Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa reglabil 1,5 - 24 V

Vizitator keitell29

Postări Recomandate

Vizitator keitell29

Ma puteti ajuta cu o schema pt o sursa care sa ai la iesire 1,5 - 24 V 2 2A iar intrarea sa fie 0-6 V ? Mai precis am un device care scoate 0-6 V la o anumita actionare si trebuie sa ma leg de aceasta iesire si sa transform prin alt etaj reglabil in 1,5 -24 V

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

1,5V @2A -> 3W, 24V @2A -> 50W aproximativ.Cat e capabil dinamul (daca e dinam) tau sa furnizeze ? Nu mai bine pui un alternator si te joci cu excitatia lui ?Pentru tensiuni de intrare mai mici de 1,5V cred ca o sa fie cam greu, si astia 1,5 sunt deosebit de generosi. Logica de comutatie trebuie sa se alimenteze si ea de undeva. In partea "celalata" ai un acumulator ceva ?Convertoare Buck-Boost au mai fost pe aici dar cu alti parametrii. Pana la cnvertor lamurete mai in detaliu care e sursa de tensiune si ce curent poate debita.

Link spre comentariu
Vizitator keitell29

Revin cu mai multe detalii....am atasat o poza cu placa de comandaeste vorba despre un echipament medical, un unit stomatologic....comanda pieselor se face cu actionare din pedala pneumaticape acest echipament trebuie instalat un micromotor electric care se actioneaza cu tensiunea de 3 V - 24 V ....deci, daca aparatul ar fi avut comanda electrica , cu potentiometru in pedala ar fi fost ma simplu....sigur as putea instala o sursa reglabila si sa pun un potentiometru la vedere din care sa-si regleze turatia...dar vreau sa incerc sa fac aceasta actionare reglabila din pneumatic in electric pe parametri expusi mai sus. Micromotorul consuma un max 0.4 A la 24 Vok, revin la placa....se observa acel pressure sensor care este folosit pt alte referinte....dar ma pot lega de el , respectiv de acea tensiune care o regleaza de 0-6 V...deci o prima varianta ar fi cu acel etaj care sa preia aceasta tensiune si sa scoata mai departe tensiunea regulata de pina la 24 V2) sau daca stie cine despre o alta schema care sa contina acel presure sensor si care preia debitul de aer, il citeste si trimite semnalul la procesor si apoi la sursa care va scoate 3-24 V in functie de cum apesi pe pedala pneumaticareferintele pt pressure sensor sint pt cele din familia MPX2202A...le gasiti pe datasheets

Link spre comentariu

Amu am priceput ce vrei. Tu vrei o sursa comandata de o tensiune externa. Adica un PWM comandat de o tensiune, nu de un potentiometru clasic.

Se pune un pic si problema linearitatii. Pedala genereaza tensiune linear variabila cu apasarea ? Pune un instrument cu ac pe iesirea separata de ala conditonerul senzorului si vezi. Daca treaba e linerara e simplu. DAca nu, nu scapi decat cu o procesare digitala decorectie a caracteristicii.

Vezi pe aici schemele vehiculate pentru scutere, dar cu element de comanda la curent mai mic.

Link spre comentariu
Vizitator keitell29

am sa ajung maine si am sa masor....din cite imi aduc aminte tensiunea e DC...deci cind apas pe pedala pneumatica si masor intre masa si pinul care este pe placa si scrie deasupra lui pressure ( vezi pe placa ) , imi variaza intre o-6 V dc....cresterea este graduala, cu cit apas mai tare pe pedala , ajunge mai multa presiune in pressure sensor iar tensiunea creste pina la max 6 V

Link spre comentariu

In concluzie ai o tensiune variabila(se da) care vrei sa o transformi in alta tensiune variabila(se cere).Tensiunea primara e 0...6V si vrei sa obti 1,5...24V.1)Ai nevoie de un OCT(oscilator comandat in tensiune),cu domeniul de comanda 0...6V , urmar de un integrator cu domeniul de iesire 1,5....24V.2)Un NPN in configuratie shunt serie de la 1,5 la 24V comandat liniar de o tensiune 0...6V.

Link spre comentariu
Vizitator keitell29

Multumesc pt raspunsuri...am rezolvattensiunea este liniara.....am facut rost de o sursa de comanda a micromotorului de la alt device medical care se comanda cu 0 - 5 Voricum multumesc pt sfaturi ...le voi avea in vedere pt alte situatii

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări