florin70il Postat Decembrie 3, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 3, 2010 Va multumesc inca o data. Am sa fac modificarile necesare si am sa va tin la curent. Link spre comentariu
florin70il Postat Decembrie 4, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 4, 2010 OK, treaba sta cam asa, am aplicat pe G2 280V prin 150ohmi. A scazut un pic negativarea dar foarte putin. Am rezolvat si cu feedbackul, am aplicat cam 15dB. Puterea maxima RMS este de 36W cu distorsiuni foarte mici, aproape insesizabile. Cine a zis ca nu suporta tuburile din seria GU probabil ca din motivul asta, degeaba au ele 40-50W daca nu poti ajunge acolo. Pur si simplu au panta prea mica, au nevoie cam de 100Vvv pentru a obtine 50W in sarcina. Pai de unde atatia volti, cand negativarea este de -40V? Iora a obtinut 40W, eu tot pe acolo, mai mult doar cu tuburi in paralel, dar atunci iese un monstru de cutie, transformator de alimentare, etc. Oricum, eu va multumesc pentru ajutor. Am sa postez poze cu amplifu cand am sa-l termin- vreau sa-i pun un corector de ton si mai am de lucru la front panel-asta va fi mai dificil Link spre comentariu
iora Postat Decembrie 4, 2010 Partajează Postat Decembrie 4, 2010 OK, treaba sta cam asa, am aplicat pe G2 280V prin 150ohmi. A scazut un pic negativarea dar foarte putin. Am rezolvat si cu feedbackul, am aplicat cam 15dB. Puterea maxima RMS este de 36W cu distorsiuni foarte mici, aproape insesizabile. Cine a zis ca nu suporta tuburile din seria GU probabil ca din motivul asta, degeaba au ele 40-50W daca nu poti ajunge acolo. Pur si simplu au panta prea mica, au nevoie cam de 100Vvv pentru a obtine 50W in sarcina. Pai de unde atatia volti, cand negativarea este de -40V? Iora a obtinut 40W, eu tot pe acolo, mai mult doar cu tuburi in paralel, dar atunci iese un monstru de cutie, transformator de alimentare, etc. Oricum, eu va multumesc pentru ajutor. Am sa postez poze cu amplifu cand am sa-l termin- vreau sa-i pun un corector de ton si mai am de lucru la front panel-asta va fi mai dificilla mine negativarea e la -45V ,curentul prin finale la 65mA.puterea e mare,mai mult decat am nevoie.am fost un pic dezamagit ca nu pot folosi la maxim transformatoarele de iesire care suporta sigur 100W/8 ohm, si le folosesc doar la jumatate din capacitate, insa sunt multumit de cum suna GU50 si ce putere scoate. Link spre comentariu
Depanatoru Postat Decembrie 4, 2010 Partajează Postat Decembrie 4, 2010 GU50 ca si multe alte tuburi de radio , e facut sa lucreze cu tensiuni mari , se poate alimenta la extrem spre 1000V anodica , cand se ajunge pe la 100W putere audio , pentru cei care se plang de putere mica Cu 450V numai il "gadilati" ... deci nu va plangeti Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 4, 2010 Partajează Postat Decembrie 4, 2010 Daca s_ar fi "scormonit" mai mult aceasta sectiune(forum) se putea gasi un exemplu de etaj final PP cu GU50 ( download/file.php?id=31331&mode=view din acea schita cu patru tuburi finale GU50 pe canal rezulta un Raa de 3k2/ pentru doua tuburi pe canal GU50-PP concluzia Raa=6k4/).Pentru doua tuburi pe canal GU50-PP cu un Raa=6k4/ garantez peste 80W-sinus-nelimitat-in sarcina(functie de randament trafo-out).600V cu 300V permite o negativare mai mare=implicit un atac mai mare= un curent anodic modulat mai mare in sarcina/Raa ca rezultat final o putere mai mare in sarcina/Rs la iesire.Trebuie inteles ca tuburile finale PP sau SE sau cum or mai fi-in configuratii cu trafo-out , moduleaza un curent pe sarcina Ra sau Raa din care rezulta si puterea in sarcina ,cu alte cuvinte daca aceasta sarcina este prea mica nu obtine puterea-scontata ,daca sarcina este prea mare intru in limitare prea devreme(nu mai are unde/cum sa creasca curentul anodic la virf datorita sarcini prea mari) ,desigur exista o corelare intre Ua ,Ia , Raa/Ra ,-Ug1 astfel incit sa stabilim un regim/clasa cu/fara curenti g1 si o putere data/urmarita/dorita/posibila/etc in sarcina.De cele mai multe ori si valoarea Ug2(in cazul pentodelor sau tetrodelor finale) are un "cuvint greu de spus" in cea ce priveste puterea in sacina , desigur trebuie specificat ca puterea disipata pe g2 trebuie mentinuta in limitele normale pentru puterea maxima obtinuta in sarcina la iesire(Nu ne intereseaza Pdg2 in repaos , de obicei in repaos aceasta putere Pdg2 fiind mica). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum