BF37 Postat Noiembrie 28, 2010 Partajează Postat Noiembrie 28, 2010 Felicitari pt. constructie ! Link spre comentariu
VTP Postat Noiembrie 28, 2010 Partajează Postat Noiembrie 28, 2010 @laly ursan,O sugestie: la urmatoarea pereche incearca sa montezi wooferul, media si tweeterul cat mai grupat (aproape unul de altul) pentru a ajuta integrarea sunetului celor 3 cai!In general, daca faci un proiect, fa-l pana la capat cum e dat, deci respecta si recomandarea filtrului, altfel ceea ce obtii nu este corect. Retine ca urechea poate fi usor pacalita si se obisnuieste si cu rezultate gresite, date de nerespectarea datelor proiectului.Succes in continuare. Link spre comentariu
laly_ursan Postat Noiembrie 29, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 29, 2010 Multumesc BF37VTP: am respectat tot, distanta dintre difuzoare nu e mai mare de 3 cm... iar in ceea ce priveste filtrul.. in specificatii producatorul spune ca e filtru pe 3 cai 8R 100w, difuzorul de joase are 80w, cel de medii 50w iar tweeterul 100W (e modelul pe care l-a recomandat SAL in proiectul asta)... eu am luat-o logic si anume daca amplificatorul scoate doar 2x50w filtrul va lucra in parametri normali. ma gandesc ca totusi sunt niste proiecte date pe tava de SAL si ar putea fi si ceva pur marketing, daca dau 100w in boxele astea... difuzorul de joase ar putea ceda (cel putin asa cred). Link spre comentariu
ahegyes Postat Noiembrie 29, 2010 Partajează Postat Noiembrie 29, 2010 @laly_ursanNu vreau sa te descurajez. Ai facut o treaba buna de tamplarie, dar din pacate doar atat. Pacat de efort depus. Difuzoarele respective cu filtrul folosit nu merita un asemenea efort - evidet, asta e parerea mea. Link spre comentariu
CBI Postat Noiembrie 29, 2010 Partajează Postat Noiembrie 29, 2010 VTP: am respectat tot, distanta dintre difuzoare nu e mai mare de 3 cm... iar in ceea ce priveste filtrul.. in specificatii producatorul spune ca e filtru pe 3 cai 8R 100w, difuzorul de joase are 80w, cel de medii 50w iar tweeterul 100W (e modelul pe care l-a recomandat SAL in proiectul asta)... eu am luat-o logic si anume daca amplificatorul scoate doar 2x50w filtrul va lucra in parametri normali. ma gandesc ca totusi sunt niste proiecte date pe tava de SAL si ar putea fi si ceva pur marketing, daca dau 100w in boxele astea... difuzorul de joase ar putea ceda (cel putin asa cred).ia masoara distantele intre centrele acustice nu intre sasie ,si intre medie si bas,si intre tw si medie,si in fctie de aceasta distanta(marime) vezi daca ai respectat regula de baza care zice ca distanta intre centrele acustice sa nu fie mai mare ca marimea lungimii de unda la frecv de crossver(pe care cred ca nu o stii ).Faptul ca SAL fac ,de fapt vand si filtre,nu insemana ca sunt bune pt orice.Daca observai ei dau acelasi filtru pt multe combinatii de difuri,ceea ce deja inseamna filtru generic,si de fapt asta si este,un filtru ca cel din piata,pt ca lucratura si componetele folosite sunt la fel de slabe ca si produsele lor,pt ca sunt produse chinezesti ieftine.Esti f credul daca crezi in basme de genul "specificatiile producatorului..." ,"tweter de 100w".Ei vor sa vanda,ieftin si mult,la necunoscatori.,care nu pun intrebari de ce asa si nu pe dincolo... Link spre comentariu
felixx Postat Noiembrie 30, 2010 Partajează Postat Noiembrie 30, 2010 multumesc pentru apreciere, nu am spus ca ar avea vreo legatura... am spus ca proiectele lui m-au determinat sa il incep pe al meunu stiu prea multe despre ceea ce face felixx, banuiesc ca cu asta se ocupa.. constructia incintelor. pe mine finisajele m-au dat pe spate... iar pe poarcursul lucrarii am ajuns la concluzia ca nu poti obtine un finisaj atat de bun in conditiile in care lacul il aplici si il lasi sa se usuce intr-o camera normala... (se pune praful indiferent de ce ai face..), ar fi trebuit sa fac ceva.. eu stiu.. o constructie cu niste folie de nylon in care sa le las la uscat.. dar n-am facut (poate data viitoare)E nu traiesc din constructia de incinte si nici din DIY.....cu toate ca mi-as dori.Deasemenea nu cred ca exista cineva in Romania care sa-si faca venitul lunar necesar doar din asa ceva.Daca se depune praful,nu e o problema deoarece la smirgheluirea lacului (smirghel auto cu apa rece),toate acestea dispar.Eu le-am lacuit manual in sufragerie si dupa finisare nu au fost probleme. Link spre comentariu
laly_ursan Postat Decembrie 1, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 1, 2010 multumesc pentru apreciere, nu am spus ca ar avea vreo legatura... am spus ca proiectele lui m-au determinat sa il incep pe al meunu stiu prea multe despre ceea ce face felixx, banuiesc ca cu asta se ocupa.. constructia incintelor. pe mine finisajele m-au dat pe spate... iar pe poarcursul lucrarii am ajuns la concluzia ca nu poti obtine un finisaj atat de bun in conditiile in care lacul il aplici si il lasi sa se usuce intr-o camera normala... (se pune praful indiferent de ce ai face..), ar fi trebuit sa fac ceva.. eu stiu.. o constructie cu niste folie de nylon in care sa le las la uscat.. dar n-am facut (poate data viitoare)E nu traiesc din constructia de incinte si nici din DIY.....cu toate ca mi-as dori.Deasemenea nu cred ca exista cineva in Romania care sa-si faca venitul lunar necesar doar din asa ceva.Daca se depune praful,nu e o problema deoarece la smirgheluirea lacului (smirghel auto cu apa rece),toate acestea dispar.Eu le-am lacuit manual in sufragerie si dupa finisare nu au fost probleme.am dat un polish pe partea de deasupra (unde se pune praful mai mult) si s-a remediat problema... partial. Dar.. daca folosesc smirghel chiar si cu o granulatie de 1000 sau 2000.. nu se matuieste? Link spre comentariu
felixx Postat Decembrie 1, 2010 Partajează Postat Decembrie 1, 2010 Daca furnirul este stejar,lacul ar fi trebuit sa fie suficient de gros astfel incat dupa smirgheluire (1000-1500) sa ai o suprafata dreapta si mata.Dupa aceasta,se foloseste pasta abraziva cu granulatia obligatoriu mai mica decat ultimul smirghel utilizat......pasta polish (atentie la calitatea acesteia).Dupa 3-4 serii de polish,matuirea dispare si transparenta o sa apara.In functie de preferinte se poate relua procesul de polish si adauga si alte substante,teflon,etc. Link spre comentariu
laly_ursan Postat Decembrie 2, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 2, 2010 furnirul e tei (pe care si asa l-am gasit foarte greu...) am aplicat 5 maini de lac colorat (mahon).. si ca sa ajung la o suprafata cat de cat dreapta am smirgheluit dupa fiecare mana cu smirghel de granulatie 400... penultima mana am smirgheluit-o cu smirghel de granulatie 1200... iar ultima mana nu am mai smirgheluit-o deloc. era loc de mai bine dar.. stau prost cu rabdarea toata lucrarea durand doar 3 saptamani. oricum am sa tin cont de sfaturile tale in ceea ce priveste finisajul in urmatorul proiect, asta deja nu mai merita interventii...(difuzoare de proasta calitate.. filtre generice ..etc.) Link spre comentariu
laly_ursan Postat Decembrie 2, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 2, 2010 o mica concluzie in urma discutiilor: cu un buget de 600-700 ron am construit o pereche de boxe superioare calitativ multora din comert, comparatia o fac cu boxele sony pe care le detin si care la vremea lor (acum 5-6 ani) au costat tot 600 ron. bass-ul e mai profund si mai bine conturat, mediile ar mai trebui atenuate (consider ca se aloca prea multa putere lor) inaltele se aud clar. boxele construite de mine se preteaza ..cred, doar gusturilor mele muzicale (hip-hop, house, dance etc. ...excludem manelele, populara si rock-ul). am ascultat o balada rock...din curiozitate, si-mi venea sa sar pe geam, nu se intelegea nimic din ce cantau aia acolo...sunete amestecate, bass-ul lipsea (sau era acoperit de medii), imi plesneau timpanele la 70% din volum... clar NU. Lasand deoparte neajunsurile si uitandu-ne la raportul pret/calitate... e ok, sunt multumit de ce a iesit la bugetul asta. Se putea mai bine (in cazul in care as fi stiut sa-mi construiesc singur filtrele dar.. nu stiu) Link spre comentariu
LUCI Postat Decembrie 2, 2010 Partajează Postat Decembrie 2, 2010 poti incerca cu un l-pad pe difuzorul de medii,nu e greu de facut Link spre comentariu
laly_ursan Postat Decembrie 2, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 2, 2010 nu stiu ce-i ala :nas:gata, am descoperit ce-i ala l-pad... nu stiu cat de buna e varianta asta, va schimba impedanta pe care o vede filtrul si va schimba frecventa de taiere Link spre comentariu
Jimmy Postat Decembrie 4, 2010 Partajează Postat Decembrie 4, 2010 Un L-Pad construit corect nu modifica impedanta pe care o vede filtrul. Ba, chiar mai mult, liniarizeaza impedanta intr-o oarecare masura. Link spre comentariu
LUCI Postat Decembrie 6, 2010 Partajează Postat Decembrie 6, 2010 intradevar nu va modifica inpedanta.Dar sincer cred ca acolo ai mai multe probleme la filtraj.Cu difuzoare SAL se pot obtine rezultate relativ ok in proiecte pe 2 cai.In 3 cai ai sanse mari sa gresesti(cu orice tip de difuzoare) si daca nu ai experienta+aparatura adegvata. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum