bogdan69 Postat Noiembrie 29, 2010 Partajează Postat Noiembrie 29, 2010 Am un laserjet 2100TN. De la ultimul refil pagina iese murdara si cu imaginea dublata. Ca sa fiu mai exact aceiasi imagine de la inceputul paginii iese foarte palid mai jos cam de doua ori, pe o distanta aproximativ egala cu circumferinta photoconductorului desfasurata pe hartie. Am avut cuajul si am desfacut cartusul in doua si am verificat daca au golit rezervorul unde se aduna tonerul uzat. Acest rezervor era gol, am curatat lamela de acolo, care oricum nu era foarte murdara. Nu ma prind daca se poate regla oarecum sa dea mai putin toner din rezervorul principal. E posibil sa spun o prostie, nu m-am lovit de asa ceva pana acum. Dar banuiesc ca ar putea sa fie o cauza faptul ca iese prea mult toner la printare si nu cade tot de pe cilindrul photoconductor. Am examinat cilindrul si e in stare foarte buna, are culoare intensa fara frecaturi sau zgarieturi, iar cartusul a fost incarcat de doua ori pana acum. La a treia incarcare a inceput sa faca probleme. Link spre comentariu
Vizitator cissexpert Postat Decembrie 2, 2010 Partajează Postat Decembrie 2, 2010 Rola PCR ( Primary Charging Roller ) uzata. o data la 5-6 refiluri se uzeaza aceasta rola. PRC-ul are rolul de a incarca uniform cilindrul fotosensibil. Dupa ce se face printarea prin aceasta incarcare uniforma, practic se sterge informatia precedenta. Daca stratul conductor de pe rola este sters sau si-apirdut calitatile electro-conductoare ( in general datorita oxidarii ), nu mai sterge bine vechea informatie si asa apare acest efect. O alta cauza posibila ar fi tonerul necompatibil cu modelul cartusului. Cu stima! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum