nickxyzt Postat Noiembrie 30, 2010 Partajează Postat Noiembrie 30, 2010 Aş vrea să îmi iau un osciloscop. În primul rând, aş vrea să îl folosesc pentru depanări Radio/TV. Din ce ştiu, frecvenţa la FM este parcă până la 108MHz. Nu ştiu foarte multe despre osciloscoape (decât de pe youtube), mă gândesc că un osciloscop cu bandă de 25MHz afişează doar semnale de 0-25MHz, nu? Sau poate fi cumva decalată banda? Ca idee, modelul la care mă gândesc acum este PDS5022 OWON (este digital, ieftin şi are 2 canale). Cred că am pus o întrebare prea pretenţioasă pentru forumul începătorilor... Robeert: unit mesaje. Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Noiembrie 30, 2010 Partajează Postat Noiembrie 30, 2010 In primul rand, pe un forum nimeni nu are obligatia sa raspunda imediat,nu-l confundati cu Messenger. Deschideti topicul, expuneti problema si asteptati sa vi se raspunda.In al doilea rand, intrebarea nu este prea pretentioasa, ci dimpotriva, mie mi se parefoarte naiva, deoarece denota ca nu aveti cunostinte despre principiile de functionare alereceptoarelor Radio-Tv si nici despre metodica de depanare a acestora.Modelul ales este bun pentru ceea ce v-ati propus, insa fara o baza teoretica minima nu vad cumati putea depana ceva, fie chiar si cu o scula profesionala de 200 MHz. Link spre comentariu
nickxyzt Postat Noiembrie 30, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 30, 2010 În primul rând vreau să văd şi eu pe un osciloscop tensiunea după ce iese dintr-o punte redresoare, şi apoi după ce este filtrată.Deocamdată studiez, încă nu ştiu mare lucru, dar am voinţă (cel puţin la început e valabil).Obiectivul este să încerc să repar în viitor câteva aparate de radio mai vechi (şi dacă le stric mai rău, n-are nimic, oricum nu mai sunt de folos). Mă gândeam că aceste aparate ar fi bune materiale pe care să experimentez, să studiez cu un osciloscop pe ele.Apropo de principiile de funcţionare ale receptoarelor Radio-TV şi metodica de depanare, îmi puteţi recomanda vreo carte foarte la obiect?Mulţumesc. Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Noiembrie 30, 2010 Partajează Postat Noiembrie 30, 2010 Gasiti documentatie mai mult decat suficienta aici :viewtopic.php?f=16&t=46960 Link spre comentariu
nickxyzt Postat Noiembrie 30, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 30, 2010 Ok, mulţumesc de link.Revin la întrebarea cu osciloscopul. Să înţeleg că, chiar dacă osciloscopul are banda de 25MHz, pot vedea pe el semnalele de 103MHz?Probabil este o întrebare simplă, dar nu îi ştiu răspunsul (e forumul începătorilor). Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Noiembrie 30, 2010 Partajează Postat Noiembrie 30, 2010 La ce v-ar interesa frecventa purtatoarei ?De aceea v-am recomandat sa aprofundati teoria mai intai. Link spre comentariu
nickxyzt Postat Noiembrie 30, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 30, 2010 Mă gândeam că ar putea fi probleme şi cu captarea undei, şi că ar fi fost util să văd efectiv ce se primeşte de la antenă. Am studiat www.circuiteelectrice.ro, partea de curent continuu, curent alternativ şi electronică analogică. Însă nu găsesc o carte pe măsură. Am vreo 10GB de cărţi, dar nu găsesc o carte care să mă ia de la nivelul meu de acum. Şi oricum, consider că teoria fără puţină practică nu se reţine, de aceea vreau un osciloscop. Link spre comentariu
nickxyzt Postat Decembrie 1, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 1, 2010 Am gasit un model de osciloscop de vanzare pe ebay, Goldstar OS-9020A 20MHz 2-Ch, ieftin (in jur de 55$). Imi poate spune cineva, va rog, daca este un aparat bun ca model? Si daca are cineva timp sa arunce o privire pe descriere, este aici: http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=330503142815. Pare destul de ieftin... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum