Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum unesc fisiere PDF?

nickrvl

Postări Recomandate

A-si avea nevoie de un program care sa fie capabil sa uneasca mai multe fisiere pdf (generate cu o imprimanta virtuala CutePDF Printer de exemplu) intr-unul singur in asa fel incit sa rezulte un format A4, un fel de editor pdf.La ce i-mi trebuie asa ceva? De regula fac cablaje cu Proteus, multe din ele fiind mici si ar incapea lejer schema, pcb fata si pcb spate pe o singura coala A4, Proteus nu stie sa imprime cele trei "imagini" pe o singura coala astfel sint nevoit sa bag aceasi coala de trei ori in imprimanta pentru a imprima cele trei pozitii, asa vreau eu sa le imprim pe toate pe o singura coala, sint mai usor de urmarit.Exista asa ceva?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• nickrvl

4

• former_Alfred

4

• junior

1

• hugo

1

Top autori în acest subiect

Mai simplu : deschizi fisierul in COREL ( tot vectorial ) si il copii in pagina de cate ori vrei ( eventual rotesti , faci mirror etc.) .Apoi Tiparest tot din COREL sau tiparesti in pdf folosind un driver de pdf gen CutePdf ,FinePrint etc.

Link spre comentariu

Programul nativ pentru .pdf-uri este Adobe Illustrator. În materie de grafică vectorială, Corel Draw este doar o imitaţie de Illustrator, iar .pdf-urile generate în Corel Draw erau destul de jenante, comparativ cu originalele generate de Illustrator. Formatul nativ pentru Corel Draw este .cdr , iar pentru exportul ca .pdf , face şi el ce poate.În mod normal, orice chestie serioasă (un cablaj, o mască frontală, o machetă etc.) se desenează în Illustrator şi se exportă ulterior ca .pdf, ca .png sau în orice alt format necesar. Machetele pentru tipografie se realizează tot în Illustrator.Iar pentru manipularea unor obiecte aflate deja în fişiere .pdf , tot Adobe Illustrator oferă cele mai multe posibilităţi, la nivel profesional.

Link spre comentariu

Am incercat Corel - acceptabil, PDFTK Builder - nu ma multumeste, Adobe Illustrator - bun insa atit la Corel cit si la Adobe am probleme cu fontul la notatia pieselor in schema. Aici, trei fisiere de proba:Untitled-1.pdf[/attachment]Si asta e eroarea ce i-mi apare cind incarc in Adobe Illustrator si Corel schema:[attachment=0]ttfe font a.jpg[/attachment]Am adobe ilustrator portabil unde este un singur fisier in care nu cred ca a-si putea incarca fontul lipsa.

Link spre comentariu

Adobe Illustrator se foloseşte în vest de peste 20 de ani, fiind practic un "standard industrial", în materie de grafică vectorială. Iar formatul .pdf e un aşa-zis "open standard", creat tot de Adobe în anii '90 şi destinat încă de la început graficii vectoriale 2D (şi ulterior 3D).Illustrator e un program foarte complex şi e nevoie de ceva timp ca să-i înţelegi logica şi modul de abordare, dar rezultatele obţinute ulterior merită din plin efortul. Tot ce-au făcut alte firme a fost să încerce să-i imite cât mai bine pe Adobe, dar nimic nu se compară cu originalul.

Link spre comentariu

Adobe Illustrator se foloseşte în vest de peste 20 de ani, fiind practic un "standard industrial", în materie de grafică vectorială. Iar formatul .pdf e un aşa-zis "open standard", creat tot de Adobe în anii '90 şi destinat încă de la început graficii vectoriale 2D (şi ulterior 3D).Illustrator e un program foarte complex şi e nevoie de ceva timp ca să-i înţelegi logica şi modul de abordare, dar rezultatele obţinute ulterior merită din plin efortul. Tot ce-au făcut alte firme a fost să încerce să-i imite cât mai bine pe Adobe, dar nimic nu se compară cu originalul.

Am inteles, oricum e un pic "altcumva" fata de alte programe de prelucrare grafica, pentru ce mi-a trebuit mie e mai mult decit suficient, ramine de vazut daca o sa-l aprofundez.Multumesc pentru ajutor.
Link spre comentariu

Cu riscul de a agasa pe toată lumea, e nevoie de nişte precizări, pentru că totuşi confuzia persistă:

Adobe Illustrator şi Corel Draw NU sunt programe de prelucrare grafică.

Pentru prelucrarea grafică, există Adobe Photoshop şi Corel Photopaint. Grafica vectorială e altceva - în acest caz obiectele sunt descrise prin formule matematice. Diferenţa e vizibilă chiar şi la nivel de end-user: un fişier bitmap mărit de 10 ori, se "pixelizează" imediat. Desenul dintr-un fişier .ai sau .cdr poate fi mărit şi de 1.000 de ori, fără pierderi de rezoluţie, fără a se "pixeliza".

În plus, în grafica vectorială, obiectele suprapuse rămân separate (chiar dacă pot fi grupate împreună) şi pot fi ulterior modificate ca dimensiuni, mutate, rearanjate şi degrupate după dorinţă. Într-un fişier bitmap, desenul de deasupra îl acoperă definitiv pe cel de dedesubt, care nu mai poate fi recuperat.

Link spre comentariu
Asta e cea mai bună dovadă pentru ceea ce scrisesem mai sus:

Tot ce-au făcut alte firme a fost să încerce să-i imite cât mai bine pe Adobe

Exact aşa generează şi Adobe Illustrator .pdf-urile, folosind o imprimantă virtuală, descrisă drept "Adobe PDF converter". Nu e numai faptul că Adobe a inventat formatul .pdf, dar ei foloseau soluţia cu imprimanta virtuală încă dinainte de a exista .pdf-ul, de pe vremea PostScript-ului.Ulterior, au apărut o mulţime de clone de imprimante virtuale pentru creat .pdf-uri, de genul Cute Pdf sau Pdf Creator, dar originalul rămâne Adobe PDF Converter. În plus, nu toate aceste clone merită utilizate, unele generează .pdf-uri de toată jena, în care şi textul este tratat drept grafică, astfel că fişierul iese de 10 ori mai mare decât cel creat de Adobe, iar calitatea tipăririi respectivului .pdf lasă şi ea foarte mult de dorit. Aici, cred că e valabilă soluţia de la MS Office: nu avem bani să cumpărăm licenţe, dar îl folosim cu toţii, pentru că e formatul consacrat. Cam la fel ar trebui să stea lucrurile şi cu Adobe Illustrator, pe piaţa muncii e important să ştii să lucrezi cu el, chiar dacă în electronică se pot desena cablajele şi cu soft-uri mai simple.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări