului?E din 99 . Link spre comentariu
LARY Postat Decembrie 4, 2010 Partajează Postat Decembrie 4, 2010 Pei daca e din 99 masina tu pina acum ai primit doar informatii complet eronate Firele corecte care se conecteaza de la masina sunt GALBEN cu NEGRU si ALB cu MOV.Sunt cu comenzi pozitive (cu + plus) adica legi firele galben si galben cu negru de la alarma la plus (+) si alb, alb cu negru sunt iesirile spre masina. Firele sunt in filonul care iese din usa soferului.ATENTIEFi atent ca in acel filon sunt mai multe fire,Inchidere, GALBEN cu NEGRU si ALB cu MOV.Boxa , GALBEN cu NEGRU si ALB cu NEGRUSa nu le incurci, firele de inchidere sunt putin mai groase fata de cele de boxa.Cum poti sa le masori? simplu, un aparat de masura, il pui pe 20 Volti, pui un fir la minus si unul pe galben cu negru, in fir vei avea plus 12 V iar incui masina va disparea si va aparea pe celalant fir de la centralizata plus 12 v.Poti inlocui aparatul de masura cu un bec de 12V (de 5W)Spor la montaji, si sa imi spui ce ai facut. Link spre comentariu
Vizitator aurelian08 Postat Decembrie 4, 2010 Partajează Postat Decembrie 4, 2010 Mersi domnule . Imediat vine prietenul meu cu masina si ma apuc de masurat sa vedem ce iese .Dupa ce termin o sa postez cum s-a rezolvat . Link spre comentariu
Vizitator aurelian08 Postat Decembrie 4, 2010 Partajează Postat Decembrie 4, 2010 Mersi domnu LARY , am venit din garaj special sa-ti spun ca informatile tale sunt corecte , am facut proba si totul functioneaza corect . Mersi inca odata . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum