liv1305 Postat Martie 10, 2011 Partajează Postat Martie 10, 2011 Am folosit cindva programe care se laudau ca reusesc sa recupereze datele pe aceeasi partitie sau HDD. Fara prea mare succes si nici nu le-am retinut numele. Am avut succes numai cu programe care vor neaparat sa salveze datele recuperate pe alt suport decit cel de recuperat. Si numai cu defecte logice - date/partitii sterse, HDD formatat sau HDD transformat in dinamic. La cele cu defecte fizice de cind firmwarele e pe pistele de service ale HDD (cam toate la ora actuala) nu mai tine nici povestea amarita cu schimb electronica si salvez datele. Daca vreau sa repar un HDD defect - de obicei nu merita, e mai ieftin sa cumperi unul nou - apelez la putinele firme care il repara (stiu doar 2 in Bucuresti). Daca trimiti hardul la producator astepti luni bune dupa ele si datele tale (am facut si asta - a venit dupa 3 luni), plus ca te costa transportul (cind il trimiti, cind il primesti plateste producatorul).Structura datelor care o vezi in sistemul de operare e cu totul alta pe HDD. Hard-ul ca sa mentina viteza aia declarata de producator scrie cu densitate diferita de date pe pistele externe fata de cele interne. Sistemul de operare (BIOS-ul mai exact) il vede ca avind 12-16 capete de scriere/citire, cind fizic sint doar 2, 4 sau 6 (n-am mai vazut de vreo 6-7 ani cu 4 platane, poate alea noi de 2T au 8 capete).Parca am vazut si la Acronis ceva programe de recuperare.Poti sa lucrezi pe o copie a hardului defect (asta presupune inca un hard) daca il copiezi din Linux cu comanda dd, functie de parametrii care ii dai poate sa faca o copie exacta sector cu sector (clusterul e format din mai multe sectoare, sectoarele au marime fixa de obicei 512 octeti).Si oricum sfatul ramine acelasi faci backup, pastrezi datele. Nu faci backup, cind cade hard-ul pierzi ce ai muncit in ultimii ani. Link spre comentariu
Vizitator LiviutzuAs Postat Noiembrie 5, 2012 Partajează Postat Noiembrie 5, 2012 Daca va pricepeti cat de cat la engleza, va recomand http://www.datarcv.com pentru tutoriale si diverse software pentru recuperare date. O zi buna! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum