Mix Postat Decembrie 1, 2010 Partajează Postat Decembrie 1, 2010 salut. imi trebuie sa comand o sarcina inductiva si am ales sa folosesc un triac si un optotriac pentru separare galvanica. triacul pe care vreau sa-l folosesc este BTA16-800RG, iar optotriacul MOC3043.Studiind datasheet-ul, am observat ca precizeaza peste tot ceva, si acum vine si intrebarea: trebuie tinut neaparat cont de faza si nul? daca alimentez invers ce se intampla?am atasat o poza din datasheet cu schema respectiva Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Decembrie 1, 2010 Partajează Postat Decembrie 1, 2010 Studiind datasheet-ul, am observat ca precizeaza peste tot ceva, si acum vine si intrebarea: trebuie tinut neaparat cont de faza si nul? daca alimentez invers ce se intampla?In monofazic ,nimic. Link spre comentariu
em2006 Postat Decembrie 1, 2010 Partajează Postat Decembrie 1, 2010 Circuitul prezentat este aplicatia tipica in cazurile cand e necesara comutarea fazei. In aceste cazuri, sarcina este inseriata pe nul.Circuitul prezentandu-se ca un dipol, sarcina poate fi inseriata oriunde, aceste lucruri sunt precizate si in datasheet.Evident ca, daca sarcina se inseriaza pe faza, circuitul va comuta nulul. Link spre comentariu
Mix Postat Decembrie 2, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 2, 2010 multumesc. e prima data cand lucrez cu triace si nu vreau sa fac vreo prostie din prima Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum