Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

paralel to serial

marinp

Postări Recomandate

salutam de făcut următorul proiect, un circuit care transmite date asincrone de 8 biți la apăsarea unui buton în funcție de starea logica a 8 intrări. Am circuitul pic16f627 dar nu știu sa scriu un soft pt. elam încercat sa scriu un soft cu ,,realizer bronze" si cu ,,parsic" dar nu îmi funcționează. Ma puteți ajuta cu un .hex sau .asm pt. acest proiect?Mulțumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• marinp

7

• diablero

6

• Liviu M

5

• puiu

2

Top autori în acest subiect

Pot sa incerc sa te ajut, descrie-mi te rog problema cu cat mai multe amanunte (ca la fraieri, daca se poate, pt. a imi face o idee cat mai completa). Starea celor 8 intrari este citita la intrarile microcontrollerului? Apoi acesta catre ce transmite serial, catre PC sau catre alt microcontroller (sau orice alt dispozitiv, care o fi acela)?

Link spre comentariu

Pot sa incerc sa te ajut, descrie-mi te rog problema cu cat mai multe amanunte (ca la fraieri, daca se poate, pt. a imi face o idee cat mai completa). Starea celor 8 intrari este citita la intrarile microcontrollerului? Apoi acesta catre ce transmite serial, catre PC sau catre alt microcontroller (sau orice alt dispozitiv, care o fi acela)?

[attachment=0]sch.JPG[/attachment]

Am atasat schema pe care am realizat-o (toti pini pe care iam folosit ca intrari sunt pusi la masa printr-o rezistenta)

sa presupunem ca avem contactele k2,k4,k5 si k8 inchise la apasarea butonului start microcontrolerul sa transmita catre portul serial al PC-ului un semnal de forma 10011010 (Decimal 154 ,hex 9A) la o viteza de 19200 bit/s (semnalul transmis de microcontroler sa fie in functie de pozitia contactelor k1...k8, iar butonul start indiferent cit timp este apasat semnalul sa fie transmis doar o data)

multumesc!

Link spre comentariu

Trebuie sa recunosc ca "parsic" sau "realizer bronze" nici nu stiu ce sunt (nu am lucrat cu ele niciodata). Pot sa scriu un mic program in MikroC sau JAL, de exemplu. Sa imi spui si cand ar fi termenul limita!

Link spre comentariu

Bun, avem destul timp pana in februarie. Pe desen ar trebui - macar - sa apara si o mufa pentru comunicare seriala... Tinem legatura, probabil maine fac un prim test al placii si al programului.

Link spre comentariu

1. Primadata cred ca trebuie sa lucrezi putin la schema, in sensul ca trebuie sa pui pe toate intrarile sau cel putin pe portul A rezistente la plus(Pe intrarile din portul A). Rezistentele legate la minus(0V) sunt obligatorii?2. Pe pini alocati explicit transmiterii USART (RB1 si RB2) trebuie sa pui un integrat de ex.: MAX323 pentru a avea o transmisie cu PC.3. Trebuie sa te hotarasti daca transmiti si semnalele RTS si CTS.

Link spre comentariu

[attachment=0]sch.JPG[/attachment]Am redesenat schema cu intrarile si iesirile microcontrolerului si am pus toate intrarile la plus prin rezistente, iar legatura cu circuitul MAX232 si PC-ul este desenata simplificat.

Trebuie sa te hotarasti daca transmiti si semnalele RTS si CTS.

eu vreau sa transmit date in mod asincron doar de la microcontroler la PC
Link spre comentariu

1. Nu cred ca vrei sa faci tu o noua trasmise seriala. De acea cred va trebui sa trebui sa treci si RX si TX prin MAX232. Nu stiu de ce nu vrei sa treci si condensatori care trebuie obligatoriu sa-i pui pe MAX232 si implicit si conectul de conectare seriala.2. Eu puneam pe iesirile din MAX232 care merg spre PIC niste rezistente de 470 ohmi. In sfarsit tu spui ca legatura inspre MAX232 ai desenat-o simplificat, dar ai pus oscilatorul; ar trebui sa te hotarasti si in privinta MCLR.

Link spre comentariu

Hai sa te ajut eu putin.Dupa parerea mea asa ar trebui sa arate schema[attachment=0]paralel to rs 232.jpg[/attachment]Fiind un proiect pentru scoala am prevazut si conectorul pentru ICSP in schema.Spor la munci.

Link spre comentariu

Eu partea de comunicatie cu PC-ul as face-o cu un convertor USB-serial FT232.

O sa-ti fie mult mai usor sa te conectezi la diverse calculatoare. Plus ca daca n-ai consum prea mare, poti alimenta circuitul direct din USB.

Eu am folosit schema de la pagina 24.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări