Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplasarea corecta a unui senzor de temperatura afara

yo9hnf

Postări Recomandate

Dupa cum spune si titlul....Am un termometru inauntru, iar senzorul este afara....pe langa geam...Unde si cum ar trebui montan senzorul astfel incat sa nu fie influentat nici de temperatura "căşii", nici de soare.Un mic "coteţ" din lemn care sa aibe acoperis si peretii cat mai "gauriti" ar fi ok ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Spitfire

1

• yo9hnf

1

• ratza

1

• Den

1

Top autori în acest subiect

Eu stau la bloc şi am un termometru DIY cu LM335Z şi ATmega8. L-am scos cu un fir pe geam şi iese cam 10-12cm. Măsoară bine atîta timp cînt nu-l dau mai aproape de geam şi cît timp nu atinge de zid. La maşini habar n-am unde e pus senzorul.

Link spre comentariu

ca sa masori corect trebuie sa tii cont de doua lucruri: sa nu il pui in contact decat cu aerul sau obiecte la temperatura aerului si sa nu il expui la radiati, de la soare. Daca esti spre sud si nu te bate deloc soarele, il poti pune doar in varful unui bat izolat la umezela. Daca nu trebuie sa ii face o casuta prin care sa circule foarte bine aerul si sa fie din ceva care nu absoarbe radiatia, adica alb sau mai bine dupa cum s-a spus ceva de aluminiu/acoperit de folie de aluminiu. Eu am facut din teava rotunda, de vreo 5cm diametru pusa vertical, capac din ceva mai mare si care sa permita circulatia aerului. Senzorul e la mijlocul tevii. Teava am dat-o cu vopsea cu pulbere de Al

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Aici poti gasii informatii despre locatia optima a unui senzor de temperatura exterioara.

http://www.global-download.schneider-el ... -vv-en.pdf

Ca si reguli:

-senzorul exterior se monteaza pe un perete Nordic.

-se aseaza ferit de orice sursa de caldura(nu deasupra ferestrelor, cosurilor, echipamentelor de climatizare etc.)

- se aseaza pe o consola la minim 10 cm de perete( am intalnit situatii in care datorita pierderilor de caldura prin peretele neizolat masuratoarea era eronata).

- senzorul trebuie inchis intr-o cutie. Daca cutia e ventilata scade constanta de timp. Daca nu e ventilata nu e nici o problema, oricum temperatura exterioara este o marime cu variatie lenta in timp. Termistorul(senzorul) nu degaja caldura care sa influenteze propria masuratoare daca se gaseste inchis in cutie.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări