Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Monitorizare amestec carburant,consum

Vizitator mac23

Postări Recomandate

Vizitator mac23

Buna ziua, am un golf 3 (euro2,injectie electronica) si as dori sa vizualizez cu ajutorul unui vu-metru amestecul de carburant inregistrat de senzorul de oxigen. Am realizat un montaj cu LM3914, 10 leduri, dar nu reusesc sa vizualizez corect semnalul,in sensul ca am reglat limita maxima la 1 volt,insa mi se pare ca acuratetea montajului lasa de dorit dat fiind faptul ca imi raman aprinse primele 2 leduri tot timpul. In plus la acest montaj de exemplu, daca semnalul de intrare are 0.8 V mi se aprind primele 7-8 leduri,pe cand eu vreau sa fie aprinse doar ledurile din zona de amestec la 0.8 V.Practic eu vreau un montaj care sa imi aprinda leduri galbene intre 0-0,4V, leduri verzi intre 0,4-0.6V si leduri rosii intre 0,6-1V.M-am gandit ca pot realiza acest lucru cu 3 montaje cu LM3914 si la fiecare sa lipesc doar ledurile care ma intereseaza (primele 4 la montajul 1,ledurile 5 si 6 la montajul 2,respectiv ultimele 4 la montajul 3).Aveti idee de un alt IC cu sensibilitate mai precisa?Si a doua chestie, imi vine de la ECU un fir care contine date despre consumul masinii (acest fir deserveste bordurile cu MFA).Am inteles ca se poate face un montaj separat cu celula de afisaj proprie care sa decodifice acest semnal si sa afiseze datele provenite de la ECU.Aveti idee de c circuit este vorba? (vazusem si o poza pe net,incerc sa caut sa detailiez).

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 1
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• marinescug

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Consumul de carburant e in relatie directa cu factorul de umplere al semnalului care deschide injectoarele. E un semnal de nivel mai mare, mai usor de manipulat. Il izolezi frumos cu un buffer apoi faci o integrare. Ai obtinut o tensiune continua, proportionala cu timpul cat sta injectorul deschis. Etalonarea e o alta poveste.

Fara dureri de cap prea mari te poti inspira si de aici: http://obduino.ca/

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări