Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

tiuit

Vizitator dacus

Postări Recomandate

Am schimbat robinetii in sufragerie , dormitor la baie am pus ppr,am scos tot din priza pina si intrerupatoarele din casa.De ce nu se aude si la ceilalti vecini?Locuiesc la ultimul etaj si ma gindeam sa nu fie cumva de la antenele de telefonie de pe bloc.Sunetul se aude cu aproape meru seara dar si s-a auzit si ziua cind nu este caldura in calorifere.Nu pot sa-mi dau seama de unde vine sunetul exact.Am vorbit cu o firma de sonometrie dar imi cere 800ron si am renuntat deocamdata.Am facut plingere la primarie inpotriva adm9inistratorului pentruca se opune sa vin cu cineva de la radet,de fapt am venit dar nu am avut cheie de la subsol.Zgomotul de la robinetul vecinului poate sa fie adevarata dar de ce nu mai aude si la altii?oricum zgomotul este stresant ,este un tiuit gen 15;17 mhz ceva de genul asta nu pot sa-l inregistrez.[si conductele principale dela instalatie fac cam urit de la presiune]Multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• zal

2

• yo9hnf

1

DAca zgomotul e de 15-17Mhz...inseamna ca auzi mai bine decat un radio-receptor.Ma cam indoiesc ca auzi si 15-17K (KILO) Hz.Tiuitul se aude in continuu ?Bazinul din vasul de la WC ? Nu zic la misto.....la mine de multe ori incepea sa tiuie cand era aproape umplut.

Link spre comentariu

E consumul mai mic noaptea şi presiunea mai mare. Undeva e o scurgere sau o valvă care fluieră. Fiind la ultimul etaj, poate se adună aer pe ţevi şi acţionează ca tuburile de orgă.

Link spre comentariu
Vizitator dacus

Asa este,din vanele de la subsol.Am facut reclamatie la primarie si la radet si s-a rezolvat.Nenorocitu' de administrator m-a facut sa imi schimb robinetii si tevile in casa si el tot ce stia facea[strangula vanele din subsol]asa e cind nu ai ce face sau e retardat.acel zgomot de motor care se auzea pe coloana principala nu se mai aude dar spre miezul noptii pina dimineata este un tiut mai slab in intensitate dar este si e deranjant{cred ca este tot din instalatie de jos?}.Oricum cu el nu mai stau la discutie ,il voi da in judecata.Prea mult bun simt strica.V-am cerut parerea in legatura cu acele generatoare de ultrasunete pt.ca m-am certat cu niste vecini care stam perete in perete si m-am gindit ca nu cumva sa imi puna un dispozitiv din acela pe pertesau ceva care sa scoata acel tiut intermitent.Va multumesc!

Link spre comentariu

Inainte de orice verifica daca tiuiturile sunt sesizate si de catre aparatele de masura, nu numai cu urechea.Exista multe cauze pentru care poti simti "tiuituri" desi ele nu exista. Te rog sa nu te superi. nu te fac nebun, dar uneori se intampla ca propriul nostru creier sa ne minta. De exemplu oamenii cu tensiune arteriala ridicata aud tiuituri in urechi desi ele nu exista in realitate. La fel se intampla in multe alte cazuri, de exemplu in intoxicatii cu diferite substante chimice. Exista si oameni care au simturi mult mai dezvoltate decat altii.De exemplu eu pot sesiza cand se arde mancarea cu 10-15 minute inaintea consoartei. Am mirosul extrem de sensibil fata de restul oamenilor, am constatat asta in mai multe situatii...

Link spre comentariu
Vizitator dacus

Am vorbit cu o firma de sonometrie dar mi-au cerut 800 ron.Nu dispun acum de acesti bani.Aam vorbit la Sanatyate publica si Protectia Mediului dar ei au spus ca se ocupa doar de baruri si hale industriale fabrici.daca as fi dispus de bani ,administratoru erea dat in judecata[nu am astfel de probleme psihice si nu ar fi nici o rusine ,dar administratorul a recunoscut ca a avut dar s-a tratat].daca in Romania orice MITIC detine o functie oarecare tr.sa si abuzeze ca altfel nu ar mai fi MITIC.MUltumesc!.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări