Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa reglabila 0 - 230 V fiabila sau nu ?

Postări Recomandate

• Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Vreau sa fac o sursa reglabila de mare putere si nu am gasit nici o schema care sa-mi satisfaca dorintele .... poate ma ajutati voi cu o sursa reglabila in intervalul 1 - 180 V 20A Va multumesc pentru ideea cu trafo cu punte mediana as putea bobina unul 230V/200V+200V si sa-l alimentez de la autotransformator Mai ramane de rezolvat problema fiabilitatii .... nu aveti idee cele facute la PeTrIcA Iasi sunt de calitate ? :)

Link spre comentariu

Nu am vazut cu ochii mei auto-transformatoare ca cel din poza de sus, dar nu cred ca sunt nici pe departe fiabile ca cele romanesti care inca mai sunt prin licee/universitati (pe care le-am vazut si cu care am lucrat).Mai simplu si mai ieftin mi se pare sa faci un transformator (cu puterea egala cu puterea maxima de care ai tu nevoie, de ex 1KVA) si cu cateva prize in secundar...de ex 2x30, 2x35, 2x40, 2x45 etc ...

Link spre comentariu

Precizati clar ce doriti. In primul post doriti "tensiune simetrica si reglabila", ulterior precizati

"sursa reglabila in intervalul 1 - 180 V " (se intelege sursa simpla).

Tensiune reglabila continuu sau in trepte ?

Daca un reglaj in trepte va este suficient, atunci eu as alege varianta prizelor pe primar, nu pe secundar. Ca avantaj major, comutatorul folosit va lucra la curenti mult mai mici daca modificarea tensiunii se va face in sarcina.

Daca il utilizati exclusiv pentru experimente cu montaje audio de putere, atunci ajunge aceasta

varianta, calculand prizele din primar pentru obtinerea de tensiuni simetrice uzual folosite, dupa cum

a precizat si dl. yo9hnf.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

MULTUMESC PENTRU SFATURI ...!IN FINAL AM OPTAT PENTRU UN AUTOTRANSFORMATOR ALIMENTAT LA 230 V DIN SECUNDARUL CARUIA AM ALIMENTAT UN TRANSFORMATOR TOROIDAL 1:1 CU INFASURAREA SECUNDARULUI DUBLA - ASTFEL AM REALIZAT O SURSA SIMETRICA SEPARATA GALVANIC DE RETEA .MERGE EXCELENT POT REGLA TENSIUNEA DE IESIRE IN TREPTE - NEPRETENTIOS PENTRU MAMUTII MEI :) DECI MULTUMIT

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări