Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

stroboscop cu pic16f628a???

ionu x

Postări Recomandate

ma poate ajuta cineva cu o schema de stroboscop si mai ales cu codul de programareas vrea sa folosesc un pic16f628a dintr-un contact sa ii schimb "modelul"(ex sa palpaie de 3 ori si sa stea stins o sec intre)din 2 potentiometre schimb durata si viteza clipirilor si daca se poate sa modific poate dupa muzica din pco sa-l fac poate cu un bec halogen de 100W....optocuplor(led-fotodiac sa nu existe 220V pe la pic) si triac ...cred k este de ajuns

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ionu x

3

• MatyC

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

a...si daca tot am zis de stroboscop:

am facut ur schema tot de pe forum: http://www.electronics-lab.com/projects ... index.html

merge pana la partea de comutatie adica nu se stinge becul...cu led merge...in loc de moc3021 am pus un ct452 el817(asta scrie pe el...nu am gasit datasheet....cred ca asta e problema) si in loc de TIC226 am pus un TIC106d( e mai slab dar asta am avut in casa...cred k tot triac este...dar doar cred :d)

becul sta aprins...dar cand trebuie sa se stinga scade foarte putin din intensitatea luminii si se aude un bazait slab de la triac

Link spre comentariu

O problema care o vad eu este latenta filamentului din becurile cu incandescenta. Personal am avut de a face cu stroboscoape bazate pe lampi cu descarcari in gaze, blitz-uri cum sunt cunoscute. Durata flashului insa nu poate fi modificata, lumina fiind efectul descarcari bruste a energiei stocate intr-un condensator. Cu becurile ai un efect apropriat de orga de lumini.Cu leduri de mare putere, daca ma gandesc bine, cred ca efectul va fi destul de apropiat de cel oferit de stroboscop. Legat de partea de analiza a semnalului muzical stiu ca vazusem pe net o idee de genul asta. Nu ma intreba unde ca nu mai stiu, o sa dureze ceva timp pana regasesc aplicatia respectiva. Stiu ca folosea un uC de la microchip.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări