nickxyzt Postat Noiembrie 29, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 29, 2010 Până se încarc acumulatorii la camera foto să fac o poză, am măsurat o diodă cu multimetrul, pe funcţia „diodă”. Îmi afişează 572. Bănuiesc că este vorba de tensiunea de polarizare, de 0.572V şi nu 572V (care ar fi aberantă), nu?Când măsor diodele, întotdeauna pot să le măsor în circuit (fără să le desprind)? Link spre comentariu
remus68 Postat Noiembrie 29, 2010 Partajează Postat Noiembrie 29, 2010 Imi afişează 572. Bănuiesc că este vorba de tensiunea de polarizare, de 0.572VAsa este, valoarea este indicata in milivolti.Când măsor diodele, întotdeauna pot să le măsor în circuit (fără să le desprind)?Nu in toate situatiile. Depinde ce componenta se gaseste in paralel cu respectiva dioda in acel circuit. Pentru o masurare corecta, este suficient sa desprizi un singur terminal al diodei (valabil si la masurarea rezistentelor cu ohmmmetrul). Link spre comentariu
ROBEERT Postat Noiembrie 29, 2010 Partajează Postat Noiembrie 29, 2010 Mulţumesc de răspunsuri.Apropo, am tot auzit de „sursă în comutaţie”. Cum funcţionează (pe scurt, principiul - adică ce are în plus faţă de una simplă)?Asta de care discutăm aici are doar trafo şi punte redresoare.Una din diferente este urmatoarea: sursa simpla lucreaza la 50 hz ( transformator cu tole de ferosiliciu si diode redresoare normale din familia 1N40-- si are randament scazut ), pe cand sursa in comutatie lucreaza la o frecventa foarte inalta de ordinul zecilor de kilohertzi cam intre 30 si 60 Khz ( transformatorul chooper este cu miez de ferita si diodele redresoare sunt rapide din familia BY, BYW, etc. si are randament mult mai ridicat decat o sursa simpla ).Partile componente ale sursei in comutatie sunt:-circuitul de curent alternativ-circuitul de redresare si filtrare-transformatorul chooper-comutatorul electronic ( tranzistor bipolar sau mosfet )-circuitul de comanda al comutatorului electronic-circuitul de " supraveghere " al tensiunilor de iesire sau asa zisa reactie ( controlul sursei la regimul de mers in gol sau in suprasarcina ) -circuitul de redresare si filtrare a tensiunii de iesire ( poate fi una sau mai multe ) echipat cu o dioda rapida ( redresare monoalternanta ) si un condensator de filtrare.Avantajele unei surse in comutatie fata de una simpla: gabarit redus, stabilizare mai buna, necesita condensatori de filtraj cu capacitati mai mici pentru tensiunile de iesire, etc. Link spre comentariu
nickxyzt Postat Noiembrie 30, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 30, 2010 Am măsurat cu voltmetrul pus pe curent continuu semnalul rezultat, redresat dar nefiltrat, şi îmi arată 212V.Mă gândesc că voltmetrul face de fapt o medie a semnalelor recepţionate într-un interval de timp.Nu reuşesc să fotografiez, toate imaginile ies neclare. Am încercat şi cu Macro, şi cu toate celelalte funcţii ale aparatului foto, tot degeaba. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum