marianbinu Postat Decembrie 2, 2010 Partajează Postat Decembrie 2, 2010 Am cautat pe internet un dump sa repar o placa de centrala si nu am gasit nimic de aceea vreau sa deschidem un subiect pt asa ceva si cu ce mai aveti sa facem o colectie.Am sa postez eu un dump pentru o Centrala Junkers Euroline ZW23AE, model placa Honeywell 45.007.351-005 rev.A, memoria este 24C04AN de tip SMD.[attachment=0]45.007.351-005 rev.A zw23ae.rar[/attachment]Sper sa va fie de ajutor. 1 Link spre comentariu
avolocaru Postat Decembrie 4, 2010 Partajează Postat Decembrie 4, 2010 Parerea mea este ca nu veti gasi scheme pt placile electronice ale centralelor termice, decat poate intocmite de x electronist dupa y placa electronica.Oricum succes Link spre comentariu
luk81 Postat Decembrie 7, 2010 Partajează Postat Decembrie 7, 2010 mai ia doua. sunt de ariston Link spre comentariu
avolocaru Postat Decembrie 7, 2010 Partajează Postat Decembrie 7, 2010 Cu ce deschid fisierele? nu cunosc extensia. Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 7, 2010 Partajează Postat Decembrie 7, 2010 Cu ce deschid fisierele? nu cunosc extensia.Cu DejaVu se gaseste free. Link spre comentariu
luk81 Postat Decembrie 7, 2010 Partajează Postat Decembrie 7, 2010 cu pony prog, il gasesti free Link spre comentariu
luk81 Postat Decembrie 7, 2010 Partajează Postat Decembrie 7, 2010 Nu mai cauta, uite-l Link spre comentariu
avolocaru Postat Decembrie 7, 2010 Partajează Postat Decembrie 7, 2010 Hai ca m-am trezit. Uitasem de acest programel si aveam impresia ca vorbim de scheme electronice. Fara sa incerc sa intru intr-o polemica, vreau sa va spun doar atat. Ceea ce ce incercati sa faceti in acest topic, este foarte grav. Ar trebui sa se inteleaga ca repararea unei placi electronice este interzisa prin lege si chiar daca nu ar fi publicarea continutului unei memorii dintr-o CT poate fi extrem de periculoasa. Eu sugerez, ca macar daca tot discutam pe acest subiect, sa se publice doar acele fisiere care au fost testate de cel care le publica. Din experienta proprie, va spun ca peste 99% din placile electronice nu au defecte de programare. Defectele apar pe partea de relee, potentiometre, conectica, alimentare, defecte la circuitele de sesizare a flacarii, la circuitul de inalta tensiune pt aprindere etc. Link spre comentariu
luk81 Postat Decembrie 8, 2010 Partajează Postat Decembrie 8, 2010 dump-urile pe care le-am postat sunt verificate, adica sunt doar copiate din centrale. le-am copiat pentru ca nu se stie cand iti trebuie. sa stii ca la ariston se mai pot modifica placile, si anume dintr-o placa de tx poti face una de microtec si chiar iti trebuie scrisa memoria. in privinta reparatiei placilor sa stii ca sunt lucruri mai multe si mai grave care incalca legea Link spre comentariu
yo9fpu Postat Decembrie 8, 2010 Partajează Postat Decembrie 8, 2010 Exista o forma de furt calificar la centralele termice, partea elactronica. Este dusa placa, spun meseriasii lui peste! Placa care costa de te rupe! Vine jigodia si te taxeaza la juma din costul centralei pentru un amarat de PCB cu un microcontroler pe care nu-l gasesti la preacinstitele reprezentante programat. Este o forma de HOTIE. Daca exista cineva suficient de destept sa sparga protectia si sa publice dumpurile controlerelor spre disperarea jmenarilor reparatori de centrale ca electronisti nu le pot spune, foarte bine. Exista si dihanii moldovene care invoca cine stie ce legi care imbogatesc niste subfiinte ameobe. Link spre comentariu
Ashky Postat Decembrie 8, 2010 Partajează Postat Decembrie 8, 2010 Exista o forma de furt calificar la centralele termice, partea elactronica. Este dusa placa, spun meseriasii lui peste! Placa care costa de te rupe! Vine jigodia si te taxeaza la juma din costul centralei pentru un amarat de PCB cu un microcontroler pe care nu-l gasesti la preacinstitele reprezentante programat. Este o forma de HOTIE. Daca exista cineva suficient de destept sa sparga protectia si sa publice dumpurile controlerelor spre disperarea jmenarilor reparatori de centrale ca electronisti nu le pot spune, foarte bine. Exista si dihanii moldovene care invoca cine stie ce legi care imbogatesc niste subfiinte ameobe.Usurel, nu te aprinde.Reparatorii nu sunt "jmenari", ei cumpara placile de la importatori si intradevar preturile sunt nesimtite rau.Nu vad ce vina au reparatorii.Dumpurile nu ajuta cu nimic, inca nu am gasit o placa defecta pe care sa o repar prin reprogramare. (Am scula de programare de la producatorul echipamentului) Link spre comentariu
yo9fpu Postat Decembrie 8, 2010 Partajează Postat Decembrie 8, 2010 Placa poate fi reparata la nivel de componenta de catre un meserias adevarat. Singura componenta critica este microcontrolerul programat si protejat care nu se gaseste ca piesa de schimb. Dar MAREA MAJORITATE a asazisilor electronisti inlocuiesc placa cu totul. Puteti spune ca acestia au ceva comun cu cinstea, bunul simt sau electronica? Constat cu surprindere ca oameni care lucreaza in domeniu spun ca microcontrolerul se defecteaza extrem de rar dar nu am auzit niciun om care sa spuna ca i s-a reparat placa electronica, toti spun ca li s-a inlocuit. Asa ca i-mi sar capacele! Link spre comentariu
luk81 Postat Decembrie 9, 2010 Partajează Postat Decembrie 9, 2010 Nu-ti dai seama ca repararea unei placi este in avantajul ambelor parti? Proprietarul iese la juma de pret, iar meseriasul castiga si el (doar cei de pe partea de marketing vor sa vanda placa cu totul). Hotie este din partea altora care pun adaos si de 100% la o placa Link spre comentariu
avolocaru Postat Decembrie 9, 2010 Partajează Postat Decembrie 9, 2010 Exista o forma de furt calificar la centralele termice, partea elactronica. Este dusa placa, spun meseriasii lui peste! Placa care costa de te rupe! Vine jigodia si te taxeaza la juma din costul centralei pentru un amarat de PCB cu un microcontroler pe care nu-l gasesti la preacinstitele reprezentante programat. Este o forma de HOTIE. Daca exista cineva suficient de destept sa sparga protectia si sa publice dumpurile controlerelor spre disperarea jmenarilor reparatori de centrale ca electronisti nu le pot spune, foarte bine. Exista si dihanii moldovene care invoca cine stie ce legi care imbogatesc niste subfiinte ameobe.Stimate domn, randurile dumneavoastra sunt o jignire la adresa mea dar am sa ma abtin sa va raspund pe acelasi ton.1 - dumneavoastra vorbiti de corectitudine, dar in acelasi timp afirmati "Daca exista cineva suficient de destept sa sparga protectia...". Nu va mai faceti iluzii, in zilele noastre citirea unei memorii dintr-un montaj electronic nu mai reprezinta un un mare secret. Sunt pe toate drumurile fel de fel de persoane care "sparg" codurile telefoanelor, casetofoanelor auto etc asa ca nu inteleg de ce ar fi asa o chestie sa citesti/rescrii o memorie dintr-o CT.2 - Vorbim de furt, in timp ce dumneavoastra publicati continutul unui program pentru care nu aveti nici un fel de drepturi.3 - Spre deosebire de un electronist, care dupa ce termina facultatea, liceul etc nu mai are nici o responsabilitate instalatorii care repara o centrala trebuie sa dea tot soiul de examene, platesc tot felul de taxe, trebuie sa-si duca la regulat sculele la un laborator metrologic, inclusiv amaratul de multimetru evident tot pe bani.4 -toate aceste reguli nu sunt inventate de romani, sunt importate din alte tari europene unde pentru ceea ce faceti dumneavoastra se merge la puscarie.Succes Link spre comentariu
gica70 Postat Decembrie 9, 2010 Partajează Postat Decembrie 9, 2010 Chiar asa d-le, "dihanii moldovene".. :cry:si poate ne explici ce sunt alea "subfiinte ameobe" Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum