Vizitator tao13 Postat Decembrie 2, 2010 Partajează Postat Decembrie 2, 2010 SalutareStiu ca este o idee cat de cat "amuzanta" dar sper sa obtin o solutie de la voi.Nu sunt cunoscator in ale electronicii , sunt programator............Deci, am o alarma de casa care lucreaza pe frecventa de 315mhz , si comunica cu senzorii din casa prin unde radio(nu prin fir), si este conectata la linia telefonica.Doresc sa aflu daca pot pot sa o conectez la o interfata pe usb , sau sa incerc sa captez semnalele de "open" de pe senzori pe un usb, adica sa am aceiasi functionalitate pe computer cum are "centrala" si anume sa detectez "infractiunile" , sa pot arma sau dezarma sistemul.Mentionez ca alarma nu are nici o mufa de conectare in afara de alimentare si cea de telefon.Astept niste sugestii si daca este posibil asas ceva , daca se "baga" cineva la facut.Multumesc. Link spre comentariu
one Postat Decembrie 4, 2010 Partajează Postat Decembrie 4, 2010 Centrala ta face diferenta intre un senzor si altul? Adica are zona 1, zona 2... ? Stie ca s-a deschis o usa sau ca este cineva in camera? Toti senzorii sunt de acelasi tip? Cum adaugi un senzor nou? Iti voi da acum doar un raspuns preliminar: daca trebuie sa construiesti interfata usb, interfata cu centrala (tu probabil vrei un receptor radio separat de centrala), atunci este mai simplu sa construiesti de la zero. Nu cunosc cum functioneaza senzorii wireless dar ar putea fi 2 variante: 1. Senzorul emite doar cand este starea de alarma. In acest caz, daca scoti bateria senzorului, acesta nu va mai declansa alarma. 2.Senzorul emite de fiecare data cand starea lui este "interogata" de catre centrala. In acest caz, daca scoti bateria senzorului se va declansa alarma. Probabil ca vei avea nevoie de un receptor pe 315MHz cum ar fi de exemplu http://www.sparkfun.com/products/8947 apoi un convertor serial-usb http://www.sparkfun.com/products/718 Situl este doar orientativ, probabil ca produsele le poti gasi si pe situri romanesti. Ar trebui sa conectezi jucariile astea si sa vezi ce se receptioneaza (daca receptionezi ceva ) Intr-o prima faza eu mi-as procura doar convertorul serial-usb si l-as lega la receptorul centralei. Link spre comentariu
Vizitator tao13 Postat Decembrie 12, 2010 Partajează Postat Decembrie 12, 2010 Salut si multam de raspuns.Centrala stie 99 zone , si senzorii sunt invatati de centrala prin meniul acesteia.Toti senzorii sunt identici si functioneaza tot timpul chiar daca centrala este armata sau nu.Am ceva de genul convertorului dar nu am unde sa ma leg in centrala cu el, deoarece aceasta nu are nici o mufa sau nici un pin pe placa.Multumesc inca o data pentru raspuns.Apropo, am trimis un mesaj unui baiat de pe RHTForum cu nikul ONE , legat de un bord electronic.Sunteti aceiasi persoana? Crezic a poti sa ma ajuti cu idei leagte de bord?Multumesc. Link spre comentariu
blazeu Postat Ianuarie 5, 2011 Partajează Postat Ianuarie 5, 2011 Centralele de alarmare (moderne) cu conectare la linia telefonica utilizeaza un protocol gen modem dial-up pentru a comunica (digital) cu un dispecerat de supraveghere.Cum Dv. nu folositi aceasta dotare, puteti interfata computerul prin port serial gen RS232+adaptor gen modem telefonic, substituindu-va dispeceratului. Cu conditia furnizarii unei parole, centrala va poate transmite starea ei (armata/dezarmata), starea pe zone, starea de declansare a alarmei si zona care a declansat-o (in acest fel echipajul de interventie poate fi directionat mai precis spre o eventuala intalnire cu infractorul ), eventual alte informatii.Va trebuie ceva informatii despre protocol si ce si cum se programeaza centrala, dar hardware-ul e minim (efortul va fi majoritar pe scrierea programului).Succes la "sapat" dupa informatii si la scris programul! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum