Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Intrebari, Probleme Invertor 12v - 220v auto

Vizitator rasu1984

Postări Recomandate

Salve tuturor. Ma necajeste un invertor 12V-220V /300w care refuza sa functioneze. In partea de primar exista tensiunea de 300v (cam 380v) dar dupa puntea H nu rezulta nimic. 

Finalii sunt ok(verificati) prefinalii la fel, in grilele finalilor avem semnal dreptunghiular ..... Am inlocuit optocuplorul si TL431 si tot nimic. Ca model se numeste Lafayete 300W.

Daca are cineva o schema ar fi de mare ajutor.

Orice sugestie este binevenita.

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...
La 02.05.2011 la 22:49, daniel_smd a spus:

Nu o sa gasesti schema exacta, ci scheme asemenatoare

Uite un exemplu : Posted Image

Salutare.As avea doua intrebari referitoare la aceasta schema:

1.In loc de KSP44 ce tranzistori se pot pune?

2. O protectie pe iesire se poate implementa la aceasta schema? In caz de scurt sau sprasarcina?

Link spre comentariu
La 23.02.2019 la 17:50, Geolic a spus:

Salve tuturor. Ma necajeste un invertor 12V-220V /300w care refuza sa functioneze. In partea de primar exista tensiunea de 300v (cam 380v) dar dupa puntea H nu rezulta nimic. 

Finalii sunt ok(verificati) prefinalii la fel, in grilele finalilor avem semnal dreptunghiular ..... Am inlocuit optocuplorul si TL431 si tot nimic. Ca model se numeste Lafayete 300W.

Daca are cineva o schema ar fi de mare ajutor.

Orice sugestie este binevenita.

Gata  am rezolvat. Erau de vina doua diode. Masurate pe placa pareau ok, scoase nu .

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Salutare. Este puțin offline topic. La un invertor care este făcut și nu este sinus pur se poate folosi la pompe centrale termice? Întreb pentru că am făcut un invertor și în puntea H am folosit TL 494 , iar pe ieșire am măsurat 55hz cu frecvențmetru. Osciloscopul nu l-am pus să văd cum este semnalul. Pe pompe am văzut scris 220V / 50 - 60 hz.

Link spre comentariu
  • 8 luni mai târziu...

Va rog sa ma verificati daca am calculat corect:

as dori sa cumpar un invertor de 1500 W / 3000 W cu sinus pur  https://imgur.com/uYcdbuH

sa-l montez pe masina (VW Passat B6) si sa-l folosesc pentru alimentarea: 1 frigider, 1 lada frigorifica, 2 laptop-uri, 2 telefoane si probabil vreo becuri cu led ... in total consum de vreo 600 - 700 W

Masina are alternator de 180 A si daca inmultesc cu 14 obtin 2500 Wati
daca motorul merge la relanti cred ca alternatorul genereaza 60 - 70% deci aprox. 1600 - 1700 W

deci teoretic ar trebui sa sustina alimentarea acestui invertor de 1500 W ( cu varfuri de 3000 W ) fara a mai consuma din bateria masinii ( 77A )

Este corect calculul meu ?

Screen Shot 2020-03-29 at 7.15.01 PM.jpg

Link spre comentariu

Păi cum îţi au toate alea loc în maşină ? Te duci în camping cu cortul probabil.Vezi că alternatorul o duce el 180A dar nu la modul continuu, şi-n plus conversia de la 12Vc.c. la 230Vc.a. se face şi cu ceva pierderi, adică dacă ceri puterea aia conectând toate jucăriile simultan, curentul necesar va depăşi 180A. Dar lada frigorifică şi frigiderul presupun că nu consumă continuu, ci doar când răcesc efectiv, mai fac şi pauze, iar laptopurile nu consumă chiar aşa mult, probabil circa 20-30W.Aş recomanda să foloseşti becuri cu led direct la 12V, nu la 230Vc.a. ca să mai reduci din pierderile cu conversia....

Ideea e că un invertor de 1000-1500W îţi ajunge.

Link spre comentariu

Orientativ. Asa e, nu stim. Isi poate face o idee, sau poate le masoara. E mai sanatos decat sa intrebe si sa afle opinii care nu sunt pe caz concret. 15-30 lei ii gaseste dumnealui pentru cel mai ieftin multimetru, sau il imprumuta de la cineva. Nu are nevoie de precizie. Face un calcul grosier. Oricum, la invertor va trebui sa ia o rezerva de putere.

Link spre comentariu

Becurile sunt cu LED la 12 V deci consuma putin.

As cumpara acest invertor pentru o cabana in zona mai putin accesibila si cam pica curentul, unoeri am stat si 20 de ore fara curent ...

Frigiderul este o combina frigorifica consuma ~ 90 W ... sau cel putin asa imi arata priza image.thumb.png.67757deab3f4f1edda4c0a50b0f4d36c.png

Laptopurile consuma pe rand cate 90 W ... una peste alta nu voi depasi 500-700 W

Inversorul cica ar avea randament de 92% ...

Ce nu stiu ...  este cam cat genereaza alternatorul cand motorul merge la relanti ... ?

Link spre comentariu
9 minutes ago, Stefan Zanfir said:

Ce nu stiu ...  este cam cat genereaza alternatorul cand motorul merge la relanti ... ?

Asta va trebui sa afli, si daca alternatorul este cel original al autovehiculului atunci in manual ar trebui sa se poata gasi datele lui tehnice.

Daca alternatorul este inlocuit atunci trebui cautata pe internet fisa lui tehnica.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări