Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa reglabila 0 - 230 V fiabila sau nu ?

Postări Recomandate

• Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Se poate construi asa ceva, cea mai ok solutie este o sursa in comutatie.

Lasa'ma ca de mult ma bate gandul sa'mi fac "traf de separare" la 100kHz nu la 50Hz... ca si asa de separare am nevoie doar ca sa pot lucra cu osciloscopul in primarul SMPS'urilor, nu e nici o problema daca e curent continuu in cazul asta.
Link spre comentariu

si totusi la ce ar fi utila o sursa 0-230v in comutatie?la 500w ar da aprox. 2amp.daca ar fi forw. ar da si la 23v tot 2amp. cu aceeasi limitare de crt.un flyback da putere constanta in toata gama dar trebuie fol. dioda de crt. mare si tens. mareo solutie mai economica este cu mai multe iesiri,pe subdomenii

Link spre comentariu

si totusi la ce ar fi utila o sursa 0-230v in comutatie?la 500w ar da aprox. 2amp.daca ar fi forw. ar da si la 23v tot 2amp. cu aceeasi limitare de crt.un flyback da putere constanta in toata gama dar trebuie fol. dioda de crt. mare si tens. mareo solutie mai economica este cu mai multe iesiri,pe subdomenii

Nu mi se pare ceva neobisnuit, tinand cont de modul de functionare al unei surse cu modularea impulsurilor. Practic te joci cu factorul de umplere, insa surse de genu tre sa permita o presetare manuala a factorului de umplere precum si feedback-ul necesar mentinerii tensiunii de alimentare compensand cu un factor de umplere mai mare sau mai mic
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări