Vizitator andreinicu Postat Decembrie 2, 2010 Partajează Postat Decembrie 2, 2010 Salut , Am un proiect la scoala , cu titlul de mai sus . Alegerea componentelor nu a fost a mea , dar trebuie sa folosesc un ATMEGA16 . Momentan pe placa am montat uC , un convertor MAX232 , sursa si un port serial . Daca poate cineva sa ma ajute cu orice tine de schema , cod sursa si ce componente mai am nevoie pentru a termina proiectul , as fi recunoscator . un link catre schema la momentul asta . http://matrix.elcom.pub.ro/~A03/proiect3.png multumesc anticipat Link spre comentariu
iulian2010 Postat Decembrie 3, 2010 Partajează Postat Decembrie 3, 2010 Salut, Trebuie sa citesti putin. Este vorba despre un VU metru pe lcd. Poate iti este folositor. http://www.diyaudio.com/forums/analog-line-level/149597-yet-another-volume-controlers-source-selections-34.html#post2329387 Toate cele bune! Link spre comentariu
mitescu Postat Decembrie 3, 2010 Partajează Postat Decembrie 3, 2010 Am facut o schema cu ATMega8. Principial este acelasi lucru. Daca te intereseaza pot sa-ti trimit schema. Link spre comentariu
Vizitator andreinicu Postat Decembrie 3, 2010 Partajează Postat Decembrie 3, 2010 Sigur ca ma intereseaza Daca ai cumva si codul sursa , sau macar o idee despre cum ar trebui sa functioneze ADC-ul , m-ar ajuta foarte mult . Link spre comentariu
mitescu Postat Decembrie 3, 2010 Partajează Postat Decembrie 3, 2010 Initial m-am speriat ca nu mai gasesc proiectul. (are vreo 3 sau 4 ani)L-am gasit. El face parte din comanda unui amplificator care printre altele are si 2 intrari(left right) pentru VU-meter.Din Schema trebuie retinut amplificatorul de la intrarea VU-meter (LM988,1458,etc...), registrii de extensie a iesirilor 74HC595 + ULN2803 si , bienteles ledurile.In ConversiaADC.asm - ai initializarea ADC (6 si 7) de la ATMega8 si rutina de citire a adc-urilor. Citirea se face prin mediere. Se citesc de 64 de ori intrarile si se aduna , iar dupa aceea rezultatul; adunarii este impartit la 64. valorile sunt stocate in locatiile adc1 si adc2. Cand s-a efectuat o conversie completa se seteaza un flag_adc. In VUmetru.asm este indicata rutina prin care se seteaza valorile de la led-uri. Aceasta rutina este apelata dintr-o intrerupere (0.4ms) . Ea este aciva numai cand flag_adc este setat (s-a efectuat o noua conversie)dintre toate ledurile numai 24 sunt dedicate ptr VU-meter. 12 pe un canal si 12 pe celalat.Asta insemna ca valoarea maxima ce poate fi afisata este de 4095(0b111111111111) . Procesul de afisare consta in :- se ia rezultatul conversiei adc1 (canal right) si se impate la 30 pentru (limitarea valorii)- daca rezultatul este mai mare de 16 se limiteaza la 16.cu aceasta valoare se ia dintr-un tabel (tab_vumeter) valoarea ce trebuie afisata si se amplaseaza in buferul ptr ledurile right (primele 8) , se retin urmatorii 4 biti care se amplaseaza in low nibble de la a doua grupa de leduri. Astfel s-a completat coloana de 12 led right.Cu rezultatul din ADC2 se repeta operatia si se amplaseaza valorile in grupul 3 de led si in high nibble de la grupul 2, completandu-se astfel cele 12 led - left.Afisarea propriuzisa , se face prin multiplexare cu registrii 74595. utilizand resursa SPI a MC. Link spre comentariu
Vizitator andreinicu Postat Decembrie 5, 2010 Partajează Postat Decembrie 5, 2010 Multumesc ! Link spre comentariu
Vizitator andreinicu Postat Decembrie 6, 2010 Partajează Postat Decembrie 6, 2010 Mai am o intrebare , ar trebui sa alimentez placa la 10 V , pana acum am lucrat in scoala , si acolo am avut sursa , acasa cum as putea sa o alimentez ? Mi s-a spus ca exista un transformator , dar unde as putea sa il gasesc ? Link spre comentariu
mitescu Postat Decembrie 6, 2010 Partajează Postat Decembrie 6, 2010 In comertul cu amanuntul. Link spre comentariu
Vizitator andreinicu Postat Decembrie 6, 2010 Partajează Postat Decembrie 6, 2010 Eu am iesind din placa 2 fire , cum as putea sa conectez astea 2 fire la transformator ? nu ar trebui sa montez ceva pe placa ? Link spre comentariu
Vizitator andreinicu Postat Decembrie 6, 2010 Partajează Postat Decembrie 6, 2010 Ce alte componente mi-ar trebui , si care ar fi acestea ? Stiu ca imi trebuie niste LED-uri si rezistente , dar ce Led-uri ? conteaza ? , si ce rezistente ? , ce nivel de tensiune scoate microcontrolerul ? M-am gandit sa folosesc un microfon pe care sa il conectez printr-un jack la placuta dar mi-ar trebui un amplificator, LM988 e ok ?Stiu ca intrebarile sunt usor retardate , dar e primul meu proiect . Link spre comentariu
mitescu Postat Decembrie 6, 2010 Partajează Postat Decembrie 6, 2010 Componentele sunt indicate in schema.Semnalul de intrare (dupa cat imi amintesc) este de cca 200mV. Daca doresti sa pui microfon, trebuie sa-ti faci un preamplificator. Rezistentele de la iesirea din ULN2803 sunt de cca 220ohmi. (scrie in schema)valoarea este asa mica ptr ca led-urile sunt multiplexate si am crescut curentul prin ele asa incat sa pastrez o iuntensitate luminoasa acceptabila. In cazul in care utilizezi led-uri cu intensitati luminoase mari , poti reduce curentul prin ele , marind valorile rezistentelor.Vezi ca ti-am dat un mp. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum