ionu x Postat Decembrie 2, 2010 Partajează Postat Decembrie 2, 2010 ma poate ajuta cineva cu o schema de stroboscop si mai ales cu codul de programareas vrea sa folosesc un pic16f628a dintr-un contact sa ii schimb "modelul"(ex sa palpaie de 3 ori si sa stea stins o sec intre)din 2 potentiometre schimb durata si viteza clipirilor si daca se poate sa modific poate dupa muzica din pco sa-l fac poate cu un bec halogen de 100W....optocuplor(led-fotodiac sa nu existe 220V pe la pic) si triac ...cred k este de ajuns Link spre comentariu
ionu x Postat Decembrie 2, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 2, 2010 a...si daca tot am zis de stroboscop: am facut ur schema tot de pe forum: http://www.electronics-lab.com/projects ... index.html merge pana la partea de comutatie adica nu se stinge becul...cu led merge...in loc de moc3021 am pus un ct452 el817(asta scrie pe el...nu am gasit datasheet....cred ca asta e problema) si in loc de TIC226 am pus un TIC106d( e mai slab dar asta am avut in casa...cred k tot triac este...dar doar cred ) becul sta aprins...dar cand trebuie sa se stinga scade foarte putin din intensitatea luminii si se aude un bazait slab de la triac Link spre comentariu
MatyC Postat Decembrie 3, 2010 Partajează Postat Decembrie 3, 2010 O problema care o vad eu este latenta filamentului din becurile cu incandescenta. Personal am avut de a face cu stroboscoape bazate pe lampi cu descarcari in gaze, blitz-uri cum sunt cunoscute. Durata flashului insa nu poate fi modificata, lumina fiind efectul descarcari bruste a energiei stocate intr-un condensator. Cu becurile ai un efect apropriat de orga de lumini.Cu leduri de mare putere, daca ma gandesc bine, cred ca efectul va fi destul de apropiat de cel oferit de stroboscop. Legat de partea de analiza a semnalului muzical stiu ca vazusem pe net o idee de genul asta. Nu ma intreba unde ca nu mai stiu, o sa dureze ceva timp pana regasesc aplicatia respectiva. Stiu ca folosea un uC de la microchip. Link spre comentariu
ionu x Postat Decembrie 3, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 3, 2010 aha...ms o sa mai caut si eu celalalt stroboscop gata construit... nu ai nici o idee despre problema lui?o sa ma uit dupa niste leduri de putere Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum