costy Postat Decembrie 1, 2010 Partajează Postat Decembrie 1, 2010 As avea nevoie de o schema pt un touch switch care sa functioneze astfel 2 placute: una pt on ,una pt off; ating placuta de on , aclanseaza un releu si ramane aclansat ; cand ating placuta de off , releul deschide contactul. Din motive de estetica as avea nevoie sa se foloseasca cate o singura placuta pt on respectiv off; nu sa trebuiasca sa ating 2 placute simultan . Al doilea termen nu este tocmai corect :"soft switch" ; practic este banalul intrerupator electronic cu buton fara retinere Acesta functioneaza astfel : apas odata butonul aclanseaza releul si ramane aclansat ; mai apas odata butonul; releul deschide contactul. Pt asta am schema cu ne555 si merge ok. Problema e ca am nevoie de 5 astfel de butoane; ele sunt folosite in statie pt comanda a diverselor relee, care la randul lor comanda diverse setari:mute; by-pass control tonuri etc etc. As avea nevoie de o schema ceva mai simpla caci daca o fac pe asta in 5 exemplare iese ditamai cablajul. Ma gandeam ca poate se poate face ceva cu multiplexoare(sper ca n-am zis o tampenie) Multumesc. Link spre comentariu
Optiplex Postat Decembrie 2, 2010 Partajează Postat Decembrie 2, 2010 uitati pentru touch switch am gasit asta : http://freecircuitdiagrams4u.blogspot.c ... agram.html . Sper ca va este utila Link spre comentariu
remus68 Postat Decembrie 2, 2010 Partajează Postat Decembrie 2, 2010 uitati pentru touch switch am gasit asta Nu ai citit atent ce a spus costy! E vorba de schema care tocmai ai postat-o tu. Pt asta am schema cu ne555 si merge ok In legatura cu cealalta intrebare, iti recomand sa cauti in colectia revistei Tehnium de la sfirsitul anilor '80, cind au fost publicate o gramada de scheme cu tranzistoare, in configuratia solicitata de tine - circuit basculant bistabil (CBB) comandat prin senzori. As avea nevoie de o schema pt un touch switch care sa functioneze astfel2 placute: una pt on ,una pt off; ating placuta de on , aclanseaza un releu si ramane aclansat ; cand ating placuta de off , releul deschide contactul Deasemenea, aici http://www.scritube.com/tehnica-mecanic ... 231415.php vei gasi varianta cu E555 din imaginea de mai jos. La iesire ii poti adapta usor comanda unui tranzistor care va avea ca sarccina un releu. Nu iti recomand sa conectezi releul direct la iesirea lui E555. Link spre comentariu
costy Postat Decembrie 2, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 2, 2010 nu cred ca m-am facut inteles pt touch shitch am nevoie ca sensorul pt fiecare comanda (on si off) sa fie format dintr-o singura placuta; pe cand in exemplele de mai sus senzorul este format din 2 placute si foloseste rezistenta degetului pt a prelua comanda. eu as avea nevoie de ceva de genul asta;(o singura placuta pt fiecare comanda) acest circuit l-am facut si nu functioneaza. Pt intrerupatorul electronic am schema asta; si sunt multumit de ea; dar ma gandeam ca se poate face ceva mai compact sa nu trebuiasca sa folosesc 5 ic pt 5 astfel de circuite Link spre comentariu
remus68 Postat Decembrie 2, 2010 Partajează Postat Decembrie 2, 2010 As avea nevoie de o schema ... 2 placute: una pt on ,una pt off; ating placuta de on , aclanseaza un releu si ramane aclansat ; cand ating placuta de off , releul deschide contactul Tu ce intelegi din ce ai scris mai sus? In locul placutelor de senzor, poti monta push-butoane inseriate cu un rezistor, dar ai scris ca vrei sa le atingi! Link spre comentariu
costy Postat Decembrie 2, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 2, 2010 e vorba de 2 circuite diferite; unul cu push butoane si unul cu placute.cel cu push butoane va fi folosit pt mute; tone defeat si alte chestiicel cu touch plate-uri va fi folosit pt aliemntarea statiei Link spre comentariu
lama Postat Decembrie 11, 2010 Partajează Postat Decembrie 11, 2010 Buna searaDati o cautare pe net pentru Quatum Reserch. Au fost preluati de Amtel dar au ceea ce va trebuiePS: doar ca de obicei sunt in capsule naspa de lipit (la nivelul beginner la care sunt eu). Eu am folosit mai ales QT118HA.Stima Link spre comentariu
costy Postat Decembrie 14, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 14, 2010 multumesc pt recomandare, o sa studiez oferta lor Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum