Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Dump-uri centrale termice

marianbinu

Postări Recomandate

Raspund:1. Nu sunt suficient de destept astfel incat sa pot scoate informatia din controler, asa ca nu am publicat niciun dump. Asazisele drepturi de autor ma lasa rece, producatorii si toti cei din mafia centralelor termice sunt in stare sa ceara drepturi si pentru focul din centrala!2. Sunt indignat de faptul ca pentru un stabilizator ars, condensator umflat, rezistenta arsa, dioda strapunsa, trafo ars trebuie, la indicatia competenta a meseriasului, sa inlocuiasca toata placa. E HOTIE, iar hotii sunt aparati tot de hoti.3. Daca sunteti atat de binevoitori de ce nu publicati schemele placilor? Poate pentru a putea aplica cu succes punctul 2!4. Nu ma pot exprima altfel cand sunt indignat de un abuz sau o hotie. Iar ABUZUL si HOTIA sunt omniprezente in mafia centralelor termice in special si a gazelor naturale in general, protejata de o legislatie abuziv de restrictiva. E mult de discutat despre asazisele "proiecte".5. In rest a se consulta DEX.

Link spre comentariu

Frateeee, tu ai fi in stare sa ceri sa ti se schimbe pixelii morti dintr-un lcd...Nu pricepi ca E LEGE, nu ai voie sa repari subansamblele dintr-o centrala???? Si legea asta nu am dat-o noi. Nu te opreste nimeni sa te duci la un "meserias" sa-ti repare placa.Oficial, nici-un service autorizat nu va face asta ptr ca raspunderea este prea mare.Daca se intampla ceva, Doamne fereste, te alegi cu autorizatiile suspendate, cu despagubiri de platit si cu dosar penal.In schimb daca repara placa nea' Gigi de la centrul radio/tv, el nu pateste nimic, raspunde beneficiarul ptr tot.Cei care au autorizatii lucreaza dupa niste reguli, ceilalti fac ce vor, iar cei care apeleaza la ei suporta integral consecintele.E clar?P.S. Am o rugaminte, nu jigni anumiti oameni atata timp cat nu cunosti mecanismul (vinovatul).

Link spre comentariu

Eu cred ca esxista totusi o logica. Pentru a repara CT sunt nevoie de ceva autorizatii etc etc. Daca s-ar dori repararea softurilor placilor electronice din CT ar fi necesara autorizarea unei astfel de proceduri. Ca sa poti fi autorizat pt asa ceva trebuie sa cunosti foarte bine limbajul de programare cat si un nivel mediu spre avansat de electronica. Cu siguranta nu renteaza. foarte putini si-ar face o astfel de autorizare deoarece nivelul cunostintelor ar trebui sa fi foarte ridicat si nu ai din ce sa-ti scoti banii intrucat defectele de acest gen sunt rare.

Link spre comentariu

"Va intreb si eu ceva, la dvs in zona ce fel de centrale predomina( tiraj fortat sau natural)?"La bloc se monteaza in proportie de 99% CT cu tiraj fortat. Cele cu tiraj natural nu se incadreaza la conditii de montaj intrucat sunt putine blocuri unde exista un cos de fum organizat sau unde se poate construi unul. In ultima vreme si clientii cu case prefera CT cu tiraj fortat datorita simplitatii de montaj.De 10 ani nu cred ca am vandut mai mult de 5 murale cu tiraj natural, din cateva mii montate.

Link spre comentariu

Nu este vorba de reprogramat microcontrolere ci de eliminat defecte banale si marunte. O mare firma distribuitoare ar putea sa-si faca un laborator care sa repare placi cu defecte minore. Este un semn de respect fata de utilizatori si o compensare a proastei calitati a placilor (am auzit multa lume cu placi defectate). Faptul ca ii fac HOTI nu este departat de realitate. Adunati pretul tuturor componentelor unei centrale de la un distribuitor, instalator, depanator sau orice alta structura autorizata in aceasta "onorabila familie" si comparati cu pretul din comert al aceleiasi centrale. Ambele sunt impozitate, au adaos comercial, etc. Diferenta este FURT si abuz de pozitie dominanta! Dar aceasta mafie a instalatiilor pe gaz nu este interesata de respectul fata de client, este interesata ca folosind favorabil o legislatie sa jecmaneasca la maxim! Daca tot vorbiti de lege atasati si textele pe care le invocati. Cred ca este vorba de interventie neautorizata, iar nu cred ca opreste ceva o firma AUTORIZATA sa repare placi electronice. Poate doar dorinta de imbogatire, lenea, nesimtirea sau incompetenta.

Link spre comentariu

ce este asa de mare lucru sa reprogramezi dace a nu ai autorizatie?adevarul asa este caci cei de la gaz nu isi fac datoria intotdeauna corect.Pentru ca a curatat contactele la un releu au luat 70 de roni sau merg cu spusa ca verifica centrala de scurgeri de gaz si doar bani iau si nu verifica.Asa ca nu mi se pare incorect sa fie postate dumpuri si chiar schemele.

Link spre comentariu

Mosule te vad cu indicativ de radioamator, da spune si mie ce au prin ele statiile Yaesu ca sunt de cateva ori mai scumpe decat statiile similare? Oare nu tot niste componente electronice de 3 parale au, ca toate celelalte?Pai NU. Exista o diferenta de calitate, exista un NUME care se vinde scump, sa-mi arati si mie unde sunt disponibile pe net codurile de prin contolerele acestora.Orice marca isi protejeaza produsul, mai mult sau mai putin. Pai poate vrei sa-ti vina in cutia CT o carte cu toate piesele cotate, numai sa te apuci sa le faci tu la strung. Incerca sa intelegi, daca se strica o pompa pusa prost, iti curge apa in casa, daca televizorul face poc pt ca nenea meseriasu' repara masini de spalat, maine iti cumperi alt televizor. Dar daca o placa electronica gestioneaza gresit timpul de preventilare si momentul cand trebuie dat drumul la gaz, poate face poc toata casa si toate astea de la o rezistenta pusa prost sau o linie de cod eronata.

Link spre comentariu

Multumesc mult pentru raspunsul "pe langa" care nu face decat sa confirme cele spuse anterior de mine. Una am scris si alta s-a raspuns. Sa inteleg ca firmele asazis autorizate au personal electronist (cu toate ca electronica este foarte importanta intr-o CT) cu o calificare atat de inalta incat sa nu poata decat inlocui o placa? Sau este sub demnitatea lor, desi cunostinte ar avea, sa le repare. Ca daca au fost autorizati se presupune ca au si personal. Sau utilizeaza substante extrem de rare pentru curatarea releelor de exemplu? Cred ca substantele de inlaturat calamina se fac din reactivi pentru analiza, avand in vedere cat costa! Da, fac misto ca sa nu va injur!

Link spre comentariu

Concluzia mea este ca romanul vrea servicii prompte, gratis, si eventual garantie pe viata (nu din discutiile astea, am clientii mei).Repet, clientii sunt liberi sa aleaga intre nea' Gica si o firma autorizata.In ceea ce priveste preturile la manopera, 90% sunt dari la stat, restul raman in firma...(apropo de 70lei curatat un releu).Alta chestie pe care nu o inteleg este de ce trebuie o firma autorizata sa aibe angajati electronisti???(majoritatea nu au).Placa nu se repara (daca nu ai inteles pana acum), nu vad rostul electronistului aici.Nu-ti convine, o repari singur sau cu cine vrei tu.Punct.Sunt tare curios daca un carcotas d'asta si-ar face firma lui de service ar sta sa repare la placi, "la nivel de componenta".

Link spre comentariu

Eu nu vad nici un pericol in a scrie o memorie cu acelasi dump cu care era scrisa, nu modifici nimic din programul pe care-l citeste microcontrolerul din memorie. Cine nu se pricepe eu zic sa nu se bage asta e adevaratul pericol. Am intalnit centrale cu memoria goala, am scris-o cu acelasi dump si a functionat in continuare. Defectiunile de la memorii sunt intradevar f rare. Scrierea memoriei trebuie sa se faca cu un dump de la aceiasi placa cu acelasi model. Am intalnit centrale cu placile schimbate date de "noi" dar era umblat la memorie. S-auzim de bine.

Link spre comentariu

"marianbinu" Aveti dreptate, dar iti faci reparatie in regie proprie nu pentru altii.Sunt multi care se pricep sa scrie intr-un controler un program copiat. Eu as dori sa se spuna totusi ce garantii sunt ca la tranzitia fisierului printr-un PC nu pot sa apara modificari in fisierul original? Cu virusii din zilele noastre eu cred ca nu se poate oferi nici un fel de garantii pentru astfel de operatii facute la un PC oarecare. De aceea pt astfel de operatii ar fi necesara o autorizare, autorizare care trebuie sa ateste faptul ca firma/PF are dotarile si personalul necesare pt a scrie astfel de controlere in conditii de siguranta. Pentru repararea a catorva zeci de placi electronice la un pret mic nu cred ca s-ar gasi persoane care sa investeasca in astfel de echipamente."yo9fpu" Programarea unui controler poate parea o joaca atunci cand faci sa se aprinda LED-urile din bradul de Craciun, cand discutam de programe pt aplicatii in care siguranta este factorul principal, aceasta activitate devine o meserie in sine asa ca nu va mai flatati degeaba, una este sa te pricepi si alta este sa fii profesionist. Cred ca pe tema asta se impune urmatoare concluzie: Fiecare are dreptul sa aleaga unde isi repara CT.

Link spre comentariu

Eu scriu memorii de peste 10 ani nu neaparat de centrale pt TV, monitoare, radiocasetofoane, s.a.m.d. ... nu mi s-a intamplat niciodata sa se fi intamplat ceva cu vreun dump. De exemplu: am un dump de TV pt 24C08 din 2005 pt un model de tv la care are defect de fabricatie alterarea dumpului din memorie, acest dump il am stocat din 2005 si scris pe mai multe TV fara probleme chiar si dupa 5 ani, PC-ul are legatura la internet poate a avut si vreun virus dar....nu poate sa infecteze un dump de memorie. Pericolul e de natura umana adica eu postez un dump pt ceva si poate sa fie altceva. Chiar si asa nu este un pericol pt ca microcontrolerul daca nu-si citeste datele necesare in memorie nu functioneaza sau intra in avarie (service). Asta e am patit eu ce am facut eu.

Link spre comentariu

Eu scriu memorii de peste 10 ani nu neaparat de centrale pt TV, monitoare, radiocasetofoane, s.a.m.d. ... nu mi s-a intamplat niciodata sa se fi intamplat ceva cu vreun dump. De exemplu: am un dump de TV pt 24C08 din 2005 pt un model de tv la care are defect de fabricatie alterarea dumpului din memorie, acest dump il am stocat din 2005 si scris pe mai multe TV fara probleme chiar si dupa 5 ani, PC-ul are legatura la internet poate a avut si vreun virus dar....nu poate sa infecteze un dump de memorie. Pericolul e de natura umana adica eu postez un dump pt ceva si poate sa fie altceva. Chiar si asa nu este un pericol pt ca microcontrolerul daca nu-si citeste datele necesare in memorie nu functioneaza sau intra in avarie (service). Asta e am patit eu ce am facut eu.

Asta pentru ca nu aveti in calculator decat cateva dump-uri de CT. Dar ce s-ar intampla daca ati avea dump-uri de la centrale similare, dar care au timpi de preventilare diferiti, timpi diferiti la care se da drumul la gaz etc si faceti o inversiune, din greseala? Sunt CT termice care practic au aceeasi placa, dar au geometrii diferite, ventilatoare diferite, etc. Evident ca o CT nu va functiona cu un cod scris pt un TV dar exista sanse sa functioneze daca introduceti unul de la o alta CT. Asta tot incerc sa explic, nu spun ca nu se poate face o astfel de reparatie dar trebuie facuta cu cap si fara sansa de a gresi, multi cred ca se pricep dar daca ii pui sa schiteze o schema logica de functionare o dau in balarii. Rezultatele pot fi grave.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări