Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

microfoane exterioare

Vizitator addimanea

Postări Recomandate

Vizitator addimanea

locuiesc undeva la marginea bucurestiului si vreau sa pun 1-2-3-4 microfoane afara in curte,in copaci, pentru a asculta pasarile si fosnetul naturii. casa e foarte bine izolata fonic si vreau sa am in casa atmosfera de afara chiar cu geamurile inchise. ma intereseaza sa pun 1-2-3-4 microfoane si sa le conectez la un sistem 5.1 sau la boxe normale care sa redea cat mai fidel fosnetul naturii, pasarile din copacii din curte canta bestial,ma gandesc sa pun unul si la pasari pentru cucurigul de dimineata. ma intereseaza sa am posibilitatea sa le ascult simultan sau separat pe fiecare in parte si sa ma coste cat mai putin posibil.ma poate ajuta cineva cu idei,linkuri, ceva?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• remus68

4

• TAO

2

• nickxyzt

1

• marinescug

1

Top autori în acest subiect

În primul rând ia un microfon (poate chiar pe cel de la căşti), pune-l în copac, şi trage un fir până în casă la sistemul 5.1, şi vezi dacă se aude ceva cu sistemul dat la maximum. Este posibil (şi foarte probabil, zic eu) ca sistemul să fie suficient de puternic pentru a amplifica semnalul primit de la microfon. Dacă nu, îţi mai trebuie pe parcurs un amplificator.Dacă totul este în regulă, rămâne să stabileşti cum vrei să combini sunetele celor 4 microfoane. Adică vrei să asculţi şi pasărea din copac şi frunzele din copacul din celălalt colţ al casei?Eu am la sistemul 5.1 posibilitatea de a conecta intrările astfel:- pe 2 canale (stereo) - adică intrare obişnuită, cu două fire (roşu şi alb)- pe 5 canale (adică sunetul este deja împărţit), fiecare din cele 5 boxe emiţând sunetele primite pe fiecare canal.Dacă ai 5 canale, conectează fiecare microfon la câte un canal (sistemul în acest caz - cel puţin al meu - nu mai împarte sunetele pe boxe, rămân aşa cum vin).Dacă ai doar 2 canale, combină câte 2 microfoane pe fiecare canal (adică uneşti pe parcurs firele corespunzătoare de la cele 2 microfoane în cauză) - e soluţia cea mai simplă, şi sistemul 5.1 va împărţi apoi sunetele pe toate cele 5 boxe, cu egalizator sau ce funcţii mai are.Sper că te ajută.

Link spre comentariu
Vizitator addimanea

dar microfonul de la casti nu are fidelitate buna. am incercat deja sa-l pun la geam intr-o camera alaturata si sa ascult in living. se aude prost. ma gandeam la microfoanele de la handsfree-urile cu fir. alte idei?

Link spre comentariu

Este posibil ca sistemul să fie suficient de puternic pentru a amplifica semnalul primit de la microfon. Dacă nu, îţi mai trebuie pe parcurs un amplificator.

Pentru a fi exprimarea corecta, este suficient sa citesti sensibil in loc de puternic si preamplificator in loc de amplificator.

dar microfonul de la casti nu are fidelitate buna

am incercat deja sa-l pun la geam si se aude prost

Esti sigur ca nu este vorba decit de faptul ca semnalul nu are nivel suficient? Ce intelegi prin "fidelitate buna"?

Pe ce intrare ai aplicat semnalul de la microfon? Ce sensibilitate are intrarea respectiva?

Link spre comentariu

Microfoanele pe care le vazi in emisiunile cu natura sunt directionale,nu sunt ieftine. In spate e un inginer de sunte si multa munca.Munca pentru eliminarea zgomotului dat de curentii de aer.Zi ce buget ai. Minim nu e o suma.

Link spre comentariu

Microfoanele pe care le vazi in emisiunile cu natura sunt directionale

De fapt, unidirectionale, ca mai pot fi si omnidirectionale, bidirectionale sau cardioid (fara nici un alt "directionale" in denumire).
Link spre comentariu
Vizitator addimanea
Este posibil ca sistemul să fie suficient de puternic pentru a amplifica semnalul primit de la microfon. Dacă nu, îţi mai trebuie pe parcurs un amplificator.

Pentru a fi exprimarea corecta, este suficient sa citesti sensibil in loc de puternic si preamplificator in loc de amplificator.

dar microfonul de la casti nu are fidelitate buna

am incercat deja sa-l pun la geam si se aude prost

Esti sigur ca nu este vorba decit de faptul ca semnalul nu are nivel suficient? Ce intelegi prin "fidelitate buna"?

Pe ce intrare ai aplicat semnalul de la microfon? Ce sensibilitate are intrarea respectiva?

sa inteleg ca un microfon de casti de calculator capteaza totusi sunetul pe o raza de x metri si ca am nevoie de un preamplificator?

Link spre comentariu

Prin utilizarea unui preamplificator vei mari senibilitatea microfonului la semnale slabe. Conditia este ca semnale de mica intensitate sa nu fie mascate de sunete mai puternice din apropierea microfonului. Marirea sensibilitatii se face cu precautie, stiut fiind faptul ca orice amplificare suplimentara duce la micsorarea raportului semnal/zgomot.

Link spre comentariu

eu astept in continuare sugestii si solutii pe aceasta tema .poate cei cunoscatori in domeniu se vor incumeta sa scoata de la naftalina o schema de preampli calumea sau ceva asemanator care sa multumeasca .

Link spre comentariu

E foarte greu sa inregistrezi cu un microfon sunetele din natura iar la redare sa sune asa cum le-ai auzit pe viu.

Exact ce-ti spunea si marinescug, ce auzi pe la National Geographics nu se poate face cu scule de amator. E multa munca, multa postprocesare, montaj, etc. Treaba e complicata si nu e deloc simplu sa faci un obiect care sa reziste la mediul exterior: ploaie, inghet, ultraviolete, vant, praf, caldura, vegetatie, insecte, animale, pasari si altele.

Vorbeste cu un inginer de sunet sau fa-ti rost de niste inregistrari cu sunete din natura. Oricum, nu te astepta la minuni. Niciun sistem audio (5.1 ma face sa rad) nu poate reda o adiere de vant, razele soarelui din gradina, mirosul scaunelor dintr-o sala de concert, frenezia unui spectacol in aer liber sau emotia de a fi impreuna cu cei dragi intr-un loc placut sub pretextul unui "eveniment" audio asa ca...

Cel mai simplu se poate implementa in felul urmator: deschide geamul! :rade:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări