Vizitator skyll Postat Decembrie 1, 2010 Partajează Postat Decembrie 1, 2010 Buna ziua , EU sunt cam incepator asa ca luati-ma usor ,am puse pe instalatie doua calorifere de aprox 4000 w total (2000 + 2000) si tensiunea scade cam intre 190- 182 V si celelate consumatoare mai sensibile cum este calculatoru se tot restarteaza din cauza lipsei tensiunii ,ce as putea face sa mentin cat de cat tensiunea la un nivel acceptabil (fara sa scot caloriferele din priza )Multumesc . Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 1, 2010 Partajează Postat Decembrie 1, 2010 Vezi ce consumatori "sensibili"ai de alimentat,si cumpara un stabilizator de tensiune,in functie de puterea lui,pretul difera,dar alta solutie nu prea ai...probabil esti la capat de retea de pica asa de mult tensiunea. Link spre comentariu
dorian 70 Postat Decembrie 2, 2010 Partajează Postat Decembrie 2, 2010 Dar cu caloriferele scoase din priza ce tensiune ai ?Cu ce aparat masori, pentru ca unele sunt calibrate aiurea ? Link spre comentariu
Vizitator skyll Postat Decembrie 2, 2010 Partajează Postat Decembrie 2, 2010 fara calorifere ajunge la 210 -219 ,eu ma gandeam sa iau cativa condensatori ne polarizati si sa incerc sa maresc tensiunea , o merge ? Link spre comentariu
vfp_marius Postat Decembrie 2, 2010 Partajează Postat Decembrie 2, 2010 salut ,sfatul meu ar fi sa incerci alta varianta de termoficare , electrica e una din variantele cele mai scumpe , asta doar in cazul in care nu ai alta solutzie , daca nu poti sati cumperi un ups doar pentru calculator sa mearga mai bine , si limiteaza consumul nu prea mare ai sa arzi instalatzia si poate o pui si de un incendiu . 4kw e deja strigator la cer daca nu ai o instalatie conceputa pentru un asa consum . tensiunea in gol de 219 220 e prea buna ca sa fie de la curent , dar daca stai pe capat de linie slabe sanse , ai putea totusi sa te duci la electrica sa le faci o cerere sa vina cineva sa te treaca pe alta faza la stalp , sau trage curent trifazic si atunci vei avea mai multa putere . Link spre comentariu
radusa Postat Decembrie 2, 2010 Partajează Postat Decembrie 2, 2010 Masoara si tensiunea care o ai la tablou (deci ce iti vine de afara) atunci cand ai caloriferele in priza. Sa nu cumva sa ai caderea asta mare de tensiune chiar pe conductorii din casa (subdimensionati). Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 2, 2010 Partajează Postat Decembrie 2, 2010 http://www.mediafun.ro/Stabilizatoare-d ... 3wodRjpZmQ Despre asa ceva vorbeam(adresa e doar de ex,sper sa nu fie considerata reclama,e prima care a aparut cu "goagal"),daca mai ai de protejat si alti consumatori in afara de calculator... In mod sigur,daca avea alternativa,nu folosea 4 Kw pt incalzire electrica...bransamentele sunt subdimensionate,daca are si o lungime considerabila,sau e chiar capat de retea cum am mai spus,poate sa-l mute pe orice faza,tot acelasi lucru se va intampla...iar un bransament trifazic te cam ustura la buzunar,mai bine cu banii aia ciocanesti o instalatie pe lemne,sau o cumperi de gata,dar e cam tarziu la vremea asta pt a demara o astfel de lucrare,desi era mai buna solutia...de regula in mediul rural se intampla chestiuni de acest gen,sau in cartierele noi,de case,rasarite in marele bum imobiliar de acum cativa ani,cand apareau case noi ca ciupercile,dar cand era vorba de utilitati...era cam naspa,am vazut cartiere intregi aparute in foste livezi,sau podgorii,unde inca via mai lastarea pe ici pe colo,pe o asemenea straduta,pe o lungime de cateva sute de metri,electrica imprastia pe stalpi 3 faze si ultimul care "sugea" de la o asemenea coloana,era cam vitregit cand era vorba de un consum semnificativ,pt ca trebuie avut in vedere ca si aia din amonte "sug"curent,nu stau degeaba De regula electrica distribuia cum trebuie abonatii pe cele 3 faze din start,lasand pe o faza abonatii cei mai indepartati,daca il muta pe o faza la care mai are si inaintea lui alti bransati...parca presimt ca o sa fie mai rau decat acum. Merge si cu ups,dar e mai scump,si daca nu se produc intreruperi in alimentare,ci doar alterarea valorilor fata de cele standard,stabilizatorul e cea mai la indemana solutie,sau cum se spune,din toate relele o alegi pe cea mai putin rea Si acum lasand gluma la o parte,nu trebuie neglijata starea si dimensionarea corespunzatoare a instalatiei interioare,pe langa astia 4kw se mai aduna cel putin 1kw(dar in mod sigur mai mult...) de la alte electrocasnice si iluminat,si aici chiar nu e de joaca. Link spre comentariu
vfp_marius Postat Decembrie 2, 2010 Partajează Postat Decembrie 2, 2010 ai dreptate doru , un ups e mult mai scump decat un stabilizator de aceeasi putere , la ups mai are si baterie care mai trebe schimbata (deci iar bani in plus) , , poate gaseste un ups si face urmatoarea treaba (la care mam gandit mult acu nu stiu daca o merge)in locul bateriei sa bage mai multi condensatori electrolitici pe care sai incarce ,iar atunci cand cade curentul ups sa traga curent din condensatori ,timp de 2 ,3 secunde cat scade tensiunea , ce zici merge? Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 2, 2010 Partajează Postat Decembrie 2, 2010 Poate merge,dar la ce ajuta... UPS-urile au de obicei putere mica,sunt doar pt a tine unitatea si monitorul alimentat o perioada pt a putea salva datele,nu contest ca sunt si mai mari,dar probabil si preturile sunt pe masura,daca nu are probleme cu intreruperea ci doar cu scaderea tensiunii,un astfel de stabilizator,cel putin dupa cum se lauda producatorii"tine" 220 pe iesire cand tensiunea pe intrare e doar 140V...un ups cred ca la 140V deja comuta pe baterie,care in cazul de fata fiind doar o capacitate...de asta spuneam ca s-ar putea sa nu ajute,plus ca pretul mi se pare acceptabil chiar pt un stabilizator de 2kw,si de ce nu mai mare,in functie de nevoi...mai e si aspectul cu forma sinusoidei,care nu la toate ups-urile e tocmai ce trebuie pt un consumator de c.a.daca intentioneaza sa cupleze in prizele protejate si alte aparate electrice.Ramane sa se hotarasca ce il aranjeaza mai bine in situatia data. Link spre comentariu
radusa Postat Decembrie 2, 2010 Partajează Postat Decembrie 2, 2010 Stabilizatorul de tensiune este solutia, in cazul ca tensiunea este mica si pe intrare si nu se datoreaza caderii de tensiune pe instalatia din casa. Dar eu nu as baga caloriferele pe stabilizator ci toate celalalte aparate, PC, TV, frigider, etc. Caloriferele o sa incalzeasca ceva mai slab, dar nu sufera din tensiune mica, ca sunt sarcini rezistive banale. Si asa se poate apela la un stabilizator de putere ceva mai mica, deci costuri mai mici. Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 2, 2010 Partajează Postat Decembrie 2, 2010 Pai credeam ca asta se intelege de la sine,nu are rost sa bage "caldura stabilizata" ...se plangea ca restarteaza calculatorul,si cine stie ce consumatori mofturosi mai are de satisfacut prin casa,si in functie de puterea totala care vrea sa o scoata,isi va procura stabilizatorul pe masura.Daca aceasta cadere de tensiune s-ar datora caderilor pe instalatia din interior,am asa o banuiala ca n-ar putea sta in casa de miros de izolatie incinsa ,partea buna e ca ar mai obtine ceva caldura de la acele sarme incinse Inclin sa cred ca e totusi de pe retea si nu de la instalatia interioara,desi am mai spus,la asemenea putere consumata nu ar strica o verificare atenta. Link spre comentariu
Vizitator skyll Postat Decembrie 4, 2010 Partajează Postat Decembrie 4, 2010 Multumesc foarte mult ,o sa fac cumva sa renunt la calorifere si sa incerc alta sursa de incalzire Link spre comentariu
vfp_marius Postat Decembrie 5, 2010 Partajează Postat Decembrie 5, 2010 din lipsa de alta posibilitate si eu cand merg sa fac o baie calda bag caloriferul electric de 1800w dar in casa fac focul la sobe daca ai alta posibilitate de incalzire folosestete de ea nu da banii pe curent e cea mai scumpa sursa de caldura am mai zis . :cry: Link spre comentariu
quinn Postat Decembrie 6, 2010 Partajează Postat Decembrie 6, 2010 Incearca sa maresti capacitatea condensatoarelor de filtraj din sursa,de obicei ai 2 conzi inseriati de 200-500 uF/200volti.Tripleza aceasta capacitate prin conectare in paralel si e f. posibil sa nu mai ai pb.Problema este ca acesta baterie de condensatori trebuie sa o plasezi in afara carcasei sursei din cauza volumului,si sa o izolezi f. bine pt ca o sa ai 300Vcc la borne.Totusi este o improvizatie dar e cea mai ieftina solutie.Bafta! Link spre comentariu
blazeu Postat Decembrie 7, 2010 Partajează Postat Decembrie 7, 2010 Ma cam mira ca ti se restarteaza computerul. Mai degraba exista alte probleme, cum ar fi intreruperi pe retea (contact precar) sau defect partial in sursa computerului (condensatorii de filtraj pe duca). Din experienta proprie: la tara, computerul mergea bine-mersi la 160-150 de volti, ceea ce dadea rateu era modemul de la Click-net, alimentat prin traf pe tole (si asa am ajuns sa masor tensiunea). S-a rezolvat schimband alimentatorul cu unul in comutatie (si s-a rezolvat si de E-ON prin montarea unui alt traf de medie/joasa tensiune - 6-0,4kV)Stabilizatorul e un (oarecum banal) autotransformator, la care un montaj comuta niste prize, fie la intrare, fie la iesire, incat sa fie cat mai aproape de 220 de volti pe iesire (+/-5-10%). E destul de simplu si nu are probleme cu forma de unda. UPS-ul e pentru alt gen de probleme (caderi de tensiune, fie si de sub 1 secunda), dar in general e orientat pe electronice cu surse in comutatie care oricum intai redreseaza reteaua, deci nu sunt pretentioase la forma de unda (si au alt pret, din cauza bateriilor si a electronicii mai complexe si de putere mai mare)Oricum, incalzirea electrica e cea mai scumpa, si e o idee buna de trecut pe altceva.Spor! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum