dividivus Postat Noiembrie 13, 2005 Partajează Postat Noiembrie 13, 2005 Are grosimea de 8 mm, problema este ca sunt taiate la 30X80 cm. Link spre comentariu
radue Postat Noiembrie 13, 2005 Partajează Postat Noiembrie 13, 2005 @nexus intra in aceasi categ cu plywood-ul, nu?Din ce am vazut in constructii pare sa fie destul de rezistent daca este ranforsat: este folosit la cofragul pe care se toarna placile de beton, beton care este foarte greu.Daca folosesti ranforsari pe pereti nu cred ca vei avea probleme, dar ca sa fi sigur cred ca mai bine ai incerca pal-ul ( nu de alta dar nu cunosc rezistenta tego-ului si daca este bun la incinte ). La cofraje era intarit cu lati de lemn destul de sanatosi, cam 4x5 cm minim sectiunea. Maine, daca am posibilitatea o sa prezint o poza cum arata un astfel de cofraj. Link spre comentariu
Mircea Bartic Postat Noiembrie 14, 2005 Partajează Postat Noiembrie 14, 2005 nu stiu exact cum reactioneaza, pentru ca nu am folosit niciodata, este un placaj, dar adezivlul folosit intre straturi nu este prea grozav, sunt sceptic..... Link spre comentariu
dividivus Postat Noiembrie 14, 2005 Partajează Postat Noiembrie 14, 2005 Am folosit la portierele fata la masina unde am prins difuzorul, pt ca PAL-ul este prea gros si acum o sa fac o pereche de sateliti pt casa, care o sa fie 15x10x20 cm unde conteaza grosimea (sa nu fie prea mare in exterior). Link spre comentariu
Vizitator ttt Postat Noiembrie 18, 2005 Partajează Postat Noiembrie 18, 2005 Cel din sus este PAL, dar nu stiu daca cel din jos este MDF sau altceva. Vreo idee?Cel de jos este un placaj multistratificat. Fiecare strat se face tot din aschii / fibre lemnoase care raman din procesul de faramitzare a masei lemnoase. Sunt mase lemnoase ieftine.MDF-ul se face din rumegus (praf de lemn) amestecat cu un adeziv tip aracet + un ciment special si se preseaza la cald. Pe langa rezistenta deosebita este si extrem de elastic, avand caracteristici similare cauciucului dublu vulcanizat.Avand in vedere ca e un subiect generos, va dau cateva link-uri care va pot lamuri in privinta proprietatilor masei lemnoase:http://www.woodzone.com/properties.htmLa acest link aveti o baza de date / informatii referitoare la majoritatea esentelor lemnoase folosite in industria de profil. Sunt date informatii despre usurinta in prelucrare, gradul de finisare si calitatea finisarilor, durabilitate (in timp) si la ce se utilizeaza cel mai des.http://members.aol.com/woodmiser1/veneer.htmPentru cine foloseste PAL nefinisat si doreste aplicarea furnirurilor pe suprafete, e un link util. Va invata cum e aplica furnirul "la rece", in absenta unei prese speciale. Am folosit tehnicile astea cu furnir din comert si adezivi ieftini. Rezultatele au fost excelente.http://www.thewoodbox.com/data/veneers/ ... rglueb.htmInformatii despre adezivii utilizati uzual pentru furniruire. Se pot utiliza si la imbinarile din lemn (unele).http://www.woodzone.com/articles/wood_finishes.htmInformatii utile despre finisari (lac-uri, sherlac-uri, baitz-uri etc).In comert se gasesc ABSOLUT toate materialele acestea. Problema este ca majoritatea furnizorilor impun o anumita cantitate minima la achizitionare. Am gasit inclusiv furnir de mahon si palisandru (la preturi corespunzatoare...) dar trebuia sa cumpar minim 10mp.Pentru cei care doresc sa invete mai multe despre constructia ansamblurilor de lemn, le recomand cateva carti excelente (cautati pe Amazon sau la Byblos):1. Taunton's Complete Illustrated Guide to Box Making2. The Complete Illustrated Guide to Furniture and Cabinet Construction3. The Complete Illustrated Guide to Joinery - asta mi se pare deosebit de utila pentru realizarea imbinarilor.Sper sa va foloseasca.ttt Link spre comentariu
Swat Cat Postat Noiembrie 22, 2005 Partajează Postat Noiembrie 22, 2005 meg si pionezele...daca sunt batute bine si adanc in lem.... dar mai bine cu adeziv...e mai sigur Link spre comentariu
dividivus Postat Noiembrie 22, 2005 Partajează Postat Noiembrie 22, 2005 Am revenit la pioneze? Si daca "magnetul trage spre el"??? Link spre comentariu
Mircea Bartic Postat Noiembrie 23, 2005 Partajează Postat Noiembrie 23, 2005 eu cred ca supraestimati puterea magnetului.eu nu cred ca vreun magnet de pe vreun difuzor pe lumea asta este in stare sa smulga o pioneza intrata 1 cm in lemn.hai sa fim seriosi. :rolleyes: Link spre comentariu
dividivus Postat Noiembrie 23, 2005 Partajează Postat Noiembrie 23, 2005 Glumeam doar, ca mi-am reamintit ca cata discutie era pe tema asta. Asa din nostalgie. Dar hai sa finalizam odata pt totdeauna discutia pe tema asta: mai oameni buni, folositi pioneze din material fara Fe, Ni, Cr (si Co???) si n-o sa mai aveti probleme. Folositi cu incredere cuprul (adica pioneze din cupru).Toate cele bune. PS....dar merge si cu adeziv :weedman: Link spre comentariu
dividivus Postat Noiembrie 23, 2005 Partajează Postat Noiembrie 23, 2005 ttt a scris: "MDF-ul se face din rumegus (praf de lemn) amestecat cu un adeziv tip aracet + un ciment special si se preseaza la cald. Pe langa rezistenta deosebita este si extrem de elastic, avand caracteristici similare cauciucului dublu vulcanizat." Daca este extrem de elastic atunci nu ar fi bun pt constructia de incinte pt difuzoare. Pt boxe materialul folosit trebuie sa fie cat mai RIGID. Nu degeaba se fac incinte si din ciment. Parerea mea. Daca cineva nu este de acord, astept sa ma contrazica. Link spre comentariu
Sharky Postat Noiembrie 23, 2005 Partajează Postat Noiembrie 23, 2005 Mdf-ul e extrem de elastic? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum